Ascultă acest articol

Astra Film DokTank, programul de industrie al Astra Film Festival conceput în sprijinul realizatorilor aflați la început de drum, deschide înscrierile pentru ediția din acest an (10-16 octombrie 2022). Sunt eligibile proiecte de film documentar creativ de lung-metraj nefinalizate, realizate pe orice tematică și în orice stil, pentru care realizatorii sunt în căutare de sprijin în orice zonă a procesului de producție / finanțare / distribuție. Proiectele, care pot fi trimise până pe 15 iunie, se pot afla în orice stadiu de producție (dezvoltare, în producție, post-producție). Cele 12 filme din selecția finală vor fi anunțate în luna august. Pentru înscrieri și alte detalii, accesați https://www.astrafilm.ro/DokTank .

Organizatorii anunță că ediția din acest an a Astra Film DokTank va pune accentul pe proiecte de film documentar românesc, care fie sunt realizate de o echipă de film din România (sau Republica Moldova), fie tratează un subiect legat de România/Republica Moldova.

Ne dorim să oferim o platformă de deschidere înspre piața internațională de film documentar realizatorilor care demonstrează că au capacitatea și motivația săși finalizeze proiectul, dar care au nevoie de ajutor pentru a-și îndeplini viziunea”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Selecția proiectelor va ține cont de mai multe criterii, între care primează calitatea artistică a proiectului și potențialul internațional al acestuia. Proiectele selectate vor fi publicate în catalogul de industrie Astra Film DokTank, care va fi distribuit experților implicați în programul de industrie 2022. Toate proiectele vor participa la un pitching public DokTank, după care vor urma întâlniri one-to-one ale realizatorilor cu diferiți factori de decizie ai pieței de film documentar internațional și masterclass-uri despre condițiile actuale de producție și distribuție de documentare.

Astra Film DokTank este programul de industrie al festivalului Astra Film din Sibiu, care își propune să încurajeze dezvoltarea industriei de film documentar românesc. A fost creat în acest scop un spațiu fizic și online în care realizatorii de film non-ficțiune aflați la început de drum își prezintă proiectele în fața unor factori de decizie ai pieței de film documentar internațional și sunt sprijiniți în dezvoltarea proiectelor de film la care lucrează.

În cei 29 de ani de existență, Astra Film a devenit cu adevărat Casa cinemaului documentar din România. Practic, pe aici au trecut cele mai importante filme documentare ale realizatorilor români sau a celor din străinătate preocupați de subiecte care au tangența cu România. Printre acestea se află titluri multipremiate, precum „Acasă” ori „Teach”, care au fost, în fază de proiect, la Astra Film DokDank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.