Ascultă acest articol

Dracula Internațional Film Festival anunță lansarea competiției de filme de scurtmetraj, animație și lungmetraje pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animații, filme experimentale, culte, pentru a 9-a ediție a festivalului.

Dracula Internațional Film Festival, ediția a IX-a, va avea loc la Brașov, la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta și Cinemateca Patria, în perioada 13-17 octombrie, 2021.

Pentru a fi eligibile, filmele de lungmetraj trebuie să fie produse în perioada 2019 până în prezent și să nu fi fost difuzate în România. Aceste reguli sunt valabile și pentru scurtmetrajele internaționale.
Toate filmele eligibile la Selecția Oficială vor fi evaluate de o comisie a cărei decizie de a le introduce sau nu în Selecția Oficială DFF 2021 este finală.

La ediția din anul 2021, 10 filme vor fi selectate pentru competiția de lungmetraj Dracula International Film Festival. Filme vor fi difuzate la Cinema Astra din Brașov, dar și online. Toate proiecțiile de filme din competițiile festivalului vor fi cu intrarea gratuită.

Selecția filmelor din categoria de lungmetraj este realizată de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist și colaborator cu numeroase publicații de românești și străine. Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internațional.
La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiție concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaționale) și trofeul Vladutz (scurtmetraje românești).
Selecționerul secțiunii de scurtmetraje este Cristian Mărculescu, critic de film. Filmele de scurtmetraj vor fi jurizate de un juriu internațional.

În anii anteriori, peste 3000 de filme de lung și scurtmetraj au fost înscrise în competițiile festivalului.

Înscrierile se pot face pe www.draculafilm.ro sau pe filmfreeway.com/DraculaFilmFestival

Dracula International Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.