Volkswagen Scirocco R a fost lansat practic în același timp cu fratele său (Golf R) și deși din denumire am putea trage concluzia că performanțele sunt asemănătoare, ne înșelăm. Are un motor de 2 litri, turboalimentat, care produce 276 de cai (Golf 7 R produce 300 căluți) și cea mai mare diferență dintre cele două modele este tracțiunea față (Golf-ul are tracțiune integrală). Deși mai puțin practică, datorită linei plafonului mult mai joasă, a faptului că pe bancheta din spate pot fi așezate doar două persoane și nu există o variantă cu patru uși, este un model mult mai atrăgător, cu forme mult mai îndrăznețe.

Ottomobile a venit din nou în ajutorul colecționarilor cu un model în miniatură al acestei mașini produsă din rașină, asamblată și vopsită manual cu o vopsea foarte frumoasă și interiorul detaliat. Ca toate modelele produse de Otto, este fabricat în număr limitat, numerotat individual, acesta având numărul 1126 din 3000 de unitați produse.

În ambalajul destul de simplu, dar practic, găsim și embleme de rezervă. Macheta este învelită într-o hârtie fină, pentru a evita zgarieturile, după care este ambalat într-o pungă și la final este bagată într-un cub din “scârțâietoare” decupat după forma modelului. Cutia exterioară este alba, simplă, cu emblema Otto pe două laterale.

Alexandru Ciobanu – AC Statue Collector

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.