Ascultă acest articol


Dead or Alive, you’re coming with me!

Cea mai tare replică din anii ’80. Îmi aduc aminte cât de mult îmi doream o figurină de acțiune cu el, și după 20 de ani, în sfârșit e la mine în colecție :-).

Ce e drept, e varianta din Robocop 3, film care, recunosc, nu îmi place, dar design-ul oferit de MAFEX (prima figurină pe care o am de la această companie) nu dezamăgește deloc, fiind practic la fel ca Robocop.

Figurina, după opinia mea, chiar respectă acele detalii văzute în filme și are un paint job destul de curat, cu nunțe metalice încât lumina se reflectă frumos, desigur mai are și niște efecte mov care se observă exact cum mai apăreau și în anumite unghiuri în filme.

Ca și articulații, figurina chiar respectă pe cele ale personajului din filme, adică, poți spune că ai un mini Robocop în real life cu aceleași posibilitate de mișcări și arată și perfect.

Pe lângă poze cu ambalajul, în cutie avem și ceva accesorii:

  • 2 palme deschise, o mână stângă cu degetul arătător întins, mână dreaptă cu spike-ul de conectare la console sau PC-uri, mâna dreaptă pentru a ține pistolul său AUTO 9 care este desigur inclus la figurină (ce e Robocop fără AUTO 9?), 2 pumni simplii (vă recomand să folosiți o șurubelniță pentru a lărgii un pic găurile de la mâini pentru a fi siguri ca nu rupeți peg-ul de conectare căci sunt un pic cam strâmte)
  • AUTO 9 împreună cu un muzzle effect pentru el
  • 2 piese pentru piept, una normală caracteristică pentru Robocop și una pentru a ajuta la susținerea jetpack-ului
  • Jetpack-ul, cum spuneam, această figurină e versiunea din Robocop 3, nu pot spune că îmi place acest jetpack, că nu prea îl folosesc pentru că pare ciudat, dar stă bine fixat pe figurină și nu îi hinder-uiește articulațiile de la mâini
  • Mâna stângă este interschimbabilă cu minigun, lansator de rachete și aruncător de flăcări, un mag pentru a încărca arma, mai bad-ass de atât nu se poate 🙂 , îmi place mai mult acest accesoriu decât jetpack-ul
  • Piese interschimbabile pentru zona piciorului drept, care creează un efect de scoatere și punerea pistolului AUTO 9
  • 3 fețe interschimbabile pentru diferite expresii pentru Robocop care sunt faine rău mai ales lucrând în combo cu mâinile accesorii pentru diferite poziții

Ca și articulații, Robocop e destul de pozabil și cu limitările la picioare (asta chiar respect design-ul din film că Robocop nu era Spider-Man sau Batman), având peste 25 de articulații. La șolduri are metoda de drop-down pentru a permite picioarelor să se ducă în față.

Și execuția acelor pistoane de la călcâi, o ador, se mișcă o dată cu mișcările călcâielor creând acel efect mecanic, dar ce e drept hinder-uiește mișcările călcâielor stânga și dreapta.

Dacă găsiți figurina aceasta, fie ea din Robocop 1, 2 sau 3, o recomand cu drag, mai ales dacă sunteți fani MAFEX.

Radu Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.