Wave Studio, singura companie românească în topul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală

Wave Studio - dezvoltator de aplicații mobile din România - a intrat în topul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală pentru rezultatele financiare înregistrate în perioada 2018-2021. Cu o creștere de 1319%, compania ocupă locul 22 în categoria principală Fast 50 care analizează performanțele companiilor din domeniul tehnologiei.

0
393
Ascultă acest articol


Wave Studio este inclus pentru prima dată în topul Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală, pe locul 22. Pentru categoria principală a clasamentului sunt analizate creșterile veniturilor înregistrate în ultimii 3 ani, ceea ce pentru companie reprezintă 1319%. Este al 23-lea an în care Deloitte desfășoară prestigiosul program de recunoaștere a afacerilor de succes din regiune, în contextul în care din 2018 nicio companie din România nu a mai fost prezentă in categoria principală.

Înființat în 2014, Wave Studio este dezvoltator de aplicații mobile pentru Android și iOS. Produsele create sunt publicate de companie în categoriile nișei de personalizare a interfeței telefoanelor, dedicate sistemelor de operare Android și iOS. Principalele aplicatii din portofoliu si cele mai reprezentative pentru studio sunt Wave Live Wallpapers și Wave Keyboard.

Wave Live Wallpapers este aplicația care oferă opțiuni spectaculoase de personalizare a fundalului pentru majoritatea modelelor actuale de smartphone. Lansat în 2017, produsul a depășit recent 30 milioane de descărcări la nivel global. Într-un context extrem de competitiv, rezultatele bune se datorează actualizărilor constante, prin adăugarea de noi funcționalități și optimizări pentru a putea fi folosită de tot mai mulți utilizatori. În același timp, Wave Live Wallpapers se diferențiază prin creațiile originale, 3D și interactive, realizate de departamentul de design al companiei. În plus, utilizatorii au la dispoziție un instrument foarte ușor de folosit pentru a crea fundaluri inedite, inclusiv un generator de imagini bazat pe tehnologie AI. Astfel, este una dintre cele mai complexe și ușor de utilizat aplicații din categoria sa, din magazinul Google Play.

Wave Keyboard este primul produs propriu, lansat în 2015. A fost totodata și prima tastatură din magazinul Google Play care permitea personalizarea fundalului cu imagini animate. Succesul aplicației s-a reflectat în cele peste 25 milioane de descărcări înregistrate.

În total, la nivelul întregului portofoliu, Wave Studio a înregistrat peste 215 milioane de descărcări. Creșterea exponențială a numărului de utilizatori se reflectă în creșterile veniturilor, în fiecare an, ajungând astfel la un procent de 1319% în perioada analizată în cadrul Deloitte Technology Fast 50: “Suntem încântați de rezultatele obținute până acum și super motivați să dezvoltăm în continuare produse inovatoare pe nișa pe care ne-am specializat. Deși nu mai suntem chiar la început, ne păstrăm mentalitatea efervescentă de start up. Știm că este unul dintre elementele esențiale ale succesului, alături de echipa compactă, multidisciplinară și dedicată să facem totul cât se poate de bine, raportat la contextul dat.” – spune Vlad Andrieș, Managing Partner la Wave Studio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.