Peste 6.000 de spectatori la ediția a XV-a a Festivalului Internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea

0
333
Ascultă acest articol


Cea de-a XV-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea a avut loc la București între 11 și 15 octombrie, în patru spații din București: Sala Gloria (str. Bucovina nr. 6), Sala Luceafărul (Str. Ion Ghica nr. 3), Prăjitoria Buimac (str. Icoanei nr. 23) și nJOY Club & Garden (Șos. Mihai Bravu nr. 223). Pe lângă competițiile de scurtmetraj și de lungmetraj și proiecțiile speciale de filme pentru toată familia, KINOdiseea a adus publicului spectacole pe picioroange, de pantomimă, de jonglerii și de magie cu Wizd’Arts, dar și de dans cu AnaDance, la ateliere de terapie prin artă cu scopul de a crește spontaneitatea și creativitatea micuților cinefili, coordonate de Alina Tofan și la momente cu animatori, baloane modelabile și pictură pe față. KINOdiseea va poposi mai departe la Tulcea, între 6 – 12 noiembrie.

KINOdiseea XV este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro.

Competiția Kinodiseea Junior a inclus cinci filme: Zâna florilor și trolul de piatră (regia: Karla Nor Holmbäck, detalii: 2023, animație, Danemarca, 75m, premii: nominalizat la Annecy International Animated Film Festival pentru Cel Mai Bun Film), Katak – Beluga curajoasă (regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay, detalii: 2023, animație, aventură, Canada, 1h 22m, premii: Premiul pentru Cea Mai Bună Animație la Canada China International Film Festival), Aventurile lui Jules în lumea lui Asha (regia: Sophie Farkas Bolla, detalii: 2023, aventură, Canada, 1h 29m, premii: Premiul pentru Cel Mai Bun Film la Montreal International Children’s Film Festival și Premiul CONAI pentru Cel Mai Bun Film de Mediu la Giffoni Film Festival), Abbababb: 12 ore până la distrugere (regia: Nanna Kristín Magnúsdóttir, detalii: 2023, muzical, Islanda, 1h 26m) și Vremea secretelor (regia: Christophe Barratier, detalii: 2022, biographic, comedie, Franța, 1h 44m, premii: o nominalizare la International Film Music Critics Award). 

De asemenea, publicul a putut viziona și două producții în secțiunea Panorama: Mavka. Zâna Pădurii (regia: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban, detalii: 2022, animație, Ucraina, Statele Unite, 1h 30m) și Fantoma din Canterville (regia: Robert Chandler, Kim Burdon, detalii: 2023, animație, comedie, Regatul Unit, 1h 29m) și calupuri de scurtmetraje grupate pentru vârstele privitorilor (3 – 6 ani, 6 – 9 ani, 9 – 12 ani, 12 – 15 ani, 15 – 18 ani).

În total, peste 6.000 de spectactori s-au bucurat de experiența cinematografică propusă de ediția aniversară a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea.

Între 6 – 12 noiembrie, KINOdiseea continuă cu proiecții de filme, spectacole de pantomimă și de magie dar și ateliere de magie la Tulcea, la Teatrul Jean Bart și la Casa Avramide iar programul va fi disponibil în curând pe https://kinodiseea.ro/.  

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3, prin fonduri nerambursabile de la bugetul local, cofinanțat de Centrul Național al Cinematografiei și membru în rețeaua Europa Cinemas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.