Ascultă acest articol


NBA 2K24, dați-mi baschet, nu microtranzacții!

Gen: Sport

Lansare: 08.09.2023

Studio: Take 2 Interactive

Distribuitor: CD Media

Platforme: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X Microsoft Windows PC

Clasificare: 3+

Sinopsis:

Fiecare atlet are nevoie de o listă de redare pentru a se antrena înainte de un meci important. 2K Beats oferă o listă de melodii curată cu măiestrie, de care să te bucuri atunci când te plimbi prin Oraș, când îți construieșți formația în MyTEAM și când împingi mingea pe teren. Cu unele dintre cele mai mari nume din muzică contemporană, 2K Beats aduce căldură pe tot parcursul anului cu piese motivante pentru a va menține să jucați la un nivel de elită.

2K BEATS

Canalizează-ți mentalitatea de Mamba din ține în timp ce recreezi unele dintre cele mai dominante și captivante performanțe ale lui Kobe în timpul ascensiunii sale spre celebritatea mondială. Revedeți triumfurile de la începutul carierei sale că tânăr fenomen și progresati prin călătoria să transcendență de la marcator de elită la unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile.

MAMBA MOMENTS

Lasă-ți amprenta pe un cartier pitoresc, de coastă, bogat în privelișți de cărți poștale și competiție acerbă. Folosește constructorul de jucători reînnoit pentru a crea un MyPLAYER care să se potrivească setului tău de abilități, astfel încât să poți juca în funcție de punctele tale forțe și să profiți la maximum de sistemul actualizat de insigne. Explorați terenul de pe stânci, finalizați un nou set de misiuni simplificate și înfruntați jucători rivali în cel mai tare decor MyCAREER.

HOOP ÎN PARADISE

Va prezentăm PROPlay – o nouă tehnologie revoluționară care transpune direct imaginile din NBA în gameplay-ul NBA 2K24. PROPlay oferă animații și mișcări prin intermediul acțiunilor de pe teren din NBA pentru un salt generațional în autenticitate.

JOCUL SE SCHIMBĂ

NBA 2K24 este presărat cu noi recompense și caracteristici palpitante de care te poți bucură. Nu uitați să consultați prezentările detaliate ale modurilor noastre captivante, pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în NBA 2K.

NBA 2K24 CONTENT ROADMAP

În NBA 2K24 jucătorii se pot bucură de cea mai bună experiență de baschet alături de prietenii lor, indiferent dacă joacă pe PlayStation 5 și Xbox Series X|S. Jucătorii pot juca meciuri co-op, pot participa la turnee online sau se pot lupta pentru supremația pe teren.

CROSS PLAY

Ia-ți echipa și experimentează trecutul, prezentul și viitorul culturii de baschet în NBA 2K24. Bucură-te de acțiune pură, autentică și de opțiuni MyPLAYER personalizate nelimitate în MyCAREER. Colecționează o gamă impresionantă de legende și construiește-ți formația perfectă în MyTEAM. Retrăiește-ți epocile preferate în calitate de GM sau Commissioner în MyNBA. Experimentați un gameplay next-level și efecte vizuale realiste cu echipele dvs. preferate din NBA și WNBA în PLAY NOW.

Recenzie:

Am crescut cu NBA-ul lui Michael Jordan, i-am savurat autobiografia și visul meu în anii ’90 era să am un tricou cu Bulls. Nu l-am avut, dar când am pus mâna pe un Famicom, țin minte că am căutat primul joc de baschet.

Nu vă mint că primul joc la Cercul de Informatică, în 1988, a fost celebrul Basket Master, pe un Cip 03, iar în 4 ore băteam tot. Credeți-mă că am și astăzi un emulator de ZX Spectrum și joc Basket Master sau Baschet Ciumeg, cum îi spuneam noi.

Au trecut anii și nu am renunțat niciodată la simulatoarele sportive, chiar dacă mă atrage cel mai mult Football Manager. Seria de la 2K, NBA, o joc de la începuturi.

De la NBA 2K11, care-ți dădea experiența Michael Jordan, și 2K16, franciza s-a dus în cap. A încercat să copieze de la EA câteva elemente, dar a eșuat lamentabil. Însă baschetul l-au făcut praf. Și tot n-au ajuns nici azi la nivelul NBA Street Vol.2, de la EA. De vreo 3 ani tot anunțau next gen, însă next gen a venit anul acesta doar pe console, pe PC fiind același dezastru. Îmi amintesc NBA 2K22 și 2K23, două abominații, niște rușini la adresa pasionaților de baschet, pe lângă miile de microtranzacții. Să nu credeți c-ați scăpat în 2K24.

Am încercat varianta Black Mamba Edition, care costă 100 de dolari, iar în Canada și SUA există și varianta de WNBA, cu Sabrina Ionescu pe copertă. Da, vedeta cu origini din România, care evoluează fabulos în întrecerea feminină, la New York Liberty. La lansarea inițială a existat o ediție aniversară, 25, care includea un abonament de 12 luni NBA League Pass, dar care a fost disponibil doar în weekendul de deschidere din 8 septembrie – 10 septembrie și a avut un preț majorat de 150 de dolari, însă repet, nu la noi, ci peste “baltă”, adică Atlantic.

Nu vreau să fiu hater tot textul, ci trebuie să remarc evoluția grafică din NBA 2K24, tot mai apropiată de realitate, poate cu mici retușuri pe modelele 3D, însă e clar că se simte mult mai realist baschetul, și voi reveni la acest aspect mai târziu.

Cum se simte?

Excelent ca joc, imaginează-ți că îl iei pe Luka Doncic să-l controlezi, apoi pe Stephen Curry sau pe LeBron James, vei vedea diferența la fiecare. Și grafica e mult mai bine șlefuită decât jocul de anul trecut, aici dă lovitura cât de cât NBA 2K24. Totul până la modurile de joc online, unde este dezastru. Pe lângă faptul că acum găsești mult mai ușor adversari, datorită modului crossplay, a venit, în sfârșit și în NBA, dacă nu scoți banii, n-ai nicio șansă. Și vă explic imediat.

Modurile MyCareer, dacă ai luat Black Mamba Edition, sau MyTeam, îți aduc niște cartonașe și niște boost-up-uri, însă nu ai ce face cu ele în fața celor obișnuiți cu microtranzacțiile. Imaginați-vă că în MyCareer începi cu un rating mic, de 70-75 în medie, iar tu te antrenezi sau joci în modurile clasice ale NBA-ului, cu baschetbaliști care au ratinguri peste 80. Începi sesiunile de antrenament, dai coș după coș, apoi intră “pielea” ta de viitor super star al baschetului nord-american. S-a terminat, ești pilaf în cadă, te critică toți pe comentariul din meci, însă, atenție, în filmulețele de după meciuri, oamenii cred că vei deveni cel mai mare baschetbalist al planetei, te compară cu Abdul-Jabbar, cu Shaq O’Neal, cu Jordan, cu Bryant, cu toți greii. Și ai nevoie de 10-11 ore de grinding sportiv, cu antrenamente, cu meciuri jucate, cu rating-uri foarte bune, să ajungi la un rating de 80-81, încât să simți că merită. Da, poți face asta foarte ușor, scoate alte câteva sute de euro, deși, la un calcul simplu, dacă vrei de toate, și pită, cartofi făcuți de ei, barabule prăjite în ulei de palmier, burger cu vită Angus, scoți lejer peste o mie de euro. Ați auzit bine, 1.000 de euro, să fii competitiv. Aici jocul ia o notă extrem de mică, de aceea îi și scad la toate categoriile, pentru că e un principiu neloial al competiției. Pe principiul: dacă ești sărac, nu te apuci de sport. Vorbim despre baschet, despre sportul unde cetățenii afro-americani cu posibilități financiare reduse visează din copilărie să ajungă precum idolii lor. Dar, cei care se ocupă de joc, îți cer 100 de dolari pe ediția Black Mamba, mai bagă câteva sute, doar-doar mai prostim bogații. Înfiorător. Simulatorul NBA a ajuns un fel de păcănele, bagă banul să vezi dacă-ți cad cireșe sau ultimii Jordani pentru a-ți îmbrăca geangavelianul personaj.

Modul MyCareer nu mai e pe un vas, nici în bula din Las Vegas, e la marginea unei plaje, ai zice că aduce a Miami, cu clădiri foarte bine făcute, cu o hartă gen GTA și foarte-foarte multe misiuni secundare. E un pas aici, deși povestea e tot mai slabă și superficială. Acum există și un nou sistem de clasificare: S-, A-, B și C, un sistem foarte criticat de comunitate, iar pentru a trece mai departe și a deveni mai puternic, pac, mai scoate ceva bani. Sau grinding la Gatorade Training Facility sau Team Practice Facility. Tot în MyCareer e simplu că nu mai ajungi în draftul NBA, nu mai impresionezi în colegiu, ești direct în NBA. E un avantaj Black Mamba Edition, vine cu 100.000 VC, adică banii virtuali din joc, și poți să crești de la rating 60 la 75, ajutându-te de acea sumă. Dar dacă ești disperat să ajungi la 99, mi-e teamă că fără 2.000 de euro n-ai cum.

E valabil și pentru modul MyTeam, unde tragi cartonașe din plicuri, iar pentru o echipă de super-valoare, iarăși apelezi la micro-tranzacții.

MyNBA Eras sunt cele mai frumoase și importante aspecte ale NBA2k24

Perioadele NBA-urile sau MyNBA Eras sunt cele mai frumoase și importante aspecte ale NBA 2k24, peste Mamba Moments, care copiază ideea din 2k23, cu Michael Jordan. La ere, ai ce se întâmplă azi în NBA, Epoca LeBron, Epoca Kobe Bryant, Epoca Jordan și minunata epocă când Magic Johnson și Larry Bird erau pe teren. Aici este fabulos cum simulează filtrele, atât de bine, încât ai impresia că te uiți la TV, nu joci un simulator NBA. E foarte adevărat că dacă în epoca lui Jordan alegi Chicago Bulls, simți că trișezi, dai de pământ cu toți adversarii, câștigi lejer campionatul. Recunosc că încă n-am încercat WNBA (am dat totuși pe fugă câteva coșuri cu ea – vedeți în clipul de mai jos), dar aș face-o pentru Sabrina Ionescu, nu din patriotism și mândru că-s român, că ea s-a născut în California și doar a vorbit în casă cu părinții limba română, cu Dan Ionescu și Liliana Blaj.

Per ansamblu, NBA 2K24 face progrese, dar aș vrea mai mult baschet, dați-mi baschet, jucați, bă, baschet, lăsați vrăjeala asta cu micro-tranzacțiile, da, știm că-s americani disperați, care scot oricât din buzunar pentru a se mândri că-l au pe Doncic în MyTeam sau pe Embiid, Durant, Antetokounmpo ori fabulosul Jokic, dar descurajează ideea de competiție. Fără micro-tranzacții, NBA 2K24 ar fi un joc de nota 9.

NBA 2K24 este disponibil din 8 septembrie pe PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series X Microsoft Windows PC.

REVEDEȚI PREZENTAREA
Grafică
7
Sunet
8
Poveste
5
Gameplay
5
Optimizare
7
Articolul precedentArmored Core VI: Fires of Rubicon – Recenzie
Articolul următorEA SPORTS FC 24 prezintă topul celor mai bine cotați jucători din SuperLiga României
nba-2k24-recenzie"Per ansamblu, NBA2K24 face progrese, dar aș vrea mai mult baschet, dați-mi baschet, jucați, bă, baschet, lăsați vrăjeala asta cu micro-tranzacțiile, da, știm că-s americani disperați, care scot oricât din buzunar pentru a se mândri că-l au pe Doncic în Myteam sau pe Embiid, Durant, Antetokounmpo ori fabulosul Jokic, dar descurajează ideea de competiție. Fără micro-tranzacții, NBA 2K24 ar fi un joc de nota 9."

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.