Gaming-ul fără fire a fost o perioadă foarte delicat, jucătorii cu pretenții găsind motive pentru care cel cu fir avea o lantență și un timp de răspuns mai mici, dar acele fire puneau o oarecare problemă când vine vorba de comoditate. Perioada a trecut, acum tastaturile și moușii – principalele arme ale gamerilor, au specificații la fel de bune, fie ele pe fir sau fără, rămânând la hotărârea jucătorului de care tip își dorește.

No Wires, No Limits

SPC Gear vine cu o propunere de mouse de gaming wireless și oferă jucătorilor o soluție pe care, noi credem, că trebuie cel puțin să o încercați. Cum am ajuns la concluzia asta? Ei bine, am avut în teste SPC Gear LIX Plus Wireless și vă spunem imediat ce-și-cum!

Pachet

De această dată nu vom pomeni nimic de carton, pentru că LIX Plus vine împachetat într-o cutie de plastic care servește și pentru transport și protecție. Nu este genul de cutiuță din care scoatem produsul apoi îl aruncăm. Cutia rămâne importantă și respectăm această alegere făcută de SPC Gear.

Cutia gri, din plastic tare și dimensiuni reduse, are un capac cu 4 cleme pe care avem o imagine cu produsul, logo-ul și denumirea modelului și sunt menționate și 3 dintre feature-urile acestui produs: iluminarea RGB (15.8m), greutate redusă 69gr și senzor Pixart PAW 3370. Pe partea din spate avem menționate, pe lângă logo și denumirea produsului, dar și codurile de bare, o descriere a device-ului – tradusă în mai multe limbi, plus alte câteva feature-uri, pe lângă cele 3 menționate pe partea din față.

Deschidem capacul, cu ajutorul celor 4 cleme, iar pe capac, în interior avem un strat de burete. Într-un cofraj dintr-un plastic maleabil, negru, este mouse-ul, iar sub cutie avem un User Manual, cablul USB-USB-C pentru utilizare și încărcare și un pliculeț în care se află un sticker SPC Gear și o serie de “patine” negre de schumb pentru talpă. În mouse, pe talpă, este prezent și receptorul wireless USB.

Aspect

Încă de la prima vedere ne dăm seama că este vorba de genul de mouse de gaming ultralight și pe bună dreptate, la cele 69 de grame ale sale e ușor ca un fulg. Pentru această greutate redusă SPC Gear a optat pentru o carcasă decpată în stil fagure și la un plastic mai ușor.

Culoarea predominantă este negru cu elemente roșii (buton DPI, cele două forward/back), dar și cu o iluminare RGB care trezește la viață rozătoarea de jocuri, pe timp de noapte. Sus, în partea din față avem cele două butoane click dreapta/stânga cu rotița de scroll între ele – roțiță acoperită cu un strat cauciucat cu RGB integrat. Deasupra lor, înspre partea din spate, e și un buton pentru DPI. Pe partea din spate zona este perforată în stil fagure lăsând să se vadă iluminarea RGB care ascunde și logo-ul SPC Gear.

Lateralele sunt și ele perforate, pe cea din stânga fiind prezente cele două butoane pentru back/forward, în față este portul USB-C pentru a încărca LIX Plus, sau pentru a-l folosi cu fir, pentru cine dorește (sau pe perioada încărcării).

Iluminarea este prezentă și în partea din spate, pe talpă pe care găsim un sticker cu coduri de bare, 4 patine plus una în jurul senzorului; un buton care poate fi comutat în 3 poziții (oprit, cu iluminare și fără iluminare) și găurica unde se bagă receiver-ul wireless USB.

Forma este ergonomică, pentru dreptaci și are o gardă la sol ușor ridicată pentru a putea fi folosit și pentru cei cu palme mai mari.

Tehnic

Aspectul plăcut este musai să fie completat de niște specificații tehnice bune, iar carcasa de dimensiunile 126×65.7×38.5mm și 69grame integrează un senzor PixArt PAW3370 și 6 butoane programabile cu switch-uri Kailh GM 8.0 cu o durată de viață de 80 de milioane de click-uri, conform SPC Gear. Are un tracking speed maxim de 10.16m/s, un DPI de maxim 19 000 și un polling rate de 1000Hz.

Iluminarea este ARGB cu LED-uri capabile de 16.8 milioane de culori, iar mouse-ul poate fi folosit atât wireless (prin receiver-ul wireless USB) sau pe cablul de tip “paracord” de 1.8 metri protejat de material textil – cablu utilizat și pentru încărcarea bateriei.

LIX Plus este compatibil cu Windows, Mac, Linux și pentru Windows vine cu o aplicație dedicată.

Testare

În mână când îl iei, după cum spuneam, LIX Plus e ca un fulg, plasticul se simte bine în palmă și-mi plac forma, design-ul și acele butonașe roșii, impunătoare. În palmă se mulează foarte bine și acele perforații contează și pentru să nu-ți transpire palma în sesiunile lungi de gaming.

Click-urile butoanelor nu sunt zgomotoase, se apasă rapid și se simte plăcut când o faci, rotița de scroll simțindu-se chiar și mai bine pe deget, mulțumită acelei benzi cauciucate și ușurința cu care se face rotația sa. Și mai plăcut este că rotița este tăiată pe jumătate de LED RGB, iluminare prezentă și pe lateralele ei.

Iluminarea RGB nu este foarte puternică și se observă atât în talpă, în partea din spate, în scroll-ul de mouse, dar și în partea din spate a mouse-ului, în interior. Cu mâna pe el, doar rotița de scroll luminează.

Conectarea se poate face atât prin receptorul wireless USB, cât și prin cablu, iar cel din urmă fiind menit să și încarce bateria când e folosit LIX Plus numai wireless. Conectat la Windows 11, acesta este detectat automat și-l folosești ca orice mouse, având posibilitatea să-ți reglezi DPI prin acel buton. Nu am simțit vreo diferență notabilă între cele două metode de conectare. Bine, e recomandat ca receptorul USB să fie montat într-un port cât mai aproape de mouse, deși raza de funcționare e mare, dar mai bine te asiguri că nu sunt interferențe. Atunci când bateria mai are doar 25% sclipește roșu LED-ul din scroll, asta dacă nu verifici în aplicație, dar oricum durata de viață e destul de lungă și încărcarea se face rapid.

Dacă dorești să intri în detalii și să poți configura butoanele, iluminarea, senzitivitatea, DPI și alte elemente, se recomandă instalarea aplicației dedicate și-ți poți face profiluri cu configurațiile dorite.

LIX Plus îl poți folosi direct pe birou pentru că are niște patine chiar ok și umbli la DPI pentru a găsi setarea cea mai bună. Contează, bineînțeles, și rezoluția monitorului, cu cât e mai mare cu atât senzitivitatea mouse-ului trebuie să crească. L-am pus la treabă și pe un mouse pad din material textil, pe cauciuc, dar și pe gen rigid, din plastic tare, aici contând, la fel, acel DPI și chiar poți aprofunda dacă dorești o sensibilitate crescută a mouse-ului, prin aplicație. Teste nu aveam cum să nu fac și pe SPC Gear Endorphy Cordura care s-a simțit ca și cum amândouă au fost realizate unul pentru celălalt!

Utilizat în scop Office sau de explorat prin Windows 11, vă recomand să faceți un profil în aplicație, special pentru asta și astfel browsing-ul, navigările prin social media, sau editările foto/video vor decurge super pe LIX Plus, iar când vine vorba de gaming, profiluri făcute pe genuri, spre exemplu eu am două: unul pentru jocurile de strategie/RPG și unul pentru cele de acțiune, aventură, FPS. DPI va fi mai mare la prima categorie și mai mic la a doua, sau depinde, dacă preferi ca “totul să fie din încheietură” atunci poți crește sensibilitatea.

Jocurile! Că la urma-urmei pentru asta e făcut LIX Plus, jocurile puse la test fie pe RIG, fie pe un laptop de gaming cu profiluri comutate între cele de strategie/RPG și acțiune and co., au fost o plăcere de jucat cu mouse-ul SPC Gear, iar ca jocuri, inclusiv prin aplicația NVIDIA GeForce NOW RTX 3080, am pus la teste Diablo III, Diablo Ressurected, Diablo Immortal, Grim Dawn, Comand & Conquer: Red Alert Remastered și Warcraft Reforged, dar și God of War, Syberia – The World Before, DOOM Eternal, Control, Death Stranding, Resident Evil Village și Outriders. 

Un lucru e cert LIX Plus, ajutat fiind de aplicație, poate fi folosit în orice situație pe Windows 11, nu numai în jocuri. Are toate elementele necesare pentru ca orice jucător casual să se bucure de o experiență plăcută de utilizare.

Concluzie

LIX Plus este un mouse de gaming ușor și aerist, care-ți oferă performanța de care ai nevoie în jocuri, wireless! Cu un aspect plăcut, iluminare, posibilitate extinsă de configurare prin aplicație și o cutiuță care ajută la protecție în timpul transportului, SPC Gear oferă jucătorilor un produs care merită atenția lor!

SPC Gear LIX Plus Wireless se comercializează în România la un preț de aproximativ 200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.