Un actor din Game of Thrones şi Stranger Things vine din nou în România, de data asta la Comic Con Arena Naţională

0
1015
Ascultă acest articol


Comic Con România a împlinit anul acesta 10 ani de activitate, iar punctul culminant al sărbătorii urmează să aibă loc pe Arena Națională din București în perioada 1-3 septembrie în cea mai mare ediție a evenimentului de până acum.

După Greg Austin (Class, Hunters), Osric Chau (Supernatural) și Andrew Horton (Jupiter’s Legacy), un nou actor se alătură line-up-ului de pe Arena Națională. Este vorba despre Tom Wlaschiha, cunoscut publicului larg pentru rolul lui Jaqen H’ghar din Game of Thrones și pentru rolul lui Dmitri Antonov / “Enzo” în cel de-al patrulea sezon Stranger Things.

Nu este prima dată când Tom Wlaschiha vine în România la Comic Con, el a luat parte și la cea de-a cincea ediție a evenimentului în 2016.

Actor de origine germană, Tom a plecat în Statele Unite ale Americii la scurt timp după căderea Zidului Berlinului, unde a luat lecții de teatru și de engleza. Wlaschiha este fluent şi în franceză, italiană şi rusă.

Începând cu 1998, a jucat în numeroase producții germane și internaționale, iar în 2011 a obţinut rolul lui Jaqen H’ghar sau Faceless Assassin, un personaj important în desfășurarea acțiunii din Game of Thrones, începând cu cel de-al doilea sezon. 

Abilitatea de a-şi schimba înfăţişarea pentru a-şi perfecta asasinatele, aura de mister din jurul slujirii lui Many Face God şi modul în care contribuie la dezvoltarea și maturizarea Aryei Stark, fac din Jaqen unul dintre personajele cheie ale poveștii lui George R.R. Martin. Pentru acest rol, Tom Wlaschiha a primit o nominalizare la categoria Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series în cadrul premiilor Screen Actors Guild Awards.

În 2022, a apărut și în serialul fenomen produs de Netflix, Stranger Things, unde l-a interpretat pe Dmitri Antonov, care ajunge să îi fie complice lui Jim Hopper în încercarea de a evada din prizonieratul rusesc. Acesta îl ajută pe Hopper să se lupte cu Demogorgonul şi, împreună cu Joyce şi Murray reuşesc să părăsească teribila închisoare din peninsula Kamceatka

În afară de cele doua seriale de succes asupra cărora şi-a pus amprenta, Tom Wlaschiha mai poate fi urmărit și în producții precum pelicula Crossing Lines sau seria Jack Ryan, dezvoltată de Amazon Prime, care îi are în rolurile principale pe John Krasinski şi Wendell Pierce.

Comic Con România sărbătorește 10 de ani de la prima ediție cu 3 evenimente în 2023. Primul dintre ele a avut loc în luna mai și a reunit peste 53.000 de iubitori ai universului filmelor, serialelor, jocurilor video, cosplay-ului și benzilor desenate. Următorul eveniment va avea loc la Iași în perioada 25-27 august, iar totul va culmina cu primul eveniment al genului găzduit de Arena Națională, între 1 și 3 septembrie.

Bilete și noutăți despre Comic Con sunt disponibile pe www.comic-con.ro.

De-a lungul celor 10 ani, la Comic Con România, au participat numeroși actori cunoscuți de la Hollywood, dintre care îi amintim pe  Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Clive Standen (Vikings), Ed Westwick (Gossip Girl), Paul Wesley (The Vampire Diaries), Tom Wlaschiha (Game of Thrones, Stranger Things), Daniel Gillies (The Originals), Andrew Scott (Sherlock), Jim Beaver (Supernatural), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top ca House of the Dragon, Lord of the Rings: The Rings of Power, La Casa de Papel, Game of Thrones, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.