Ascultă acest articol


Poor Things/ Sărmane creaturi”, lungmetrajul cu 11 nominalizări la Premiile Oscar, semnat de Yorgos Lanthimos și Emma Stone, intră pe primul loc în box office-ul românesc, încă din weekend-ul lansării. Cu încasări de peste 563 de mii RON, pelicula reușește pe plan local o performanță majoră în categoria filmelor de artă. 

Producția regizorului grec pornește de la romanul lui Alasdair Gray, publicat la editura Polirom, și prezintă aventura Bellei Baxter (Emma Stone), o tânără femeie readusă la viață din pragul morții de către excentricul om de știință Godwin Baxter (Willem Dafoe), într-un mod plin de umor neconvențional și surprinzător.

Poor Things a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Veneția pe 1 septembrie și a câștigat Leul de Aur pentru cel mai bun film. A strâns, până în prezent, peste 70 de premii și peste 300 de nominalizări, inclusiv Globul de Aur pentru Emma Stone și Premiul pentru cel mai bun film la secțiunea comedie/muzical. Pentru Premiile Oscar din acest an, lungmetrajul se află în cursa pentru următoarele titluri: cel mai bun film, cea mai bună actriţă, cel mai bun actor într-un rol secundar, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră, cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu, cea mai bună coregrafie, cele mai bune costume, cel mai bun machiaj, cel mai bun montaj.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.