Ascultă acest articol


Cel mai nou studiu realizat de Epson cu scopul de a evalua efectele pandemiei de COVID-19 în mediul profesional, arată că 58% dintre oameni se consideră susținători ai schimbării, făcând din noua normalitate mai degrabă o oportunitate de a crea un impact pozitiv asupra societății. Bazat pe teste psihologice, studiul online dezvăluie o viziune de ansamblu asupra opiniilor angajaților, pornind de la rezultatele unei analize despre cum va arăta locul de muncă al viitorului, realizatâ în 2017.

Rezultatele noului studiu Epson sugerează că există atitudini mixte față de schimbare: în timp ce oamenii par mai puțin dispuși să-și îmbunătățească abilitățile pentru a-și menține job-ul decât erau înainte de pandemie, preferând acum să-și schimbe cu totul profesia, unele valori rămân încă puternice, fiind mai dorite în continuare întâlnirile față în față decât videoconferințele pe care le experimentăm în prezent cu toții.

Locul de muncă în schimbare

Studiul arată că aceste schimbări de atitudine vor contribui la modelarea locurilor de muncă digitale și flexibile ale viitorului. Deși lucratul de acasă sau în regim hibrid devine mai populare, liderii din companii sunt încurajați să țină cont de importanța acordată întâlnirilor față în față. Potrivit studiului Epson, aproximativ 70% dintre angajați preferă întâlnirile în persoană, decât pe cele online, dacă li se oferă posibilitatea de a alege între cele două. Această perspectivă poate ajuta la alegerea tehnologiilor optime pentru spațiile de birouri, precum soluțiile video colaborative.

Atenția acordată mediului înconjurător

Deși peste 58% dintre angajați consideră „noua normalitate” ca pe o oportunitate de a promova schimbarea către un mod de lucru mai sustenabil și recunosc beneficiile pentru mediu aduse de reducerea numărului de deplasări dintre locul de muncă și casă, studiul realizat de Epson arată că ușurința și confortul au fost evaluate în mod egal cu impactul asupra mediului înconjurător de către respondenți. De aceea, alegerea soluțiilor tehnologice potrivite, care să asigure atât factorii de sustenabilitate, cât și un stil de lucru optimizat, va fi esențială pe viitor.

Dezvoltarea abilităților

Îmbunătățirea competențelor digitale și grija pentru mediu sunt esențiale pentru economie, în ciuda faptului că 78% dintre persoane susțin că ar opta pentru schimbarea locului de muncă în defavoarea perfecționării aptitudinilor. Mai mult, 50% spun că sunt mulţumiţi de abilităţile lor generale, fără a identifica nevoia unui anumit set de cunoștinţe de specialitate. Deși acest lucru demonstrează o nevoie de stabilitate și continuitate atunci când vine vorba de concentrarea asupra muncii, marchează și o schimbare a mentalității, în comparație cu studiul Epson din 2017, în care a fost demonstrat că 65% dintre oameni ar prefera să se recalifice pentru un loc de muncă dacă acesta ar impune schimbări.

„Deși este minunat că mulți oameni nu uită de impactul asupra mediului înconjurător atunci când iau decizii în circumstanțe dificile, ridică un semn de întrebare faptul că un procent aproape egal de angajați a acordat prioritate confortului personal în defavoarea sustenabilității. Având în vedere acest lucru, este vital ca liderii din business și furnizorii de tehnologie, precum Epson, să elimine necesitatea de a face această alegere și să ofere soluții care să satisfacă ambele aspecte la locul de muncă”, a declarat Simona Decuseară, National Sales Manager la Epson România și Bulgaria. „Dorim să asigurăm în continuare accesibilitatea și fiabilitatea echipamentelor noastre fără a face compromisuri în privinţasustenabilităţii.”

De zeci de ani, Epson a ajutat companiile și consumatorii să traverseze diverse schimbări, înțelegându-le nevoile și oferind tehnologii inovatoare. Aceste tehnologii au jucat roluri cruciale în ultimul an, sprijinind companiile în procesul de adaptare la distanțarea socială și oferind un ajutor fiabil și productiv tuturor business-urilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.