Ascultă acest articol


Beyond Light deschide un nou capitol în această odisee spaţială şi este de neratat.”

Gen: Acțiune, FPS

Lansare: 10 noiembrie 2020

Studio: Bungie

Distribuitor: Activision Blizzard

Platforme: PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia, PC

Clasificare: AP-15

Sinopsis:

Destiny 2: Beyond Light este cea mai nouă extensie pentru Destiny 2 – un FPS shooter dezvoltat de Bungie și distribuit de Activision.

Recenzie:

Până să ajungem mai departe de lumină şi să discutăm despre cea mai recentă evoluţie sub formă de DLC a jocului Destiny 2 trebuie să îl laud pentru că s-a dovedit a fi tatăl jocurilor de tip “Games as a service”. În timp ce World Of Warcraft rămâne bunicul, bătrân, înţelept şi încă incredibil de puternic, în lumea asta a jocurilor pentru care încă plăteşti mult după ce l-ai cumpărat, este clar că Destiny 2 este un fel de tata deoarece a reuşit să se reinventeze constant.

În afara faptului că încă este un joc FREE 2 PLAY tot ce a venit peste, chiar dacă este în spatele unei sume de bani, este conţinut premium. Nu sunt doar cosmetice, nu sunt doar câteva activităţi în plus. Este mult mai mult. S-a dovedit spectaculos anul trecut cu expansiunea Shadowkeep şi la vreme lui cu Forsaken. Beyond Light nu doar adăugă un nou capitol aventurii ci chiar schimba câteva lucruri într-o nouă poveste.

Europa, Tărâm Rece

În Beyond Light ne aventurăm pe Europa, luna care orbitează planeta Jupiter, unde un vechi inamic ne devine aliat pentru a înfrunta un nou pericol, întunericul. Poate acel personaj pe care îl întâlnim şi această schimbare nu este pe gustul tuturor însă datorită acestei mici treceri dintr-o echipă în altă ne aventurăm adânc într-o luptă interesantă. Premiza de la care porneşte de fapt Beyond Light este că deşi gardienii sunt adepţii luminii, câteodată trebuie să lupţi cu întunericul împotriva întunericului. Este o campanie de aproximativ 6 ore în care tonul şi personajele parcă transforma jocul.

În braţele întunericului

Cum ziceam, trebuie să îmbrăţişezi întunericul în Beyond Light şi asta îţi oferă noi puteri. Avem ceea ce se numeşte STASIS. Şi, a fel ca şi Europa, sunt nişte abilităţi noi care produc gheaţă. Atacuri diverse şi devastatoare cu gheaţa pentru luptele duse atât în campanie cât şi în grindul ce te aşteaptă în acest nou Expansion. Îngheţi, explodezi şi spargi inamici iar conform progresezi în joc vei debloca noi abilitaţi care aduc un pic aminte de Diablo, când puneai rune pe ele. Crează încă un nivel pentru strategia jocului când vine vorba de lupte şi loadout, în special pentru cei care joacă Warlock.

Deep Stone Crypt

Pe lângă cele noi adăugate jocului avem un nou raid numit Deep Stone Crypt. Puzzle-uri, munca în echipa şi nişte locaţii de nivel fotografic epic sunt prezente în noul raid, la fel precum challenge-ul în sine. Este narativ, dificil dar şi probabil unul din cele mai bune de până acum şi asta este unul din cele mai mari aporturi ale acestei noi expansiuni.

Verdict Spaţial

Cum am zis şi la început, Destiny 2 are un record impresionant în crearea unei poveşti încă de la lansare. De fiecare dată se întrece, iar evoluţia jocului este clară. Parcă nu învecheşte şi se reinventează cu ceva nou la fiecare DLC apărut. Fie că sunt încă 6 ore de joc, fie că îţi place cum se simte ca shooter, Destiny 2 s-a dovedit a produce cel mai bun conţinut plătit in game, cum am zis, de la Warcraft încoace. Beyond Light separat este unul din acele expansion-uri care adăugă mult şi te lasă dorind chiar mai mult pentru că încă nu este capăt de drum. Provocarea pe care o reprezintă este una optimă, nici prea uşor dar nici Dark Souls.

Beyond Light deschide un nou capitol în această odisee spaţială şi este de neratat.

Destiny 2: Beyond Light – îl găsiți din 10 noiembrie în format retail și digital pentru PlayStation 4, Xbox One, PC în PlayStation Store, Steam și Microsoft/Xbox Store.

Mulțumim Activision Blizzard România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.