Perifericele dedicate segmentului office/school au anumite specificații aparte pentru a oferi confortul și o experiență perfectă de funcționare de către utilizator. Două dintre aceste elemente sunt libertatea de a nu fi legat a fire și ca device-urile să fie cât mai silențioase.

În cazul de față, aceste device-uri sunt mouse-ul și tastatura – două dintre cele mai importante componente atunci când utilizezi un PC de tip desktop sau chiar și laptop, iar astăzi ne vom concentra asupra Logitech Silent Wireless Combo MK295 – un kit de mouse și tastatură care ne promite să ne ofere o experiență silențioasă și cât mai plăcută de utilizare.

Pachet

Logitech este recunoscută global pentru perifericele sale, mai ales pentru mouși și tastaturi, pe care le are împărțite în mai multe segmente, cele principale fiind de gaming și de office/school, iar Silent Wireless Combo MK295 face parte din cea de-a doua categorie.

Încă de la produsul ambalat într-o cutie de culoare bleu cu imagini mari cu tastatura și mouse-ul M220 din pachet, ne dăm seama că e vorba de o pereche de device-uri dedicate segmentului office/school, cele două mari atuuri ale sale fiind că sunt dispozitive care funcționează via wireless și că sunt silențioase.

Dacă de pe latura mare a cutiei vedem acele imagini, mai aflăm și că, atât tastatura cât și mouse-ul au o durată mare de viață (36 luni tastatura, 18 luni mouse-ul) conform producătorului și vedem că funcționează cu ajutorul unui emițător wireless care se montează la USB.

De pe cutie aflăm, de asemenea câteva detalii tehnice și informative despre produse și sistemele compatibile, iar în cutie găsim tastatura cu 2x baterii AAA, mouse-ul M220 cu 1x baterie AA, USB receiver-ul și un ghid.

Per total, dacă-l vezi la raft, Logitech Silent Wireless Combo MK295 atrage privirea datorită ambalajului care folosește o culoare “veselă”, iar informațiile și imaginile de pe cutie scot în evidență avantajele acestui produs.

Aspect

Bineînțeles, aspectul – când vine vorba de un produs de tip office/school, este important, iar la Logitech Silent Wireless Combo MK295 predomină culoare alb păstrându-se totodată un design simplu și funcțional. Alături de celelalte componente albe de pe birou, kit-ul de față se integrează perfect și stilul său și simplitatea nu pot decât să fie un avantaj.

Mouse-ul M220 are margini rotunjite și o formă precum cifra 8 ceea ce-l face să încapă într-o palmă de dimensiuni medii, destul de bine. În partea de sus avem, pe centru, în față, cele două butoane cu rotița de scroll pe centru, iar înspre partea din spate e logo-ul Logi, cu negru. Pe burtă, șoricelul are senzorul și piciorușe de silicon (1x mare pe spate și 2x mici, rotunde, în față) adaptate pentru mai multe tipuri de suprafețe, un capăcel care ascunde bateria (1x AA) și un switch On/Off și nu lipsește inscripția SilentTouch.

Tastatura are acel design pe care-l are și M220 cu forme rotunjite și este una Full Size QWERTY care include și Numpad plus câteva butoane adiționale Multimedia (Play/Pause, Volume +/-/Mute, Home, Mail, PC și Calculator), iar în partea dreaptă, deasupra Numpad-ului avem sigla Logi plus un switch On/Off. Ca și în cazul mouse-ului, este menționat că tastatura este SilentTouch, sigla fiind imprimată pe butonul de Space.

Pe spate, tastatura are 4 piciorușe rotunde de silicon, antiaderente, un sistem de două clape pentru a înălța puțin partea din spate a tastaturii – și ele cu piciorușe de silicon aderente aplicate și un locaș unde vine pozițonat USB receiver-ul.

La capitolul “aspect” Logitech Silent Wireless Combo MK295 atrage prin simplitate, un design atrăgător, SilentTouch sună bine și pare confortabilă, dar despre asta o aflăm din specificațiile tehnice și teste.

Tehnic

Logitech Silent Wireless Combo MK295 este pe piață pentru a oferi, după cum spuneam la introducere, o soluție de mouse și tastatură silențioase și fără fir, cu un design simplu, elegant și bineînțeles, confort.

Mouse-ul M220 are dimensiuni medii (39x60x99mm) și o greutate de doar 75.2g cu tot cu baterie, include tehnologia SilentTouch și are forme rotunjite oferind, conform Logitech, o durată de utilizare de până la 18 luni, iar tastatura are dimensiunile 18x441x149 mm și 498g cu tot cu baterie și include de asemenea tehnologia SilentTouch; are un design “Spill-resistant”, iar cele două baterii ar trebui să țină până la 36 luni de utilizare.

Nano receiver-ul USB are dimensiunile 14.4×18.7×6.1mm, cântărește 1.8 g și funcționează în banda de 2.4GHz putând fi poziționat la o distanță maximă de 10 mentri de mouse și tastatură.

Aspectul Logitech Silent Wireless Combo MK295 ne-a convins, la fel și specificațiile tehnice așa că abia așteptăm să trecem la teste!

Testare

Ce-și dorește un consumator casual de la produsul pe care-l achiziționează este, bineînțeles, să fie performant, să arate bine și să nu aibă bătaie de cap la instalare. În cazul celor din segmentul de office și școală, Logitech Silent Wireless Combo MK295 este produsul de care aceștia au nevoie, asta pentru că, da, instalarea se face în doi pași și trei mișcări: montarea receiverului USB la PC/laptop și totul se detectează automat și intri direct pe treabă.

Aspectul atrăgător al kit-ului îl face să se asorteze ușor cu alte periferice (albe în cazul de față), iar dimensiunile sunt unele standard ce le face potrivite pentru orice birou, fie el de acasă sau de la serviciu.

Și acum să vorbim de acele atuuri pe care se bazează acest kit și care mă reped să vă spun că le marchează cu brio pe amândouă. SilentTouch. Ei bine, dacă îți imaginezi un scenariu de la serviciu, unde sunt multe birouri într-o încăpere și toată lumea clănțăne la claviaturi, zgomotul va deveni insuportabil pentru că liniștea este mai mereu un factor important care dă un răgaz binevenit gândirii și ține la distanță… stresul. SilentTouch face ca butoanele tastaturii și al mouse-ului să scoată cât mai puțin zgomot și acest lucru este cât se poate de liniștitor.

Însăși experiența de tastare și de utilizare a butoanelor mouse-ului este una plăcută, ambele fiind conforabile, iar cursa dintre apăsarea butonului și execuția comenzii fiind scurtă, plasticul folosit în ambele cazuri simțindu-se unul de calitate. Chiar și rotița de scroll de la mouse e plăcut de utilizat și-mi place cum se simte la lucru, iar cele două device-uri se completează unul pe celalălalt, ceea ce este ideal la un astfel de kit.

Atât cu cele două piciorușe ale tastaturii ridicate, cât și lăsate, în funcție de poziția ta la birou, tastatura stă fixată, iar mouse-ul l-am testat atât pe birou direct cât și pe 3 tipuri de mousepad-uri (textil, tare, cauciucat) și este foarte responsive, neîntâlnind nicio problemă.

Și cel de-al doilea element important, wireless-ul, pe birou, cele două device-uri au funcționat fără a interveni interferențe, lag imput, sau delay-uri între execuțiile comenzilor și chiar și la o distanță de 3 metri de reveiver-ul USB, acestea au funcționat fără nicio problemă.

Folosind Logitech Silent Wireless Combo MK295 în regim office pentru lucru în social media și browsing, dar și pentru aplicații de editare foto și video și completând cu modul de utilizare multimedia, experiența de utilizare a fost excelentă, atât mouse-ul cât și tastatura făcând o pereche bună împreună, oferindu-mi pe lângă confort și un nivel de zgomot minim în utilizarea lor.

De asemenea, pentru că tot este un kit și pentru elevi, cred că și aceștia s-ar bucura să folosească mouse-ul și tastatura pentru la școala online, la care ne-a forțat să ajungem situația pandemică, dar și pentru la teme și de ce nu și la partea de fun și recreere. Cei tineri cred că ar aprecia și ei acest combo.

Concluzie

După o perioadă în care am transformat Logitech Silent Wireless Combo MK295 în tastatura și mouse-ul de zi cu zi pentru serviciu (office) și home use, pot confirma că aduc confort sporit, avantajul renunțării la cabluri prin suportul wireless de durată și de calitate și nu în ultima instanță, o experiență de utilizare silențioasă – foarte importantă pentru toată lumea.

Logitech Silent Wireless Combo MK295 se comercializează la un preț de aproximativ 150lei și este disponibilă în culorile alb și negru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.