PureArts – DC Heroes Superman Classic PX PVC 1/8 Scale Statue – Recenzie

"Este genul de statuetă de care să fii mândru că o ai în colecție și să o expui cu fruntea sus, exact ca Superman."

0
343
Ascultă acest articol


Clark Kent. Kal-El. The Man of Steel. The Last Son of Krypton. SUPERMAN – John Byrne

Capturați opera esențială a unuia dintre cei mai influenți creatori ai lui Superman din toate timpurile cu această statuetă impresionantă a lui Man of Steel/”Omului de Oțel” de la PureArts! Stând impunător la o înălțime impresionantă de 25cm în scara 1/8, Superman își strânge pelerina într-un vânt puternic, recreând poziția sa dintr-un panou iconic din revoluționara miniserie Man of Steel din 1986 de John Byrne. Lucrată meticulos din materiale PVC și ABS, această colecție exclusivă PREVIEWS este prezentată într-o cutie ilustrată prietenoasă cu colecționarii, în culori vii. O omagiere adusă moștenirii durabile a lui John Byrne, această portretizare dinamică a lui Superman este cu siguranță o adăugare de preț la orice colecție DC!

Dragi colecționari, DC Heroes Superman Classic PX PVC 1/8 Scale Statue de la PureArts e aici și abia aștept să-l prindem și pe Batman, cei doi fiind o reprezentație perfectă a supereroilor clasici și, după cum spune și descrierea, o omagiere demnă de respect pentru Byrne!

Mulțumită MangaShop.ro am plasat comanda imediat ce a fost anunțată și am fost surprins ca statueta să ajungă în numai câteva zile ceea ce a făcut posibil să punem mâna pe ea odată cu restul lumii și să ne facem o părere pe care, bineînțeles, o împărtășim cu voi!

Pachet

Fiind al doilea produs comandat de la MangaShop.ro, primul fiind What If…? Art Scale Statue 1/10 Captain America Zombie 22 cm observ că împachetarea constă, din nou, în două cutii – cea de transport și cea a produsului original – ceea ce mă face să respect foarte mult acest fapt datorită siguranței transportului, nu numai a produsului în sine ci și a ambalajului acestuia. Pentru că sunt colecționari care preferă să păstreze/etaleze produsele în ambalajul original, sau cel puțin păstrează și ambalajele pentru un posibil schimb cu alt colecționar.

Cutia de carton externă nu conține detalii în afară de timbrul de curieratului, iar în acea cutie, cutia originală a produsului este protejată, de asemenea, și de mai multe hârtii menite nu numai pentru protecție ci și pentru a ține cutia originală în loc – să nu se zgâlție.

Ajungem, așadar, la cutia produsului, cei de la PureArts optând pentru una cu un display mare cu vedere la statuetă. Astfel, întreaga parte din față este din plastic transparent care urcă ușor către latura de sus, unde este capacul de acces în cutie. Sub display avem, mare, sigla clasică Superman, numele supereroului, logo-ul DC și încă o dată sigla Superman, dar de dimensiuni mai mici.

Restul cutiei este albastră cu un model bleu, pe fundal observându-se clădirile Metropolisului, iar pe capac încă o dată sigla Superman, iar pe latura opusă o descriere scurtă și codul de bare și aflăm că a statueta a fost realizată de PureArts în China și importată de Studio PureArts Montreal Inc. Pe laturile lungi avem imagini cu lateralele statuetei, iar pe partea din spate, o imagine frontală cu statueta, plus logo-urile producătorului, DC și Superman.

Statueta este înfășurată în plastic, care se va de jos, iar împreună sunt prinse într-un cofraj de plastic, ca într-un sandwitch. Cele două jumătăți ale plasticului stau prinse prin clipsuri și benzi de scoci. Interiorul cutiei este pictat în design-ul de pe exteriorul cutiei pe un gri deschis.

Luând în considerare materialele statuetei și prețul de comercializare realizăm că nu este vorba de un produs premium, așadar acest lucru se reflectă în ambalaj, dar haideți să aflăm mai multe despre statueta în sine, dar nu înainte de a vedea și un clip cu despachetarea rapidă a celor două cutii, iar la sfârșit învârtim statueta la 360 de grade și apropiem camera pentru detalii.

Tehnic

Realizată în China și produsă și distribuită de către Studio PureArts Montreal Inc., statueta are 25 cm înălțime și 11.4 cm lățime, este realizat la scara 1/8 și este sculptată din PVC & ABS fiind lecențiată oficial de Warner Bros. Discovery Global Consumer Products. Statueta este inspirată după o ilustrație clasică cu Superman realizată de John Byrne. Statueta a fost realizată în 2023 și pusă la comercializare din luna mai.

Aspect

Probabil cel mai popular supererou din toate timpurile, Superman-ul realizat de PureArts este o intepretare tridimensională foarte asemănătoare cu ilustrația lui Byrne. Ilustrația lui Byrne îl pune pe Superman într-o postură eroică cu pelerina bătută de vânt, pelerină pe care Sperman o ține cu mâna stângă. Luând în considerare nivelul mic de detalii a ilustrației, reprezentarea 3D trebuia să fie, cumva, mai completă, mai realistă, însă cei de la PureArts mențin o balanță între aspectul realistic și cel de bandă desenată și au adăugat elemente (ex. cusăturile costumului) care să completeze întreg statueta și bineînțeles, o bază de susținere tematică.

Baza de susținere, o reprezentare a unei roci stâncoase cu erupții de abur se potrivesc cu Superman. Sculptul bazei este chiar interesant, roca stâncoasă cu muchii, colțuri și acele firicele de abur/fum sunt sculptate la perfecție. Culorile sunt aplicate în așa fel încât roca este destul de realistă (negru-gru-alb), iar fumul – la bază cu un iz de bleu, apoi spre vârf devine alb-transparent. Atenția a fost maximă pentru această bază de susținere. Pe “fundul” ei sunt sculptate producătorul, licența și trei logo-uri pentru Warner Bros., DC și PureArts. Anul fabricației este 2023.

Pose-ul ales de Byrne este unul… să zic tipic Supermanian? Poziția lui Superman este una supereroică, standard, cu picioarele ușor depărtate, încordat și cu pumnii strânși. Pelerina este “cireașa de pe tort” fiind elementul care aduce măreție, epicitate, grandiozitate (nu căutați cuvintele în dex, că nu sunt 🙂 ). Pelerina lui Byrne este transpusă perfect de către PureArts în statueta lor și contribuie foarte mult la conturarea designului întregii statuete.

Costumația clasică a lui Superman – chiloți peste colanți, cum ne amuzăm în zilele noastre – este realizată cu meticulozitate de PureArts și extinsă și perfecționată față de ilustrație. Cizmele roșii (pe care le probează și Superman în imaginea lui Gunn din filmul Superman care urmează să sosească la cinema) arată excelent și urcă până aproape de genunchi unde au un vârf despărțit. Se observă usături și ușoare zone murdare pe alocuri. “Egării” arată și ei foarte bine și cusătura lor laterală ne duce cu ideea că nu sunt totuși tocmai egări ci alt tip de material. Materialul este destul de subțire pentru că musculatura picioarelor ies perfect în evidență, musculatură cu un sculpt perfect, aproape chirurgical.

Chiloții de peste egări sunt roșii, au o curea galbenă cu o cataramă rotundă, pe centru care ține pantalonașii în găici roșii. Cusăturile se observă și aici.

Partea de sus a corpului iese în evidență, bineînțeles, cu sigla clasică a lui Superman (S și cadran roșu pe fundal galben) și arată ca și cum ar fi “lipit” de costum – este în relief. Ușoare cute în dreptul abdomenului ne dau de înțeles că materialul nu este foarte “strâns pe corp”. Cusături se observă la mânecile cu tiv, în dreptul umerilor și pe laterale. Musculatura este și aici în evidență cu forme perfecte. Un “anchior” larg, la gât, lasă să se vadă culoarea pielii și venele de pe gât, iar de-o parte și de alta a gâtului, de pe umeri, pornește pelerina.

Mâinile sunt strânse în pumn, ia în cel drept, Superman ține pelerina. Pelerina are un “flow” natural, este roșie și simplă, cu o mulțime de pliuri. În partea din spate a pelerinei, logo-ul lui Superman, galben cu linii subțiri negre este imprimat, nu asemeni logo-ului de pe piept, în relief.

Capul realizat de PureArts după ilustrația care nu are detalii aproape deloc, numai un contur, o culoare și câteva – foarte puține – linii negre care aduc un minus de detalii faciale, este mai conturată pe statuetă, cu părul detalat și acel “moț” 🙂 specific, ca o semnătură, al lui Superman. Sculptul capului este foarte mișto și exact realizat, însă aplicarea culorilor s-a făcut în așa fel încât să rămână totuși fidel ilustrației – adică nu e foarte detaliată. Buzele nu au culoare, iar ochii sunt destui de simpli pictați.

Pose-ul (poziția) este excelentă de transpus din ilustrație la o statuetă și este imaginea perfectă cum trebuie ținut minte Superman.

Aplicarea culorilor este minuțioasă, exactă și nu am găsit nimic de reproșat. Clar sculptul și aplicarea cernelurilor sunt foarte exacte și bine realizate, PureArts meritând laude și aprecieri.

PureArts merită laude și aprecieri

Deși am folosit un pic de umor în descrierea statuetei, statueta în sine este destul de serioasă și trebuie luată ca atare. Este genul de statuetă de care să fii mândru că o ai în colecție și să o expui cu fruntea sus, exact ca Superman.

De la ilustrație la statuetă este o provocare în sine, mai ales când ilustrația este una clasică, simplă și fără multe detalii. Tranformarea acestei ilustrații într-o statuetă de 25 cm a fost făcută perfect de către PureArts și este un omagiu bine-meritat pentru Byrne.

Din seria aceasta, de la PureArts face parte și Batman, care arată și ea excepțional și sperăm să reușim să o prindem și noi să scriem despre ea și să o etalăm alături de acest Superman.

Concluzie

Superman Classic PX este o odă adusă celui mai popular supererou al tuturor timpurilor, Superman, dar și un omagiu perfect pentru John Byrne, PureArts realizând o adaptare a ilustrației acestuia într-o statuetă perfectă pe care orice fan DC, al supereroului sau colecționar, ar trebui să se mândrească cu ea la raft.

PureArts – DC Heroes Superman Classic PX PVC 1/8 Scale Statue poate fi achiziționată de la MangaShop.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.