Ascultă acest articol


După succesul de box office cu Godzilla vs Kong, vine acest nou film și da, putem spune că a mai rămas viață în franciza “Godzilla “. Trebuie să recunoaștem că acest lucru s-a văzut în “Godzilla Minus One” de anul trecut, un film cu monștri făcut la scară umană, care te-a făcut să îți pese de lucruri precum povestea, personajele și, da, de acea șopârlă radioactivă mare din centrul întregului haos.

Godzilla x Kong: The New Empire” vine după ce a apărut “Godzilla Minus One”, așa că nu a avut timp să învețe niciuna dintre lecțiile sale. Dar ar fi putut beneficia de ele, de oricare dintre ele, pentru că, deși acest monster mash prezintă două persoanje mega cinematografice mai mari decât viața, nu se regăsește niciun lucru interesant de făcut cu niciunul dintre ele.

Bine, există unul. Godzilla, care calcă în picioare în jur totul, lăsând în calea sa numai distrugere (ce altceva mai e nou?), din când în când i se face somn, iar atunci se ghemuiește în interiorul Colosseumului din Roma, ca și câinele familiei care se așează în culcușul său. Asta e o bucată bună. Și iese în evidență într-un film care ar avea nevoie de mult mai multe dintre ele.

“Godzilla x Kong: Un Nou Imperiu” se reia după “Godzilla vs. Kong” din 2021, iar “x” dintre numele lor semnifică faptul că nu mai sunt atât de mult în dușmănie, cât lucrează împreună, dar până acolo sunt multe lucruri introduse, dar puțin explicate. Nu dăm spoilere aici, dar ar fi meritat, poate, ceva mai mult timp cu câteva informații despre. Fiecare este plecat să își facă propriile lucruri, cu Kong în Hollow Earth și cu Godzilla monitorizată îndeaproape de o echipă de oameni de știință însărcinați să stea cu ochii pe el. Și există pace între cele două părți, oarecum, până când nu mai există.

Kong, care se confruntă cu o nouă adunătură de bestii gigantice, apare pe Pământ prin portalul care a fost creat pentru el, deoarece are un dinte spart, care este reparat de Trapper (Dan Stevens), care joacă rolul unui dentist rock and roll și accent australian. Trapper face parte dintr-o echipă de oameni care îl urmăresc pe Kong până la Hollow Earth și cărora li se cere din când în când să explice detaliile intrigii filmului, care sunt complet întortocheate și aproape imposibil de deslușit, și aici intervine ceea ce spuneam mai devreme, apropos de lucruri care ar fi putut fi explicate mai bine.

Regizorul Adam Wingard, care revine la cârma acestui film, după cel din 2021, a oferit deja două momente impresionante, cu ajutorul personajelor. Kong sfâșie o hienă în două, cu măruntaiele verzi împrăștiate peste tot, în timp ce Godzilla zdrobește un gândac uriaș în Roma, eliberând o mare cantitate de lichid galben peste orașul antic. Este un indiciu al etosului excesiv de colorat pe care Wingard îl aduce acestui film încărcat, debordând de creaturi kaiju.

Wingard, care a regizat visul febril cu neon-sinteză care a fost “Godzilla vs. Kong” din 2021 , vine din lumea filmelor de groază și aduce aceeași abordare în blockbusterele sale, cu o înclinație pentru experimente veselă și un stil exagerat. Conduce acest nou produs ca și cum l-ar fi furat și, împreună cu co-scenariștii Simon Barrett și Terry Rossio, pare să arunce în scenariu toate ideile pe care le-a avut vreodată pentru un film cu monștri. Este distractiv.

Rebecca Hall este Dr. Ilene Andrews și este nevoită să explice lucruri precum stările de spirit ale lui Godzilla și modul în care acestea afectează tot ce se întâmplă pe ecran. Ilene are o fiică adoptată, Jia (Kaylee Hottle), care vorbește cu Kong în limbajul semnelor și este ultima din tribul ei Iwi. Brian Tyree Henry joacă rolul unui podcaster paranoic care vorbește mereu despre livestreams și despre adepții săi. Acest grup are rolul de a spune povestea, așa cum este ea, în timp ce monștrii se pregătesc pentru o altă mare confruntare.

Dar, atenție!, Godzilla și Kong nu sunt singuri. Kong dă peste o bandă de Kong malefici, condusă de Skar King, care poartă un bici făcut din vertebrele unui monstru, care arată ca o armă din “Mortal Kombat”. De asemenea, are propriul său monstru de tip Godzilla, a cărui respirație aruncă un agent de înghețare, pe care îl ține ca animal de companie înrobit.

Urmează bătăi, pentru că, desigur, așa se întâmplă și ce altceva ar face ei aici dacă nu ar distruge orașe și repere mondiale în mormane de moloz. Iată însă care este chestia: În acest moment al istoriei filmului – și în istoria Godzilla și Kong, care au mai mult de 50 de filme între ei – am văzut toate ciocnirile de monștri și distrugerile de orașe pe care trebuie să le vedem vreodată și, dacă nu există un element uman de care să ne agățăm, totul este doar un vârtej de efecte digitale și CGI fără nicio legătură emoțională sau motiv de a investi.

acțiune, kaiju, Godzilla și King Kong

Dar, cu toate acestea, în ciuda imensității personajelor, filmul are o problemă majoră. Se presupune că acești monștri ar trebui să aibă sute de etaje, dar în multe dintre scene este dificil de determinat cât de mari sunt cu adevărat. Unghiurile de filmare nu dezvăluie dimensiunea și, dacă nu sunt încadrate lângă un zgârie-nori sau un om, nu există nicio modalitate de a măsura enormitatea kaijus, ceea ce diminuează o parte din grozăvia narațiunii. Cu toate acestea, secvențele de acțiune nu dezamăgesc, iar bătăliile din oraș sunt cele în care magnitudinea lor este cea mai evidentă și aplicabilă. Pentru a ridica și mai mult miza, Godzilla și-a mărit nivelul cu o nouă suflare atomică, iar Kong are o mână mecanică care îl face și mai puternic.

Dar, așa cum spuneam, deși sunt câteva lucruri care ar fi meritat explicate, filmul dă ceea ce se așteaptă de la el, acțiune, kaiju, Godzilla și King Kong, elemente umane, puține ce-i drept, dar regizorul încearcă să construiască o poveste, și un final care ne spune că nu s-a terminat, că mai este ceva și că (nu se știe când), îi vom mai revedea pe cei doi giganți pe marile ecrane. Filmul, per total, este bun, și își merită locul în Monsterverse-ul creat de Legendary Pictures, dar este la mare concurență cu versiunea japoneză, care a și luat ceva Oscar-uri anul ăsta. Așadar, dacă ești fan, merită să mergi în sala de cinema, în IMAX 3D, și să vezi acest nou film din Monsterverse.

Godzilla x Kong: The New Empire/ “Godzilla x Kong: Un Nou Imperiu” din 29 martie în cinematografele din țară, film distribuit de Vertical Entertainment.

Regizor:  Adam Wingard

Scenariu: Terry Rossio, Simon Barrett, Jeremy Slater

Gen: Acțiune, Aventură, SciFi

Lansare: 29.03.2024

Durata: 1 oră 55 minute

Studio: Legendary Entertainment, Warner Bros.

Clasificare: AP-12 – Acordul Părinţilor 12

Distribuitor: Vertical Entertainment

Actori:

Rebecca Hall … Ilene Andrews
Brian Tyree Henry … Bernie Hayes
Dan Stevens … Trapper
Kaylee Hottle … Jia
Alex Ferns … Mikael
Fala Chen … Iwi Queen

Sinopsis: Bătălia epică continuă! Monsterverse urmărește confruntarea explozivă din „Godzilla vs. Kong” cu o aventură cu totul nouă care îi surprinde pe atotputernicul Kong și pe înfricoșătorul Godzilla în fața unei amenințări de proporții, amenințând însăși existența lor – și a întregii omeniri. „Godzilla x Kong: Un Nou Imperiu” explorează noi aspecte ale originilor acestor titani, precum și misterele Insulei Skull, în timp ce dezvăluie bătălia mitică ce a ajutat la formarea acestor ființe extraordinare și le-a legat de omenire pentru totdeauna.” – Vertical Entertainment

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.