Premierele din cinema din 12 aprilie

Ce vedem nou în săptămâna cinematografică 12 - 18 aprilie

0
386
Ascultă acest articol


O nouă săptămână plină de filme a început. Iată mai jos care sunt premierele de astăzi din cinematografele din țară, titluri însoțite de recenziile noastre proaspete și detaliile care te vor ajuta să iei o decizie pentru ieșirea din acest weekend.

Ghostbusters: Frozen Empire / Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat

Regie: Gil Kenan
Distribuție: Carrie Coon, Mckenna Grace, Paul Rudd, Bill Murray, Dan Aykroyd, Annie Potts
Synopsis: „Când descoperirea unui artefact străvechi dezlănțuie o forță malefică, Vânătorii de fantome, noi și vechi, trebuie să-și unească forțele pentru a-și proteja casa și a salva lumea de o nouă eră glaciară.
Distribuitor: InterComFilm Distribution

Rating și Gen: A.P.12 – Aventuri, Comedie, SF

Din recenzia noastră: „Bill Murray și Dan Aykroyd revin în acest sequel, pentru nostalgicii care apreciază momentele de umor și camaraderie, în completarea efectelor vizuale destul de bine realizate”… citește recenzia completă aici.

 

Back to Black: Povestea lui Amy Winehouse

Regie: Sam Taylor-Johnson
Distribuție: Lesley Manville, Jack O’Connell, Eddie Marsan, Marisa Abela, Bronson Webb
Synopsis: „Viața și muzica lui Amy Winehouse, prin trecerea de la adolescență la maturitate și crearea unuia dintre cele mai bine vândute albume ale timpului nostru.
Distribuitor: Ro Image 2000

Rating și gen: N15 – Biografic, Dramă

Din recenzia noastră: „Acest biopic merită văzut, dacă nu măcar pentru muzica celei care a fost de 5 ori câștigătoarea premiilor Gramy într-o singură gală, Amy Winehouse” – află totul din recenzia MovieNews aici

 

Civil War / Război Civil

Regie: Alex Garland
Distribuție: Kirsten Dunst, Cailee Spaeny, Wagner Moura
Synopsis: „Într-o viitoare Americă distopică, o echipă de jurnalişti încorporaţi în armată se întrec pentru a ajunge în DC înainte ca grupările rebele să doboare Casa Albă.”
Distribuitor: Vertical Entertainment

Rating și gen: IM18 – Acțiune, Dramă

Din recenzia noastră: „Civil War nu e numai un film realist, distopic de război. L-am văzut cumva și ca pe un road trip sumbru.” – citește continuarea chiar aici

Horia

Regie: Ana Maria Comănescu
Distribuție: Daniela Nane, Angelina Pavel, Liviu Cheloiu, Vladimir Țeca
Synopsis: „Filmul, un road movie și coming of age în aceeași măsură, după un scenariu scris de Ana-Maria Comănescu, spune povestea maturizării lui Horia, un adolescent de aproape 18 ani dintr-un sat românesc, care este îndrăgostit de o fată care locuiește în cealaltă parte a țării. După o ceartă cu tatăl lui, Horia face un gest impulsiv și pleacă de acasă pe vechea motoretă Mobra a tatălui său. Drumul îi este îngreunat de Stela, o puștoaică isteață, iar cei doi sunt forțați de împrejurări să călătorească împreună și să depășească o serie de obstacole.”
Distribuitor: August Film

Rating și gen: AP 12 – Aventuri

Mai multe despre Horia poți citi în articolul nostru.

 

Kingdom of Judas / Regatul lui Iuda

Regie: Sabina Lisievici
Distribuție: Oana Cârmaciu, Sabina Lisievici, Bogdan Iacob
Synopsis: „După sinuciderea tragică a surorii ei, Anna este hotărâtă să descopere adevărul despre ceea ce a dus la moartea acesteia. În căutarea răspunsurilor, ea creează un plan complicat care implică cinci cunoştințe ale surorii ei, artişti, pe care îi plasează într-un centru de reabilitare pentru celebrități. Pe măsură ce îi împinge să-și confrunte acțiunile trecute și să-și asume responsabilitatea pentru greșelile lor, Anna începe să descopere adevăruri ascunse legate de moartea surorii ei.
Distribuitor: Saroa Film
Rating și gen: IM18 – Dramă

Citește aici detalii despre „primul film 100% românesc vorbit în limba engleză”.

 

The Great Tram Robbery / Mare jaf al tramvaiului

Regie: Slobodan Sijan
Distribuție: Milos Bikovic
Synopsis: „Lungmetrajul se concentrează pe Epoca de Aur a Belgradului în nebunii ani ’20, Belgradul ragtime-ului, al jazzului și al Charlestonului, Belgradul automobilelor, aeroplanelor și al revoluției sexuale. O poveste despre o generație care a supraviețuit ororilor Primului Război Mondial, dar și despre intelectualii liberal-cugetători care au încercat să aducă spiritul avangardei în Balcani. Povestea se desfășoară pe fundalul flamboaiant al anilor ’20, al Pride Parade, al intrigilor de curte și al complotului comunist, într-o vreme în care Belgradul era numit „Parisul Balcanilor”.
Distribuitor: microMULTILATERAL
Rating și gen: N15 – Biografic, Comedie

Alte informații interesante găsești chiar aici despre film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.