Acordarea titlului onorific de Conte Dracula la fiecare ediție a Dracula Film Festival de la Brașov a devenit o tradiție iar printre cei care au primit trofeul se numără regizorul Lamberto Bava, actorul Armand Assante și maestrul efectelor speciale Sergio Stivaletti.

În acest al 8-lea an de existență a Festivalului Internațional de Film Fantastic și Horror “Dracula” (14-18 octombrie), titlul de Conte Dracula va fi oferit în premieră unei personalități feminine din industria filmului de gen, actriță cu roluri în peste 250 de producții cinematografice (Exhumed, Toxic Avenger IV, Black Easter, etc), scenaristă și regizoare multipremiată (Model Hunger), producătoare reputată în mediul Exploitation și Horror (Suburban Nightmare, Nowhere Man), canadianca DEBBIE ROCHON.

Vom avea în acest an nu un Conte ci o Contesă Dracula, prin intermediul trofeului înmânat unei veritabile legende vii – Debbie Rochon a fost supranumită “Meryl Streep a Horror-ului” și a fost inclusă în The Hell of Fame încă din 2012 – care și dincolo de ecran și-a dovedit constant atașamentul pentru aceste forme nișate de expresie ale Pop culture prin producțiile supervizate pentru Troma, textele scrise pentru Fangoria sau emisiunile radio realizate la N.Y. împreună cu Dee Snider, liderul trupei de heavy metal Twisted Sister.

În seara de 18 octombrie, în cadrul Dracula Film Festival este programată o proiecție specială a ineditului lungmetraj Mark of the Beast din 2012, singura adaptare cinematografică de până acum a nuveletei Horror scrisă de Rudyard Kipling, autorul celebrei Cartea junglei, în care Debbie Rochon joacă unul din rolurile principale.

Gala de închidere a Festivalului de Film Dracula în cadrul căreia lui DEBBIE ROCHON i se va oferi trofeul și titlul onorific de ‘Countess Dracula 2020’ va avea loc pe 18 octombrie la Brașov.

Dracula Film Festival va avea loc la Brașov în perioada 14-18 octombrie, cu proiecții și activități la Centrul Cultural Reduta, Cinema One și Magnolia Brașov.

Totodată, în premieră în acest an, filmele din competițiile de lungmetraj și scurtmetraj se vor difuza și online pe platforma www.eventbook.ro, în perioada 15-18 octombrie

Programul festivalului se poate consulta pe www.draculafilm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.