Ghostbusters: Frozen Empire – Recenzie

"Poate fi vizionat de adulți doar cu acordul copiilor"

1
432
Ascultă acest articol


M-am dus la cinema să văd Ghostbusters: Frozen Empire/“Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat”, pentru Paul Rudd. Paul Rudd e o enigmă, voi ați observat că omul nu îmbătrânește? L-am găsit la fel de vivace și determinat să salveze New York-ul de fantome, alături de ceilalți membri ai familiei Spengler. Apropo de New York, în film veți vedea câteva cadre spectaculoase cu orașul american, care reprezintă un mare plus pentru această experiență cinematografică.

În rest, „Ghostbusters: Frozen Empire” m-a convins că filmul original din 1984, al lui Ivan Reitman, nu avea nevoie de sequels. „Ghostbuster 2” din 1989 a fost lansat pentru că prima parte a avut mare succes la public, iar versiunea „Ghostbusters” din 2016 a reprezentat o abordare inedită pentru că a propus schimbarea genului personajelor, aducând în prim plan o echipă feminină de vânătoare de fantome.

Însă „Ghostbusters: Frozen Empire”, regizat de Gil Kenan, e pierdere de timp dacă nu ești un copil entuziasmat să pornească intr-o aventură distractivă, cu enigme și entități paranormale. Mai nostim spus, filmul poate fi vizionat de adulți doar cu acordul copiilor.

filmul poate fi vizionat de adulți doar cu acordul copiilor

Dacă secvențele de debut sunt promițătoare în materie de dinamism și twist-uri, pe parcurs povestea nu se ridică la nivelul așteptărilor, iar scenariul este destul de inconsistent, pe alocuri incoerent, și avem prea multe personaje dornice să își găsească calea în „Imperiul Înghețat”, care amenință să instaureze dominația lui Garraka, un demon mitic încornorat, a cărui apariție este strâns legată de o sferă metalică misterioasă.

Printre alți monștri înfricoșători care apar și dispar în moduri neașteptate, s-au strecurat și fantome prietenoase, redate sub forma unor omuleți-bezele care amintesc de celebrii minioni și dau savoare acțiunii.

Bill Murray și Dan Aykroyd revin în acest sequel, pentru nostalgicii care apreciază momentele de umor și camaraderie, în completarea efectelor vizuale destul de bine realizate, iar pentru a bifa anumite cerințe la capitolul „political correctness”, filmul pătrunde subtil și în intimitatea personajului Phoebe (Mckenna Grace), sugerând un flirt între adolescenta de 15 ani și o fantomă numită Melody (Emily Alyn Lind), însă fără a avea curajul să definească și să exploreze această conexiune romantică.

„Ghostbusters: Frozen Empire” ne reamintește că hit-ul lui Ray Parker Jr. domina topurile MTV în urmă cu 40 de ani, însă generația nouă pare că nu e impresionată și preferă altă muzica. Mai mult, e posibil ca la întrebarea „Who you gonna call?” să nu mai răspundă neaparat „Ghostbusters”.

Există totuși speranță: un avantaj al filmului este că prima poziție în topul celor mai slabe producții cinematografice ale anului a fost deja ocupată de „Madame Web”.

RECENZIE DE ALINA GABRIELA BOICU

Ghostbusters: Frozen Empire/”Vânătorii de fantome: Imperiul înghețat” va rula din 12 aprilie la cinema, distribuit în România de InterComFilm.

Regizor: Gil Kenan

Scenariu: Gil Kenan, Jason Reitman, Ivan Reitman

Gen: Aventură, Comedie, Fantastic

Lansare: 12.04.2024

Durata: 1 oră 55 minute

Studio: Columbia Pictures

Clasificare: AP-12 – Acordul Părinţilor 12

Distribuitor: InterComFilm

Actori:

Paul Rudd … Gary Grooberson
Kumail Nanjiani … Nadeem Razmaadi
Patton Oswalt … Dr. Hubert Wartzki
Bill Murray … Peter Venkman
Dan Aykroyd … Ray Stantz

Sinopsis: Când descoperirea unui artefact străvechi dezlănțuie o forță malefică, Vânătorii de fantome, noi și vechi, trebuie să-și unească forțele pentru a-și proteja casa și a salva lumea de o nouă eră glaciară.” – InterComFilm

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.