Madame Web – Recenzie

"o spun cu părere de rău, de la scenariu, joc actoricesc și poveste, „Madame Web” – filmul, poate fi numit cel mai mare eșec al colaborării Sony-Marvel."

1
813
Ascultă acest articol


În urmă cu 44 de de ani, în „The Amazing Spider-Man #210”,  Denny O’Neil, Joe Sinnott și John Romita Jr. aduceau pentru prima dată în fața cititorilor acest personaj, „Madame Web”, alias-ul Cassandrei Web. În revistele Marvel Comics, de obicei, era descrisă ca personaj secundar în seria de benzi desenate Spider-Man, o femeie în vârstă cu miastenia gravis și conectată la un sistem de susținere a vieții care semăna cu o pânză de păianjen. Din cauza vârstei și a stării sale medicale, Madame Web nu a luptat niciodată în mod activ împotriva vreunui răufăcător. Dar, în acest film, realizat de Sony în colaborare cu Marvel, lucrurile se schimbă față de personajul inițial, în încercarea de a ne da un backstory și, posibil, o nouă franciză. Numai că, și o spun cu părere de rău, de la scenariu, joc actoricesc și poveste, „Madame Web” – filmul, poate fi numit cel mai mare eșec al celor doi giganți.

Din nefericire, totul pare plat aici, artificial, de la dialogul șchiop, la efectele speciale și la unele interpretări surprinzător de neinspirate, având în vedere nivelul de talent al distribuției. Chiar și unii dintre actori dau impresia că ar prefera să fie oriunde altundeva decât în fața unui ecran albastru, prefăcându-se că se luptă cu un răufăcător Marvel lipsit de strălucire și prost definit, în timp ce se străduiesc să se facă auziți.

„Madame Web” debutează cu un prolog ieftin și prost filmat, care se petrece în Amazon în 1973, cu Kerry Bishé în rolul lui Constance Webb, o cercetătoare însărcinată în nouă luni care caută cu disperare să descopere un păianjen legendar cu venin magic care ar putea dezvălui leacurile pentru boli și misterele vieții și toate celelalte. Când Constance găsește în cele din urmă păianjenul, este trădată și împușcată de expertul în securitate angajat de ea, un anume Ezekiel Sims (Tahar Rahim). Constance moare în timp ce dă naștere unei fetițe, Cassandra Web.

Revenim în 2003 în Queens, unde Cassie Webb, interpretată de Dakota Johnson, lucrează ca paramedic, cu un Adam Scott care arată dezorientat în rolul celui mai bun prieten și partener al ei, Ben. Acum, știm că suntem în 2003, pentru că vedem un panou publicitar teribil de photoshopat pentru “Dangerously in Love” al lui Beyoncé, iar “Toxic” al lui Britney Spears este prezentat în mod proeminent.

Dakota Johnson, care de la seria Fifty Shades of Gray nu a mai făcut nimic revoltător, o aduce pe marele ecran pentru prima dată pe Cassandra Web, iar întreaga ei partitură ne dă de înțeles că ar fi fost obligată, parcă, printr-un contract diabolic (ca pe vremuri, în anii 20), să joace acest personaj. Se vede că îi este incomod, că se chinuie să aducă ceva substanță, dar cum să facă asta, când scenariul este unul extrem de slab, cu multe goluri și alte personaje insipide, inodore și incolore? Dar, ca orice adevărată fiică a Hollywood-ului, Dakota Johnson este o profesionistă și înțelege că trebuie să lucreze cu materialul pe care îl are.

Ca și concluzie, „Madame Web” este lung în cea mai mare parte a sa și inept la final, dar este, de asemenea, genul de film care este dificil de descris fără a-l face să pară grozav. Este un proiect de 80 de milioane de dolari, fără niciun motiv de existență, în afară de cel de a semăna spin-off-uri cu personajele mai tinere, care este puțin probabil să se întâmple cu adevărat. Cu cât aceste filme trebuie să servească mai mult drept campanii de marketing pentru viitoarele tranșe, cu atât mai puțin plăcute devin ca experiențe în sine. Cu Madame Web, cel puțin, nu se poate pretinde că va urma ceva bun.

Dar, te invit să mergi în cinematograf și să vezi filmul, nu de alta, dar este bine să-ți faci propria părere despre „Madame Web”, distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Regizor: S.J. Clarkson

Scenariu: Matt Sazama, Burk Sharpless, Claire Parker

Gen: Acțiune, Aventură, Fantastic

Lansare: 16.02.2024

Durata: 1 oră 56 minute

Studio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment

Clasificare: AP-12 – Acordul Părinţilor 12

Distribuitor: Intercom Film

Actori:

Dakota Johnson … Cassandra Webb
Sydney Sweeney … Julia Cornwall
Isabela Merced … Anya Corazon
Mike Epps … O’Neil
Emma Roberts … Mary Parker
Adam Scott … Ben Parker

Sinopsis:

Cassandra Web, un paramedic din Manhattan, are puterea clarviziunii. Forțată să se confrunte cu adevăruri dureroase din propriul trecut, ea leagă o prietenie cu trei tinere cu un viitor strălucit în față… Trebuie, însă, să supraviețuiască prezentului.” – Intecom Film

1 COMENTARIU

  1. As vrea sa spun ca arata și o femeie care trăia cu trauma respingerii de către mama și care are puterea de a merge în trecutul ei și de a afla adevărul, oricare ar fi acela. E un subiect sensibil și interesant! Ea afla ca a fost iubita de mama ei care de altfel și a dat viata pentru a afla un remediu la presupusa boala a bebelușului. Filmul părerea mea e ca merge dincolo de niște replici proaste! Și personajul care nu se simte bine pe toată durata filmului cred ca face referire la întrebările care o măcinau zilnic, nesiguranță ei vizavi de separarea de mama, etc. Iar la final vedem un om împăcat, care își accepta viata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.