AI Decoded: Explicarea modelelor largi de limbaj, creierul din spatele unui chatbot

0
231
Ascultă acest articol


LLM, Chatbot și RAG – Săptămâna aceasta în AI Decoded ghidăm cititorii și explicăm ce este un model larg de limbaj (LLM), de ce este important și cum funcționează cu Chatbot și RAG pe stațiile de lucru și PC-urile cu RTX.

Un chatbot, precum ChatGPT este, de obicei, prima interacțiune pe care utilizatorii o au cu un LLM, dat fiind faptul că este ușor de folosit. Dacă ai folosit vreodată ChatGPT sau orice alt chatbot înseamnă că știi deja cât de util poate fi. Datorită puterii plăcilor video NVIDIA RTX aceste LLM-uri pot fi compactate suficient pentru a rula local pe PC-urile normale. Ca să ducem lucrurile și mai departe, atunci când este combinată și o tehnică numită „retrieval-augmented generation” sau RAG, un chatbot poate să ofere răspunsuri în baza unui set de date specific pe care utilizatorii îl oferă – inclusiv date personale ale utilizatorilor.

Chat with RTX este un demo tehnic care folosește RAG cu un LLM și care permite utilizatorilor să fie rulat local pe PC sau stația de lucru cu placă video NVIDIA RTX și care este accelerat de TensorRT-LLM pentru interacțiuni mai rapide.

Iar pe măsură ce intri mai mult în lumea AI nu rata NVIDIA GTC, o conferință care are loc între 18 și 21 martie în San Jose, California, dar și online. Este o oportunitate foarte bună de a afla cele mai noi avansuri și inovații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.