Ascultă acest articol


Marea Anihilare a venit peste MovieNews.ro, dar nu ne-a luat pe nepregătite! Cu bancul de testare pregătit, jocurile instalate și o tastatură profi pregătită, am primit mouse-ul de gaming AQIRYS T.G.A. Alpha cu mare interes și l-am băgat direct în teste!

“The Great Anihilator is HERE!”

AQIRYS ridică și mai mult ștacheta și pluseasă cu un mouse-transformer care, la prima vedere, pare să le aibă pe toate: iluminare RGB, Wireless, Swappable Covers și un DPI maxim, uriaș: 19.000! Haideți să-i dăm drumul!

Pachet

Culorile utilizate de AQIRYS pentru produsele sale combină negrul și griul cu nuanțe de albastru și așa avem și ambalajul lui T.G.A. dar de această dată cutia de carton tare este mai voluminoasă. O imagine cu mouse-ul avem în partea din spate plus logo și mențiunea că are DPI 19000, suport wireless, RGB, o greutate redusă și “swappable covers”, iar pe una dintre laterlale lungi avem și imagini cu acestea, pe un fundal albastru.

Pe cealaltă latură mare, avem o descriere a produsului tradus în mai multe limbi și o schemă a acelor “swappable covers”; în partea de sus avem o imagine cu mouse-ul văzut din față plus o agățătoare pentru etalare în magazinele retail, iar pe latura opusă avem informații despre conținutul cutiei, codurile de bare și cel mai important, mențiunea că produsul a fost “designed in Romania”!

Pe partea din spate, pe lângă logo și denumirea produsului avem o imagine cu mouse-ul și câteva mențiuni despre avantajele oferite, dar și imagini mai mici cu produsul “îmbrăcat” în alte cover-uri. Dedesubt avem descrise acele avantaje (features) aduse de mouse și specificații tehnice.

Tragem, ca un fel de sertar o altă cutie pe care nu lipsește tag-line-ul “All About Gaming” și înainte să deschidem capacul ei avem și niște mesaje oferite de producător. Deschidem capacul și nu lipsește acel cartonaș, cum ne-a obișnuit AQIRYS, în care să ne mulțumească de alegerea produsului lor, iar pe spatele cartonașului este un ghid rapid de instalare sub forma unei scheme vizuale.

În cutie găsim ghid-ul de instalare, 2x punguță cu stickere cauciucate pentru poziționarea pe laturile și butoanele de click mouse-ului pentru un “grip” bun (albe/negre), o punguță cu piciorușe de schimb pentru “talpa” mouse-ului și 2x cablu USB-USB-C înfășurate în material textil (braided) alb/negru.

Mouse-ul vine într-un cofraj de buret, iar înăuntru se află receptorul wireless USB, iar sub el avem o cutiuță cu accesorii în care se află și un adaptor USB-USB-C și multe perechi de cover-uri de diferite tipuri (partea de sus și partea de jos) – toate ambalate individual în punguțe.

AQIRYS oferă un pachet consistent care include destule accesorii și cover-uri care fac să poți găsi culoarea și configurația preferată pentru T.G.A. și să-l poți asorta cu restul perfericelor de la RIG-ul tău.

Aspect

Impresionat de conținutul pachetului, am luat mouse-ul la analiză și prima mirare s-a dus către greutatea redusă a lui. Mirare, la modul în care tot pachetul cântărea ceva datorită conținutului bogat, dar la o analiză mai atentă am constatat că e vorba de un mouse de gaming cu o mărime medie care vine cu modificări în ceea ce ține aspectul.

Am numit T.G.A. “mouse-transformer” pentru că atât capacul care vine în podul palmei, cât și partea de sus unde vin butoanele de click și scroll-ul se pot schimba. Numite “covers”, acele capace sunt de mai multe culori și au diferite funcții. Unele sunt un pic mai mari – înalță un pic mouse-ul în sine, pentru cei care au mâna mai mare și-și pot alege felul în care țin mouse-ul (Claw/Finger) și opțiunea de a pune în zona palmei un cover cu perforații pentru o aerisire a palmei.

Scheletul mouse-ului e firav și extrem de ușor fără niciun cover pe el și nu-i lipsește RGB-ul în interior (se vede frumos cu cover cu perforații), în dreptul rotiței de scroll și în jurul părții din spate, unde vine palma. Înăuntru există și un mic locaș unde vine receiver-ul wireless USB. Rotița de scroll este și ea decupată pe interior și are un asepect ca de roată de bicicletă având o parte cauciucată acolo unde se folosește degetul.

Poți pune pe laterale și butoane un strat cauciucat adițional, dacă-ți dorești un grip și comoditate maximă, iar piciorușele de pe talpă se pot schimba. Atunci când îl pui la încărcat sau vrei să-l folosești pe fir, avem disponibile două cabluri USB-USB-C, bine protejate, de două culori: Alb și Negru. Cablurile vin și cu un adaptor USB-USB-C dacă este nevoie.

Pe talpă poți schimba, dacă vrei, piciorușele (două mari – sus și jos) plus unul circular în jurul senzorului și acolo ai un switch pe care-l poți comuta între RGB – on sau off și închis de tot.

Aspectul se poate modifica într-o paletă de culori atât neutre, alb, negru cât și colorate, dar nu în culori “țipătoare” precum roz și bleu și face din T.G.A. un adevărat “cameleon”.

Tehnic

120 x 63.5 x 39 mm sunt dimensiunile T.G.A. Alpha, iar greutatea este de doar 76 g; este compatibil cu PC și Mac, are suport printr-o aplicație dedicată și se poate conecta atât wireless (2.4GHz) printr-un receptor USB 2.0 cu o rază de acțiune de 10 metri, cât și prin cablu lung de 1.8m acoperit cu material textil, în două nuanțe de culori alb și negru.

Dispune de iluminare RGB, are memorie internă și are o baterie de 580mA. Senzorul este optic, PixArt 3370, are o senzitivitate maximă de 19000 DPI și un polling rate 1000 MHz, iar pe el găsim 6 butoane programabile cu switch-uri Kailh (cu o garanție de 80 milioane de click-uri).

Tehnic pare la fel de impresionant ca și aspectul și conținutul pachetului, dar ne vom convinge după testare!

Testare

Am observat trend-ul din ultima perioadă cu mouși de gaming ușori și cu carcasă perforată – două opțiuni care cred că ajută mult atât jucătorul casual cât și pe cel de eSports, fie el profesionist sau amator, pentru că nu obosește încheietura și nu lasă mâna să transpire și aici vorbim de utilizare în sesiuni lungi de gameplay, care, într-un scenariu de vară cu temperaturi mari, chiar contează.

În mână, T.G.A. e ca un fulg și personal mi se pare mai micuț decât sunt obișnuit, chiar și cu acel cover care mai ridică puțin instanța. E arătos, asta clar, și după ce găsești opțiunea preferată de culoare și cover, cu ajutorul RGB-ului poți să-l asortezi rapid cu alte periferice pentru integrare completă.

Am tot spus în recenzii la mouși de gaming că am ajuns, încet încet, exclusiv wireless cu mouse-ul de gaming pentru că tehnologia avansat într-atât ca și cele fără fir să fie la fel de rapide și responsive ca cele pe fir. Bineînțeles, am mereu un fir gata conectat via USB la care conectez mouse-ul pentru încărcare și-mi continui jucăreala. La fel se poate și în cazul lui T.G.A. care nu vine doar cu un cablu ci cu două, unul alb și unul negru pentru a asorta până la capăt device-ul.

Contează mult și pe ce suprafață folosești mouse-ul, iar în cazul lui T.G.A. am încercat atât direct pe birou, cât și pe un mousepad din material textil, moale, dar și e unul de plastic, rigid. Rezultatele se văd imediat, dar mulțumită posibilității de reglare al DPI-ului (și chiar și al polling rate-ului), rezolvi imediat situația. Personal îl folosesc pe cel din material textil, maleabil.

Butoanele nu sunt zgomotoase și sunt standard, anume cele două click-uri și scroll-ul, deasupra lui cu unul pentru DPI și cele două laterale pentru Back/Forward și un switch pentru RGB, pe talpă, lângă senzor. Scroll-ul îmi place cum arată și cum funcționează și mouse-ul se lipește cum trebuie în palmă mai ales dacă-i mai adaugi și acele cauciucele pe butoane și laterale – grip-ul e maxim!

RGB-ul, cu mâna pe mouse, se vede doar la scroll și în partea de jos-spate, la talpă, dar foarte puțin. E plăcut, colorat și are și câteva jocuri de lumini din aplicație. Dacă optezi pentru un capac perforat, când iei mâine curcubeie de culori ies din T.G.A. și pe întuneric chiar se văd frumos. Personal optez pentru culoarea statică roșie (sau hai să zicem în modul breathe).

Posibilitățile de customizare ale aspectului (și funcționalității) lui T.G.A. sunt exstinse datorită acelor perechi de cover-uri (partea de sus la butoanele de click și scroll și cea de jos, unde vine palma). Avem variante de culori alb, negru, roz, la partea cu palma putând opta pentru cover de plastic fără și cu perforații – (2 tipuri), unele fiind, după cum spuneam și ușor ridicate pentru cei cu palme mai mari. Cele cu perforații îți oferă o aerisire mai bună a palmei, dar și o vizibilitate mai mare a RGB-ului. Dacă partea dinspre butoane are un sistem de clipsuri de plastic, cea dinspre palmă se schimbă mai ușor având un sistem de magneți. Nu au fost probleme la folosire. Nu se mișcă, nu cad, nu se desprind, totul OK. Bineînțeles, că dacă vrei poți face tu combinațiile tale între cele 4 culori, nu e musai să fie mereu asortat. Posibilitățile sunt multiple.

Wireless sunt foarte responsive, în cazul montării receptorului USB la o distanță de 1-2 metri cel mult, iar bateria a ținut câteva zile bune cu sesiuni de gaming nu foarte lungi, încărcarea realizându-se undeva la 2-3 ore – destul de rapid, perioadă în care am putut folosi mai departe mouse-ul.

Butoanele și RGB-ul sunt configurabile prin aplicația dedicată (AQIRYS se încăpăținează să facă la toate produsele câte o aplicație dedicată în loc să facă una singură pentru toate componentele sale), și de acolo poți face Macro-uri, ai profiluri multiple, poți schimba DPI, plus alte setări, aplicația verifică Firmware-ul, iar la RGB, pe lângă posibilități de reglare a iluminării, poți alege între jocurile de lumini Steady, Breathing, Streaming, Neon, Scrolling, Colorful Breathing sau pur și simplu îl oprești de tot.

Jocurile! La urma urmei The Great Anihilator Alpha este o mașinărie de anihilat gameristică așadar trebuie să-i descoperim furia, viteza și acuratețea în jocuri, iar pentru asta am aruncat la înaintare câteva titluri de strategie și RPG unde mouse-ul este periferica principală. Diablo III, Diablo Immortal, Grim Dawn, Comand & Conquer: Red Alert Remastered și Warcraft Reforged au necesitat un DPI mai măricel decât folosesc mouse-ul pe desktop-ul RIG-ului cu Windows 11, contând foarte mult și rezoluția utilizată. O rezoluție mai mică necesită un DPI mai mic, 4K (cum folosesc la modul general) necesită un DPI mai măricel. Am pus, de asemenea la test și câteva adventure-uri – 3rd person și FPS-uri precum God of War, Syberia – The World Before, DOOM Eternal, Control, Death Stranding, Resident Evil Village și Outriders – câteva și prin GeForce NOW RTX 3080 – pentru că tot era la îndemână. În cazul acestora a trebuit să reglez mai atent DPI în funcție de undele dintre ele. Cu butonul de DPI, deasupra scroll-ului, am făcut treptele cele mai folosite deci am putut modifica rapid, on-the-fly, exact pentru ce jucam în momentul de față. T.G.A. s-a comportat foarte bine, atât prin wireless cât și pe fir și m-am obișnuit foarte repede cu el.

T.G.A. e genul de mouse de gaming universal, realizat în așa fel încât să poți juca orice cu el și s-a optat și pe partea de customizare a aspectului și funcționalității exterioare ceea ce face un adevărat atuu în fața altor produse asemănătoare de la concurență, iar performanțele sunt foarte bune.

Concluzie

T.G.A. Alpha a sosit cum nu se poate mai bine într-o perioadă în care moușii de gaming ușori și cu perforații pentru aerisirea palmei sunt în vogă și contează pentru gameri.

Cu un pachet consistent pentru a satisface nevoile de design ale gamerilor pentru a-și asorta mai ușor toate perifericele și accesoriile RIG-ului lor, AQIRYS cu al său T.G.A. Alpha, vine să “anihileze” piața punând pe tavă feature-uri importante și căutate de către jucători + Bonus!

AQIRYS T.G.A. Alpha se comercializează la prețul recomandat de producător de aproximativ 450 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.