Ascultă acest articol


Xperia 5 II – cel de-al doilea telefon 5G al Sony, completează impunătoarea serie Xperia și este disponibil în România începând cu luna octombrie a acestui an, la un preț recomandat de 4.099 RON.

Xperia 5 II aduce pe piața din România caracteristicile de top specifice telefoanelor Sony, precum sistemul de trei camere foto și optica ZEISS calibrată special pentru acest model. De asemenea, aplicația Photography Pro cu tehnologie aliniată celor disponibile pe camerele Alpha și AF/AE rapid și precis, este și ea prezentă pe lista de caracteristici a Sony Xperia 5 II. Mai mult, Cinematography Pro, oferită de CineAlta pentru parametri și setări de culoare specifice profesioniștilor din industria filmului, alături de display-ul CinemaWide cu raport de aspect 21:9 oferă o experiență de vizionare deosebită. Funcționalitățile audio de top includ High-Resolution Audio, o mufă jack de 3,5mm, precum și difuzoare stereo orientate către partea frontală, toate acestea fiind alimentate de un processor Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform.

Amintiri de neuitat la claritate maximă datorită utilizării tehnologiei camerelor Sony Alpha pentru rezultate de claritate maximă. Realizarea fotografiilor precise în momente spontane este o adevarată provocare și, datorită funcției Real-Time Eye AF, utilizatorii nu vor rata niciunul dintre momentele care contează cu adevărat.

Xperia 5 II imortalizează cele mai importante momente, oferind fotografiere AF continuă la 60 de calcule AF/AE pe secundă, ceea ce le permite utilizatorilor să capteze și să stocheze până la 20 de imagini (20 de cadre pe secundă) cu precizie uimitoare, focalizare precisă și expunere optimizată.

Sistemul versatil cu trei camere foto și trei distanțe focale diferite – 16mm/24mm/70mm – permite imortalizarea de peisaje frumoase și portrete, dar și funcția de zoom pentru diferite tipuri de subiecți. Optica ZEISS calibrată special pentru Xperia 5 II, alături de coating-ul ZEISS T* contribuie la realizarea unor imagini rafinate cu un contrast spectaculos, reducând reflexiile. Realizarea unor imagini de calitate este posibilă și la fotografierea în condiții de luminozitate scăzută, datorită senzorului mare de 1/1.7 inci, dar și a procesorului de reducere a zgomotului Bionz X™ pentru telefoane mobile.

Similar cu Xperia 1 II, noul model oferă tehnologia Photography Pro, o interfață dedicată utilizatorului dezvoltată în colaborare cu fotografii profesioniști, oferind opțiuni aliniate cu cele disponibile pe camerele Alpha, precum setarea ISO, a vitezei de fotografiere, indicator EV și suport RAW. Noul Xperia 5 II oferă și modul Cinematography Pro, fiind primul smartphone din lume care poate filma slow-motion 4K HDR la 120 de cadre pe secundă și care poate capta și reda conținut slow-motion de până la cinci ori mai lent atunci când este setat la 24 cadre pe secundă.

Gaming oriunde și oricând

Combinația de funcționalități premium ale lui Xperia 5 II îl transformă într-un dispozitiv mobil de gaming foarte puternic. Acesta îi transpune pe utilizatori în mijlocul acțiunii cu un display imersiv cu raport de aspect 21:9 – iar datorită funcționalității Game Enhancer, performanței foarte mari, ecranului cu o rată de împrospătare de 120Hz și ratei de scanare la atingere de 240Hz, Xperia 5 II pune utilizatorul în avantaj pentru a câștiga fiecare joc. Toate funcționalitățile au fost dezvoltate lucrând îndeaproape cu gameri e-sports pentru a asigura cea mai bună experiență. Răspunsul tactil a fost îmbunătățit cu 35% comparativ cu modelul precedent, sistemul recunoscând atingerea chiar în momentul în care aceasta a fost făcută.

Pentru a duce experiența de gaming și mai departe, utilizatorii pot conecta un PlayStation®4 DUALSHOCK®4 Wireless Controller și pot juca jocuri de pe Android pentru o experiență autentică de gaming. Xperia este smartphone-ul oficial al Campionatului Mondial din 2020 de Call of Duty®: Mobile, iar Xperia 5 II este gata să răspundă acestei provocări. Fie că utilizatorii aleg să joace doar pentru distracție sau vor să câștige titlul, Xperia 5 II poate oferi o experiență de gaming optimizată prin colaborarea unică alături de Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Dimensiuni de buzunar perfecte pentru divertisment

Xperia 5 II este perfect pentru iubitorii de filme, cu un display CinemaWide™ OLED HDR de 6,1” și raport de aspect 21:9 și rezoluție FHD+, ce pune în palmele utilizatorului experiența unui ecran wide. Mai mult, prin intermediul conectivității 5G, utilizatorii pot descărca și viziona conținut mai rapid ca niciodată. Reproducerea culorilor atunci când utilizatorul urmărește filme este excelentă, inspirată din tehnologiile profesionale Sony folosite în producții de top de la Hollywood, funcția Creator Mode de la CineAlta aduce conținutul la viață exact așa cum a fost gândit de creatori. Procesorul X1™ pentru dispozitive mobile aduce tehnologie BRAVIA HDR remasterizată către tot ceea ce urmărește utilizatorul, oferind o îmbunătățire a contrastului, culorilor și clarității imaginii, indiferent de conținut și chiar și pentru serviciile de streaming. În tot acest timp, rata de reîmprospatare a ecranului de 120Hz asigură o experiență de browsing cât mai bună.

Sunet multidimensional la nivel înalt

Gama Xperia este sinonimă cu o calitate audio excelentă, iar acest lucru nu se oprește odată cu Xperia 5 II, care îmbunătățește experiența imersivă de divertisment. Utilizatorii pot viziona filme cu sunet Dolby Atmos® calibrat special alături de Sony Pictures Entertainment pentru o experiență de sunet surround multi-dimensională. Și muzica se aude mai bine datorită sunetului calibrat împreună cu Sony Music Entertainment pentru a livra o experiență de ascultare cu adevărat autentică. Funcția 360 Reality Audio cu tehnologia unică de decodificare implementată hardware optimizează calitatea sunetului atunci când muzica este ascultată prin intermediul platformei TIDAL. Iar noii abonați TIDAL vor primi 3 luni de TIDAL Hi-Fi, gratuit, atunci când vor cumpăra un Xperia 5 II, bucurându-se inclusiv de experiența 360 Reality Audio.

Muzică de înaltă calitate poate fi ascultată datorită difuzoarelor stereo poziționate în partea frontală sau prin intermediul unor căști, fie wireless, fie prin mufa jack de 3.5mm. Cablul oferă o separare mai bună între partea stângă și dreaptă, reducând zgomotul semnalului la un imperceptibil 20dB – cu peste 90% mai mic decât în cazul căștilor care dispun de USB-C.

Indiferent de formatul în care utilizatorul ascultă, Xperia 5 II asigură că acesta beneficiază de cea mai bună calitate. Pe lângă High-Resolution și High-Resolution Wireless Audio, Xperia 5 II oferă DSEE Ultimate, o tehnologie care îmbunătățește calitatea muzicii digitale prin intermediul inteligenței artificiale. Aceasta îmbunătățește automat frecvența audio și raza dinamică în timp real, ducând fiecare melodie mai aproape de audiția de înaltă calitate.

Xperia 5 II dispune de o puternică baterie de 4,000mAh cu încarcare rapidă care ajunge la 50% în doar 30 de minute. Cu o istorie importantă în dezvoltarea tehnologiilor dedicate bateriilor, pentru a îmbunătăți durata de viață a acestora, Sony arată că Xperia 5 II va avea o baterie sănătoasă chiar și după 2 ani de utilizare.

Construit pentru viteză, Xperia 5 II se poate conecta la rețele ultra-rapide 5G, oferind utilizatorilor posibilitatea de a se bucura de descărcări de înaltă calitate fără compromisuri și o experiență fluidă de streaming – chiar și pentru fișiere de înaltă rezoluție – rapid și ușor, datorită platformei Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile și sistemului Snapdragon X55 5G.

Modelul nu este doar compact, ci oferă și o utilizare fără griji, datorită ratingului IP65/68 de rezistență la umiditate și învelișului Corning® Gorilla® Glass 6 pe ambele laturi, transformându-l într-un dispozitiv solid și foarte frumos realizat.

Preț și disponibilitate

Xperia 5 II este disponibil pe piața din România în variantele de culoare negru și albastru cu AndroidTM 10 începând cu luna octombrie a acestui an, la un preț recomandat de 4.099 RON.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.