Ascultă acest articol


„Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged este o surpriză plăcută ce merită investiția de timp și bani.”

Gen: Racing

Lansare: 19.10.2023

Studio: Milestone

Distribuitor: Netzah Game

Platforme: PC, PlayStation 5, Xbox Series X, Nintendo Switch

Clasificare: 3+

Sinopsis:

EFECTUEAZĂ CASCADORII NEBUNEȘȚI

 • DRIFT – Întră în viraje că un profesionist și lasă anvelopele să huruie!
 • BOOST – Mergi din ce în ce mai repede spre linia de sosire!
 • SĂRITURI – Depășește vehicule, găsește scurtături secrete și explorează zone noi!
 • LINIUȚE LATERALE – Evită obstacolele și scoate-ți rivalii din drum!

MAI MULTE ROȚI PENTRU DISTRACȚIA TA

Fă loc pe raftul tău virtual, pentru că poți accesa peste 130 de vehicule și chiar mai multe soiuri! Da, nu numai Hot Wheels Originals, ci și Hot Wheels Monster Trucks și vehicule din lumea divertismentului. Acum poți să mergi și pe motociclete și ATV-uri, fiecare cu propriul stil de curse unic pentru a parcurge fiecare pistă în cel mai strategic mod!

TUNEAZĂ-ȚI VEHICULELE LA PERFECȚIE

Îmbunătățește performanțele vehiculelor tale cu noul sistem de abilități, unde strategia este la fel de importantă că și viteză. Deblocați noi abilități și personalizați-vă pilotul pentru a se potrivi cel mai bine stilului dvs. de curse.

DEBLOCHEAZĂ-LE PUTERILE

Echipează-ți vehiculele cu avantaje specifice din 3 categorii diferite și du-le performanțele la următorul nivel.

SALVEAZĂ-ȚI FAVORITELE

Salvează-ți cele mai bune setări în colecția ta pentru a avea creațiile tale pregătite la nevoie!

CURSE PESTE TOT

Explorează 5 noi medii uimitoare și incredibil de detaliate în care terenurile vor avea un impact direct asupra manevrabilitatii vehiculelor tale. Așadar, fii strategic și alege-ți înțelept mașînă!

Și apoi lasă-ți imaginația să zburde în Track Room, unde îți poți crea propriile piste cu maximă libertate!

CONCUREAZĂ AȘA CUM VREI TU!

Că și cum cursele nu ar fi fost deja o explozie, acum vei avea și mai multe moduri de a dezlănțui distracția cu noi provocări interesante și moduri de joc nebuneșți!

SĂ ÎNCEAPĂ AVENTURA

Într-un nou mod de campanie bazat pe poveste, vei concura alături de o echipa de personaje originale într-o aventură epică pentru a salva orașul de la distrugere. Acest nou mod de joc, plin de acțiune, este plin de provocări care îți vor împinge abilitățile de curse la limita!

MODURI INFINITE DE A CONCURA

Mai puternic că niciodată, Track Builder este gata să te ajute să îți construieșți circuite uluitoare cu doar câțiva pași simpli. Creează răsuciri și viraje spectaculoase, adaugă sărituri uluitoare și module nebunești și explorează posibilități infinite! Împărtășește-ți creațiile cu comunitatea, chiar și cross-platform, și caută provocarea supremă!

Recenzie:

De parcă nu era suficient că deja mă obsedează mașinuțele Hot Wheels, și de fiecare dată când trec pe lângă un Pepco, Kik, sau chiar Lidl, nu ratez ocazia și dau o tură în speranța că voi găsi ceva nou de adăugat la mini-colecția mea. Dar, hei! măcar acum, datorită celor două jocuri dezvoltate de Milestone nu îmi mai fac griji cu lipsa de spațiu sau cum să ascund noile achiziții Hot Wheels de soția mea care e sătulă să le vadă cum prind praful prin biroul meu. Sunt sigur că voi băieți mă înțelegeți, nu!? Anyway, weekendul acesta am jucat noul Hot Wheels Unleashed 2 și voi împărtăși în continuare câteva păreri, impresii, sau spuneți-le cum doriți, despre experiența mea cu noul titlu. Vruuuuummmm…

Un pic de nostalgie nu strică

Cum v-am obișnuit deja prin recenziile scrise de mine pentru MovieNews.ro, îmi vin mereu episoade nostalgice din trecutu-mi de gamer, indiferent de ce joc testez. Lumea jocurilor video e super vastă, cu zeci de mii de titluri pentru toate platformele posibile, dar sunt câteva elemente de bază ce caracterizează fiecare tip de joc în parte. Nu intrăm acum în „anatomia” unui joc video, nu e cazul și nici nu sunt expert în asta, dar ce putem aduce în discuție e faptul că orice joc trebuie să fie fun. Indiferent de gen, horror, action, racing, dacă un joc nu e distractiv, și nu mă refer aici că trebuie să te facă sa râzi, ci la faptul că trebuie să îți facă plăcere să-l joci și să te țină „în priză”. Personal, cred că Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged are acest ingredient și reușește să combine de fapt mai multe ingrediente la un loc pentru a face un mix bun în care să merite investiția de timp pe care o facem atunci când ne jucăm.

Nu vreau să pară că deja am trecut la concluzii, pentru că mai avem puțin de povestit până acolo, ci fac doar o introducere pentru două titluri dragi mie, pe care le-am jucat în copilărie și de care mi-am amintit cu nostalgie atunci când am apăsat R2-ul de la Dualsense și am pornit prima cursă din Hot Wheels Unleashed 2. Este vorba, în primul rând, despre Re-Volt, un joc de arcade racing similar cu cel despre care scriu astăzi, și care rupea internet cafe-urile din anii 2000. Printre diferențele evidente putem menționa faptul că mașinile din Re-Volt erau cu telecomandă, sau cum le spuneam noi pe atunci „teleghidate”, iar circuitele erau direct pe asflat (depinde de nivel/hartă), spre deosebire de HWU2 unde pilotăm în mare parte pe track-urile specifice Hot Wheels. Dacă nu ați încercat Re-Volt, atunci vă recomand cu tot dragul să o faceți, mai ales dacă sunteți fani racing games.

1999, good old times

Al doilea joc despre care vreau să menționez este Star Wars Episode I: Racer. Probabil că acesta e un titlu mult mai familiar decât Re-Volt, nu-i așa? Câte ore am mai petrecut în joacul acesta… Consider Episode I: Racer ca fiind o combinație perfectă între simplitate și calitate. Nu este un joc cu pretenții mari, dar reușește prin simplitatea lui să fie ușor de îndrăgit de către gameri, devenind un clasic al genului. Apropo, ambele jocuri au fost lansate în 1999, good old times. Sunt sigur că cele două titluri menționate au influențat multe jocuri noi, inclusiv cel despre care vorbim acum și mă bucur să pot retrăi acele clipe faine într-un joc din 2023.

Ce aduce nou?

Acum că mi-am făcut de cap cu introducerea și obsesia mea pentru titlurile retro, hai să purcedem la mașinuțele noastre și să povestim puțin despre ce aduce nou HWU2, la 2 ani de la lansarea primului joc din serie. Dacă ați jucat primul Unleashed, și probabil că mulți dintre voi ați făcut asta deoarece a fost oferit în grila de monthly games acum 1 an, vă puneți întrebarea „păi bine, dar ce poate să aducă nou jocul acesta că oricum primul e deja ok. Mașini și circuite noi?”. Mă bucur că ați întrebat! 4 hours later… Glumesc! Vă face băiatu’ acum o listă:

 • Cea mai bogată varietate de mașinuțe și motoare. Mai exact peste 130 de astfel de modele disponibile chiar din prima zi de lansare, fără alte DLC-uri. Vom avea parte de modele consacrate Hot Wheels dar și modele noi nouțe. La toate acestea se mai adaugă și două tipuri noi de vehicule, precum motociclete sau ATV-uri.
 • Avem categorii de vehicule. Fiecare mașinuță poate fi „tunată” prin kit-uri de upgrade (Casual, Rookie, și Pro).
 • La fel ca și la Hot Wheels-urile fizice, vom descoperi mai multe nivele de raritate. Acestea sunt: Common, Rare, Legendary, și Super Treasure Hunt. Cumva, vor reuși să simuleze plăcerea de a găsi un model de mașinuță rară în realitate.
 • Mecanici noi de gameplay. Pentru a face jocul mai interactiv și mai divers, au introdus două mecanici noi prin care poți să te izbești lateral într-un adversar (Strafe) și să sari (Jump) atunci când ai un obstacol în față.
 • Ai mai multe feluri prin care poți interacționa cu elementele de pe circuit. Asta face cursele mult mai interesante dar și imprevizibile. Totodată, putem acum să conducem pe iarbă sau nisip, iar mașinuța se comportă diferit și devine mai greu de controlat.
 • Modul online este mult mai divers și primește 5 noi moduri de joacă. Dintre acestea menționăm modurile Elimination (ultima mașină este eliminată în orice secundă), Drift Master (obținem cât mai multe puncte când facem drifturi), Waypoint (trebuie să trecem prin niște checkpoint-uri) sau Grab the Gear (obținem gears atunci când ne izbim în oponenți).
 • Avem o campanie sau mod single player cu mai mult focus pe partea de storytelling. Este destinat mai mult publicului tânăr dar cel puțin clipul de introducere e foarte bine realizat, în stil de comic book.
 • Funcționalitatea de editare și creare de circuite este dusă la nivelul următor. Este mult mai ușor și mai plăcut să îți realizezi propriile circuite pe care să te întreci cu prietenii. Jocul este mega-fun în co-op pe canapea sau chiar online.

Sper că am menționat aproape toate funcționalitățile noi pe care Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged le oferă jucătorilor. Dacă mi-a scăpat ceva, atunci mai bine, în felul acesta veți avea voi plăcerea de a descoperi noutățile din proaspătul titlu Hot Wheels. Eu, cel puțin, am avut un sentiment ciudat dar plăcut atunci când am deschis jocul pentru prima oară. Îmi era foarte familiar, pentru că recent am jucat primul titlu, dar în același timp abia așteptam să intru pe fiecare secțiune din meniu și să descopăr ce e nou. Pentru că primul titlu a fost unul reușit, nu avea sens ca schimbările să fie majore în cel de al doilea joc, dar sunt sigur că Milestone nu a dezamăgit pe nimeni iar toate elementele noi menționate mai sus vor fi bine recepționate de către jucători.

Ce mi-a plăcut?

 Încă din prima secundă de când ai intrat în joc, ai partea de vibe-ul acela fain și colorat, tipic Hot Wheels, care îți dă energia de a petrece lejer câteva ore de gameplay fără să te mai uiți la ceas. Nu mai zic de mașinuțele eye-candy care arată delicios și te fac să dai o fugă până la primul Pepco din cartier și să îți cumperi 2-3 modele pe care să le așezi lângă consolă sau pe birou în timp ce te joci. Sau… s-ar putea sa fie doar la mine chestia asta? Hmm, oricum, ce vreau să spun e că vehiculele din joc arată foarte bine iar prezentarea lor inițială în ambalajul specific fac ca totul să fie cât mai apropiat de experiența reală Hot Wheels. E o plăcere să testezi diferite mașinuțe sau pur si simplu să descoperi modelele care acum sunt mult mai diverse. Cel mai fain e atunci când deții câteva mașinuțe Hot Wheels și găsești același model și în joc, sau chiar invers, să ai o mașinuță preferată în joc pe care să o gasești în magazin și apoi să o cumperi.

Tot la capitolul „mi-a plăcut”, menționez campania single player sau modul offline cum i se mai spune. Apreciez că Milestone au conceput o mică povestioară cu 4 personaje (printre care și un robot cu personalitatea lui Claptrap din Borderlands), ca mai „condimenteze” campania și să dea mai mult sens circuitelor și recompenselor. Apropo de recompense, HWU2 are și acele elemente de daily tasks specifice jocurilor online în care primești diferte rewards atunci când îndeplinești anumite misiuni. Nu sunt mare fan al acestui feature dar recunosc că te poate motiva uneori să mai joci o rundă sau să mai îndeplinești o misiune doar că să deblochezi acel mic reward.

Creativitatea este încurajată în noul joc prin Track Editor și Livery Editor. La fel ca și în jocul fizic, ești motivat să îți creezi tot felul de circuite cu noi module de tracks și hărți foarte faine. Creativitatea nu se rezumă doar la circuite, poți să-ți editezi și felul în care arată mașina, background-ul din secțiunea de Profil, dar și alte elemente. Milestone ne spune că în primul joc au fost create peste 1 milion de astfel de car skin-uri pe care ei le numesc liveries dar și peste 500 de mii de circuite custom.

Chiar dacă jocul nou are un mod single player ceva mai atent lucrat, cred că vedeta noului titlu este modul Online. Acum pe bună dreptate, Hot Wheels Unleashed e fain offline, dar e mult mai distractiv să-l joci cu un prieten, fie că e vorba de joaca în split-screen sau cea multiplayer online. Ca să încurajeze acest mod de joc, Milestone au introdus Cross-Play (mai puțin pe Switch), Online Ranking în care primești puncte ca să-ți vezi numele în leaderboard-ul global, Anti Cheat pe PC, și multe alte features care să facă modul online cât mai plăcut.

Mi-a plăcut diversitatea vehiculelor și mai ales introducerea motoarelor și ATV-urilor. A fost fun să mă joc cu un monster truck în primul joc dar e și mai fun să joci cu vehicule pe două roți. Singurul aspect de luat în considerarea este partea de handleing în viraje care e mult mai delicată atunci când conducem motoare.

Și ultima mențiune la capitolul „mi-a plăcut” aduce în lumină hărțile din joc sau environment-ul în care au loc circuitele. Avem 6 mari locații începând cu Backyard, Gas Station, Mini Golf Course, Dinosaur Museum, Track Room, și prefarata mea Aracade. Toate locațiile arată foarte bine și sunt perfect concepute astfel încât să-ți poți dezlănțui imaginația și creativitatea.

Tehnic

Mi-am dat seama că nu am spus nimic despre partea tehnică a jocului. Eu l-am testat pe PS5 și totul a mers ca uns. Jocul arată excelent și se mișcă la fel de bine, optimizarea fiind una bună. Nu știu cum stă treaba, în schimb, pe PC. Milestone spun că ai nevoie de minim un i5 din generația a 4-a, 8 gb RAM, și un GTX 1050 sau RX 460, pentru a te juca la cerințe medium spre low, cel mai probabil. În schimb, pentru specificațiile sugerate, ar fi recomandat un i9 9900k (wow!) sau un Ryzen 7 2700X, 16 gb RAM, și un RTX 2070 Super sau RX 6800. Aici parcă cerințele sunt puțin mai piperate, dar dacă ați jucat primul joc și v-a mers ok, atunci cu siguranță sunteți safe. Cu partea de stocare nu vă faceți grijă, jocul ar trebui să ocupe undeva la 30gb.

Dacă îmi permiteți o recomandare personală, vă recomand să nu luați jocul pe Switch. Nu l-am testat, dar arată prea bine pe un PS5 sau Xbox Series X, și merită să sacrificați portabilitatea în favoarea calității vizuale dar și a gameplay-ului printr-un FPS stabil.

Verdict final

Pentru mine Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged este o surpriză plăcută ce merită investiția de timp și bani. Spun asta și în calitate de fan și oarecum colecționar de mașinuțe Hot Wheels, dar chiar și dacă nu aveam acest hobby tot aș fi încercat măcar jocul de dragul nostalgiei jocurilor menționate în introducere. E un joc perfect de jucat pe canapea cu prietenii și mai ales cu cei mici. Face parte din categoria de jocuri pe care le poți juca aproape cu oricine, fără ca persoana respectivă să fie fan gaming sau să aibă neapărat experiență anterioară cu un controller (în cazul consolei). E „plug’n’play”, ai deschis consola/pc-ul, intri în joc, faci 2-3 curse, ți-ai luat reward-urile și ai rezolvat.

Hot Wheels Unleashed 2: Turbocharged apare pe 19 octombrie, și este disponibil pe toate platformele, inclusiv pe Switch. Dacă doriți să-l achiziționați în format fizic atunci vă recomand ediția Day One. Spor la joacă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.