AQIRYS Doradus Mouse & Parsec Mouse Pad – “It’s All About Gaming!”

"Doradus și Parsec sunt o alegere bună pentru jucătorii de toate vârstele care-și doresc periferice de gaming fără foarte multe pretenții"

0
1060
Ascultă acest articol


AQIRYS continuă să ne uimească nu numai cu noi produse dedicate gaming-ului ci și cu rapiditatea de adaptare la cerințele pieței, a tehnologiilor momentului, dar și cu varietatea de periferice pentru orice categorie de jucători.

Cel mai nou mouse de gaming din portofoliul AQIRYS este Doradus și pentru a nu fi singurel, am primit alături de el și mouse-pad-ul pentru gaming Parsec pe care le-am testat separat și împreună și pe această temă vom discuta rândurile care urmează.

Pachet

După cum știm din produsele testate până acum, AQIRYS are o paletă de culori aparte pentru ambalajele sale din carton în care vin perifericele pe lângă un design simplu și futuristic.

Doradus vine cu un ambalaj care combină culorile negru și albastru deschis, iar pe partea din față a cutiei de carton avem o imagine cu mouse-ul, denumirea modelului – DORADUS -, sub care este și tag line-ul produselor – ALL ABOUT GAMING – plus logo-ul AQIRYS. Tot aici găsim și trei dintre elementele importante care vin în avantajul mouse-ului și anume o promisiune de până la 20 de milioane de click-uri, o greutate foarte mică de doar 63g și includerea de iluminare LED RGB. Pe laterala din dreapta avem o imagine cu mouse-ul dintr-o parte lângă logo și numele modelului, iar pe cea din stânga avem, de asemenea, menționate acele elemente importante traduse în mai multe limbi. În partea de sus avem codurile de bare plus informații despre producător și importator, dar și ce conține pachetul, iar pe cealaltă latură avem logo-ul și denumirea modelului plus o agățătoare pentru raftul magazinelor. Pe partea din spate avem iarăși o imagine în ansamblu cu produsul pe care sunt schițate locațiile elementelor importante plus mențiunea butonului de schimbare a DPI-ui și că suprafața mouse-ului este “Sweat-Proof”.

În cutie avem un sticker cu mai multe versiuni ale logo-ului, o punguță cu piciorușe de schimb, un ghid rapid de utilizare și mouse-ul care vine protejat într-un cofraj din spumă tare. Pe cutia internă, pe capac avem o avertizare, mare, cu galben plus mențiunea că în interior se află WEAPON OF MASS… PWNAGE! Fun!

Parsec vine într-o cutie înaltă confecționată din carton tare cu un decupaj pe partea din față pentru a “simți” materialul mouse pad-ului și combină culorile negru/gri și albastru de deschis. Tot pe partea din față avem o imagine cu mouse pad-ul, logo-ul AQIRYS și denumirea produsului, PARSEC, plus mențiunea că este de mărime EXTRA LARGE (900 x 400 x 3mm) și nu lipsește nici tag line-ul ALL ABOUT GAMING. Pe laterala din dreapta avem desenat aceeași ilustrație ca pe mouse-pad, logo-ul și denumirea produsului, iar în partea de jos, pe o bandă albastru deschis iarăși tag line-ul. Pe latura opusă, albastru deschis, avem acele elemente importante menționate traduse în mai multe limbi și câteva specificații tehnice printre care și că tipul de suprafață a mouse-pad-ului este de Control, materialul din care este confecționat este cauciuc și microfibră, că este rezistent la apă și că este dedicat oricărui tip de senzor de mouse. Pe partea din spate avem imagine cu mouse-pad-ul și o schiță cu elementele despre care v-am spus, date despre fabricant și importator și codurile de bare.

În cutie avem sticker-ul ca cel din pachetul lui Doradus plus mouse-pad-ul rulat.

Aspect

Greutatea lui Doradus este atât de redusă datorită decupajului în formă de fagure de pe carcasă ceea ce-l face foarte ușor. Decupajul este atât în partea de sus cât și pe laterale, iar capacul din partea de sus, unde se așază palma, se dă jos având doi magneți. În partea din față, unde intră firul care are la capăt USB și este înfășurat în material textil respectiv are o curelușă din cauciuc pentru cable management, se află cele două butoane de click, între care este localizată rotița de scroll, cu buton, care are aplicată o suprafață cauciucată acolo unde intră în contact cu degetul, iar lateralele ascund LED RGB. Deasupra rotiței se află un buton mic și ușor lung pentru DPI.

Pe laterala din stânga se află cele două butoane de back/forward, iar întreaga carcasă este confecționată dintr-un plastic ușor, dar dur, cu un aspect catifelat, negru. Talpa mouse-ului are trei piciorușe interschimbabile, unul dintre ele localizat în jurul senzorului și acolo sunt și două butoane pentru comutare în trei trepte pentru Polling Rate (1000/500/125Hz), respectiv pentru iluminarea LED (1/2, On și Off).

Parsec, după cum spune și pe ambalaj, este de mărime XL, și are marginea cusută cu o ață fină albastru deschis. Partea de contact cu mouse-ul și brațele este, de asemenea, acoperită cu un material textil destul de fin la atingere și are imprimată o galaxie, în colțul din dreapta sus avân mare logo-ul, iar în colțul din diagonală tag line-ul. Partea care se așază pe birou este cauciucată, antialunecare, iar întreg mouse-pad-ul este destul de flexibil.

Tehnic

Doradus are dimensiunile de 125 x 63.5 x 40 mm și o greutate de 63 grame, lungimea firului fiind de 1.8m la capăt cu USB compatibil USB 2.0. Firul este protejat de material textil și mouse-ul este compatibil cu PC & Mac având parte de o aplicație dedicată.

Senzorul este unul optic (PixArt 3327), cu o senzitivitate maximă de 12000 DPI și un Polling Rate maxim de 1000 MHz, iar butoanele (6 în total, programabile) au switch-uri Huano, forma întregului mouse fiind una Ergonomică. Doradus dispune de memorie internă și iluminare RGB.

După cum știm toate produsele AQIRYS sunt bazate pe astre, galaxii și constelații, iar Doradus ia numele unei mici constelații care reprezintă Peștișorul de Aur (Goldfish).

Parsec are dimensiunile de 900 x 400 x 3 mm și este confecționat din material textil microfibră și cauciuc antialunecare, suprafața fiind dedicată pentru toate tipurile de senzori de mouse, este rezistentă la stropire, iar numele și ilustrația folosită au fost inspirate după o unitate folosită de astronomi cu care se măsoară distanțele în univers: Parsec.

Testare

Prima întâlnire (de gradul 3, căci tot vorbim de spațiu și univers) cu AQIRYS mi-a lăsat un sentiment pozitiv deschizându-mi curiozitatea de a testa și mai multe produse ale brandului, dar și cea pentru a vedea ce va mai sosi pe viitor. Dedicată gaming-ului, seria își scrie istoria, încet și sigur, prin produse care mențin balanța pe merit între calitate și preț având de la modele simple și până la unele premium.

Doradus se situează undeva pe la mijloc, între un produs simplu și unul premium și pare genul de gadget care se prestează pentru gameri de toate vârstele având o mărime perfectă pentru toată lumea și o greutate atât de redusă că-l face chiar și un produs rentabil pentru luat cu tine peste tot.

În mână, Doradus este ca un fulg, palma mea îl acoperă cu totul, din RGB văzându-se doar în rotița de la scroll. Mâna stă comod pe el și datorită perforațiilor se menține și uscată în sesiunile mai lungi de joc. Pe de altă parte, în timp, praful și scamele se adună în mouse dar se pot curăța, cel puțin în partea din spate unde se dă acel căpăcel jos. Mâna stă comod pe el deși, având palmă mai mare și mai lată și fiind obișnuit cu “cărămizi” de mouși, resimt discomfort după mai mult timp de utilizare.

Respect decizia de a înfășura cablul în material textil, dar și de a include acea curelușă gradată de cauciuc pentru a strânge firul dacă cei 1.8 metri ai săi sunt prea mult pentru la PC sau mai exact, la laptop. Iluminarea RGB este doar în scroll, în talpă, pe partea din spate și în interior, ca un fel de inimă care reflectă foarte frumos, ce-i drept, culorile prin grilajul perforat al carcasei. Butoanele se apasă ușor, având un click nu foarte zgomotos, iar rotița de scroll îmi place cum e reglată și acel cauciuc în care e îmbrăcată.

Un alt avantaj îl consider și cele două switch-uri de pe talpă, din care poți schimba rapid frecvența sau poți opri/porni RGB-ul, fără să mai fie nevoie să apelezi la aplicație. Includerea unui set de piciorușe de rezervă mi se pare ceva de bun gust, pentru că toată lumea folosește mouse-ul pe mouse pad-uri și în timp se vor toci. Mouse-ul a funcționat respectabil pe mai multe variante de suprafețe, fie direct pe birou, fie pe mouse-pad-uri din material textil flexibile sau dure, sau pe plastic tare. Câteva setări de frecvență și DPI și totul a mers ca uns.

Aplicația dedicată se descarcă gratuit de pe pagina produsului, se instalează rapid și include toate setările posibile pentru o utilizare exact pe placul tău. Deși nu înțeleg de ce AQIRYS a luat decizia de a scoate câte o aplicație dedicată pentru fiecare produs al său care suportă așa ceva și nu fac una universală pentru toate produsele din portofoliu. Revenind, aplicația e stufoasă și în ea îți poți face profiluri, după cum dorești, toate butoanele sunt configurabile, DPI-ul se poate ajusta în fel și chip, în 7 pași între 400 și maximul de 12000, iar RGB-ului îi poți seta viteza, contrastul și ai de ales între 9 jocuri de lumini, dintre care unul îți alegi ce culoare statică dorești plus poți scoate luminițele de tot, dacă dorești. Pe lângă Macro ai posibilitatea și de a face un fel de fine tunning modificând anumiți parametri:

Jocurile de strategie și RPG (Diablo II, Warcraft III Reforged, Comand & Conquer Red Alert Remastered, Grim Down), necesită reglaje, la fel și cele la perspectiva 1 sau 3 (DOOM, Death Stranding, Horizon Zero Down, Watch Dogs 2, Outrider, Resident Evil Village) și contează și pe ce suprafață ai ales să folosești mouse-ul. Click-urile sunt rapide și nu sunt supărătoare la zgomot, iar Doradus l-am putut folosi și în operațiuni de tip office cu brio.

Parsec este pentru cei cu birouri încăpătoare căci are o lungime de 900 mm și o grosime nici prea mare nici prea mică, iar faptul că e flexibil poți opta și să lași puțin să atârne un capăt dacă totuși ai birou prea mic pentru el.

Suprafața de cauciuc, de pe spate, îl face într-adevăr foarte stabil pe birou, iar cusătura sunt șanse mici să te roadă pentru că e fină și având o suprafață mare în cel mai bun caz vei sprijini coatele direct pe mouse pad, deci nu contează cusătură. Suprafața de contact cu mouse-ul și brațele e dintr-un material textil fin și e plăcut la atingere, iar dacă din greșeală verși un stop de apă ceva, aceasta nu se infiltrează în textură, dai cu o cârpă și ai rezolvat problema. E important acest lucru pentru că, în timp, se murdărește și sarcina curățării va fi mult mai simplă. Suprafața, este într-adevăr pentru orice senzor de mouse pentru că am câteva modele cu senzori diferiți și toți s-au comportat bine pe mouse pad fiind nevoie, în unele cazuri, de mici ajustări la DPI/greutate. Parsec este simplu ca aspect, dar atrăgător într-un fel prin acea margine albastru deschis și desenul imprimat – acea galaxie interesantă. Imprimeul, personal, mi se pare un pic cam de slabă calitate, niște culori un pic mai vi (al stelelor), dar și al logo-ului, ar fi dat mai bine vizual. Testându-l doar o săptămână, până acum pare să se țină bine calitativ.

o combinație perfectă pentru orice gamer

Doradus și Parsec se înțeleg foarte bine (ar fi fost culmea să nu 🙂 ) și sincer îmi pare o combinație perfectă pentru orice gamer, cel puțin amatori/casual, pentru că ai câteva avantaje care le va face sesiunile de gaming mai ușoare și mai plăcute. Doradus pe Parsec, primit de la distanță pare micuț, dar dacă găsești și o tastatură AQIRYS, vor forma un trio care se vor completa unul pe celălalt și se vor potrivi și ca aspect, fie prin sincronizare RGB, fie prin simplu stil al AQIRYS.

Concluzie

Doradus și Parsec sunt o alegere bună pentru jucătorii de toate vârstele care-și doresc periferice de gaming fără foarte multe pretenții și chiar dacă nu le aleg ca pereche, fiecare în partea aduce câteva avantaje care le vor face rentabile prin situarea între un produs calitativ și un preț pentru aproape orice buzunar.

Dacă Doradus vine cu o greutate cât un fulg, o iluminare RGB drăguță și un aspect interesant, Parsec se asigură că spațiul de gaming este acoperit cum trebuie, îl face mai elegant și comod și este prietenos cu orice senzor de mouse de gaming.

Mouse-ul de gaming AQIRYS Doradus se comercializează la un preț de aproximativ 180 lei, iar mouse-pad-ul pentru gaming AQIRYS Parsec are un preț recomandat de 64 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.