Se apropie Ziua Îndrăgostiților și, cu siguranță, cei romantici sunt nerăbdători să o sărbătorească și își doresc să nu rateze toate modalitățile speciale prin care pot face asta, dar există și persoane care nu simt nevoia să facă gesturi mărețe cu această ocazie.

Un studiu realizat recent (în decembrie 2020) de echipele Sonos din întreaga Europă, arată că jumătate dintre europeni sunt de acord că anul trecut i-a determinat să aprecieze mai mult micile plăceri ale vieții, cum ar fi ascultarea playlist-ului preferat alături de familie și prieteni. Anul acestea, deși nu vom alege să luăm cina la restaurante elegante și nici să petrecem un weekend romantic departe de agitația orașului, acasă este locul unde inimile noastre se vor întâlni și, de asemenea, locul în care gesturile mici contează mai mult decât oriunde! Pentru cei singuri, cu siguranță Ziua Îndrăgostiților de anul acesta va fi diferită, dar un lucru este sigur: presiunea socială în ceea ce privește celebrarea Zilei Îndrăgostiților va fi cu mult diminuată. Totuși, pentru cei ce sunt în căutarea unei relații romantice, conform sondajului, 63% consideră că muzica bună face interacțiunea mai ușoară. Așadar, pentru cei ce aleg să aibă întâlniri în mediul online, ar fi bine ca ele să fie însoțite și de un playlist pe măsură. Cum ar spune Shakespeare, „Dacă muzica este hrana iubirii, continuă să cânți”.

Mai mult, așa cum a arătat și în trecut studiul Sonos numit „Music Makes It Home”, ascultarea muzicii la un volum ridicat în intimitatea locuinței este o experiență care aduce schimbări asupra vieții de cuplu. Astfel, partenerii de viață petrec mai mult timp de calitate unul cu celălalt și, de asemenea, au mai multe momente de intimitate, construind astfel relații care, în timp, rezistă mai bine. Știați că acele cupluri care aleg să asculte muzică împreună au chiar și o viață sexuală mai activă?

●      Potrivit respondenților, cuplurile care ascultă muzică la un volum mai ridicat au mai multe momente de intimitate și o viață sexuală cu 67% mai activă decât cei care nu se bucură de muzică împreună

●      18% dintre cei ce ascultă muzică au fost determinați să spună „Te iubesc” de o anumită piesă pe care o ascultau

●      59% se simt mai atrași de o anumită persoană dacă ascultă genul de muzică preferat

Din cauza pandemiei și a absenței anumitor „evenimente de tranziție” care, în mod normal, ne delimitează zilele, precum capitolele unei cărți, ne pierdem sentimentul de conștientizare a timpului și spațiului. Muzica a asigurat întotdeauna funcția socială, aceea de a da sens și de a reprezenta anumite ritualuri. Pe măsură ce relația noastră cu timpul suferă modificări și crește nevoia de ritualuri, muzica devine un element și mai important în rutina zilnică a fiecăruia dintre noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.