Dracula Trophy 2021 a revenit lungmetrajului german „DAWN BREAKS BEHIND THE EYES”, regizat de Kevin Kopacka.

Juriul a fost format din ELENA MUÑOZ, președintele juriului (Spania, scenaristă, scenograf şi producător), STUART JOPIA (Marea Britanie, regizor, scenarist, dramaturg) și CLAUDIU BLEONŢ (România, actor, scenarist, regizor).

Motivația juriului în alegerea filmului câștigător a fost următoarea:
„O superbă prestație actoricească într-o locație excelentă; un film de atmosferă ce te îndeamnă la meditație. O atmosferă gotică datorată luminilor de un roșu regal, albastre și roz care picură pe ecran. Coloana sonoră aparținând Liquid Brain Orchestra completează această capodoperă gotică și o transformă într-un omagiu psihedelic ultra-stilizat adus cinematografiei europene gotice din anii 60/70. O reală celebrare a filmului fantastic!”

Juriul a oferit și 2 mențiuni speciale pentru secțiunea de lungmetraje: „On The 3rd Day” [Argentina, 2021], regia Daniel de La Vega și „Annular Eclipse” [China, 2021], regia Chi Zhang.

Titlul onorific CONTELE DRACULA i-a fost acordat regizorului italian RUGGERO DEODATO.

În fiecare an, Dracula Film Festival acordă un premiu onorific pentru contribuția adusă cinematografiei horror și fantasy și a influenței pe care continuă să o aibă în rândul noilor generații de cineaști. În acest an premiul i-a fost acordat maestrului italian al horrorului, Ruggero Deodato, autorului legendarului film Cannibal Holocaust, reputat de asemenea pentru producțiie fantasy, thriller si SF pe care le-a semnat.

Trofeul „Vladutz” pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat filmului „MIHAIL și ACHIM”, regia Theodor Ioniță (România, 2021).

Trofeul „Little Dracula”, pentru cel mai bun scurtmetraj internaţional a plecat în Spania, fiind acordat producţiei „ONE MINUTE”, în regia lui Miguel Alcalde (Spania, 2021)

Juriul competiției de scurtmetraj a fost format din WANDA HUTIRA, artist grafic, CONSTANTIN ENE, director de imagine și CARMEN ZMARANDA, membru fondator Amural.

Juriul a acordat și două mențiuni speciale, pentru scurtmetrajul românesc „Cântec de leagăn”, regia Paul Mureșan (România, 2020) și pentru scurtmetrajul internațional „Vyraj” (Polonia, 2020), regia Agnieszka Nowosielska.

Trofeul „Dracula Digital” şi premiul în valoare de 500 de euro acordat tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani, a fost câştigat de scurtmetrajul „Because She Saw Me”, realizat de echipa formată din Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur din Urlați, județul Prahova.

Toate filmele din finala Dracula Digital se pot vedea gratuit pe www.draculadigital.ro
Juriul Dracula Digital a fost format din Eugen Neagu, președintele juriului (fotograf, antropolog), Matei Lucaci-Grunberg (regizor, scenarist și dramaturg) și Ștefan Iancu (actor).

Seara de Gală Dracula Film Festival s-a încheiat cu proiecția în avanpremieră națională a filmului regizat de Edgar Wright, „LAST NIGHT IN SOHO (Anglia, 2021).
Duminică, 17 octombrie, în ultima zi de festival, a avut loc și evenimentul special – Întâlnirile Pop Culture: Perspective feminine asupra industriei cinematografice, un eveniment moderat de doamna Irina Margareta Nistor care le-a avut ca și invitate pe Oana Stoenescu (Managing Director RO Image 2000), Andreea Zidaru (Director General Forum Film România), Mădălina Panțucu (Marketing & PR Manager CINEPLEXX România), Monica Felea (Co-owner Bad Unicorn), Ileana Cecanu (Distribuitor & PRForum Film Româniaria Antoci (Producător, Tangaj Production).

Înregistrarea Întâlnirilor Pop Culture din cadrul Dracula Film Festival este disponibilă aici: https://bit.ly/3C467tO

Lista completă a premiilor Dracula Film Festival, ediția a IX-a, 2021:

– Premiul pentru întreaga activitate – Contele Dracula 2021: Ruggero Deodato;
– Competiția DRACULA DIGITAL 2021. Premiul Dracula Digital 2021: „BECAUSE SHE SAW ME”, realizat de echipa formată din Ania Ionescu, Ana Salcie, Andra Bucur din Urlați, Prahova;
– Competiția de scurtmetraje românești. Trofeul Vlădutz 2021: „MIHAIL și ACHIM”, regia Theodor Ioniță;
Mențiune specială: scurtmetrajul românesc „CÂNTEC DE LEAGĂN”, regia Paul Mureșan;
– Competiția de scurtmetraje internaționale. Trofeul Little Dracula 2021: filmul “ONE MINUTE” (Spania, 2021), regia Miguel Alcalde;
Mențiune specială: scurtmetrajul internațional „Vyraj” (Polonia, 2020), regia Agnieszka Nowosielska;
– Competiția de lungmetraje. Dracula Trophy 2021: “DAWN BREAKS BEHIND THE EYES” [Germania, 2021], regia Kevin Kopacka;
Premiul juriului: “ON THE 3RD DAY” [Argentina, 2021], regia Daniel de La Vega;
Premiul juriului: “ANNULAR ECLIPSE” [China, 2021], regia Chi Zhang;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.