Bridget Jones: Mad About the Boy” / „Bridget Jones: Topită după el” se bucură deja de niște rezultate promițătoare în cinematografele românești după premiera de Ziua Îndrăgostiților. Această recenzie este dedicată acelora care au avut alte planuri pe 14 februarie sau celor care, ca și mine până de curând, habar n-aveau nici măcar ce se întâmplă în seria adaptată după cărțile lui Helen Fielding, și i-ar ajuta să știe în ce se bagă dacă își duc prietenele/soțiile/amantele la acest film.
Povestea lui Bridget pe marile ecrane a început cu Bridget Jones’s Diary în 2001. Este o serie care de-a lungul anilor a stârnit emoții în publicul feminin, de la râsete la plânsete. După doar 9 ani de la filmul anterior, pe acest al patrulea film aproape sunt tentat să-l cataloghez drept un „legacy sequel” la cât de mult seamănă cu un film la începutul anilor 2000 în ceea ce privește atmosfera romantică.
După patru ani de doliu, văduva Bridget acceptă sfaturile prietenlor de a încerca să-și găsească pe cineva. Evident că nu-i atât de ușor nici să treci peste moartea soțului nici să te avânți în jocul actual al întâlnirilor după o anumită vârstă și cu doi copii. Dar în scurt timp norocul dă peste Bridget în cele mai neașteptate feluri… de două ori. Potențialii noi parteneri sunt un tip mult mai tânăr decât ea și profesorul de științe al fiului ei. Cât de awkward e asta, nu?
Mai fac o mărturisire: m-am dus la acest film ca la un blind date: fără să văd trailer, fără să citesc vreun rezumat. Știind doar de genul filmului și de popularitatea sa. Plus că a fost ca o gură de aer proaspăt pentru cineva pe care de obicei îl găsești în sala în care rulează cel mai nou film Marvel. Drept urmare, au fost câteva întorsături de situație pe care partenera mea le-a anticipat imediat, dar de care eu m-am prins abia la faptul împlinit.
Am râs cu poftă la numeroase scene, la unele dintre ele pentru simplul fapt că obscenitățile din unele dialoguri sunt din cale afară de nonșalante, uneori prea stridente pentru gustul meu, și mă simțeam „scos” din atmosferă. Reacțiile femeilor mai mature din sală care empatizau cu situațiile din poveste mi-a dovedit că filmul este croit foarte bine pentru publicul său țintă. Producătorii au preferat să le facă fanelor pe plac știind că riscă să nu livreze un film pentru toată lumea.
Interpretările unor personaje nu m-au dat pe spate, ba chiar unele dintre ele sunt scrise destul de caricaturistic, poate prea specific comediilor romantice. Chiwetel Ejiofor, my man, este în schimb un profesor de științe autentic de la prima la ultima scenă și l-am apreciat enorm. Contrastul dintre felul său absolut rațional și rece de a vedea viața contrastează delicios cu viziunea mai jucăușă a lui Bridget. Ritmul greoi în care se dezvoltă relația lor face ca ultimele 15-20 de minute din film să pară mult prea grăbite.
Noul film este despre regăsirea echilibrului în viață după o serie de evenimente neprevăzute. Emoțiile sunt mai puternice în acest sens trist spre deosebire de ce ar fi trebuit să simt în cadrele mai romantice. Mai ales părțile cu Roxster, tipul mult prea tânăr pentru Bridget, nu par neapărat siropoase ci ușor ireale. Scenariul este cât se poate de previzibil dar îți permite să te distrezi alături de personaje dacă ai această deschidere. Mai ales că gașca eroinei, împreună cu Daniel (Hugh Grant folosindu-și carisma la maxim în acest rol), sunt ca niște prieteni cu care nu te-ai mai văzut de mult.
Una pe peste alta, Bridget Jones: Mad About the Boy poate fi o alegere de ieșire memorabilă cu fetele, sau chiar cu alesul, cine știe. Merită de asemenea văzut în același weekend cu o altă alegere bună de date night în această perioadă, Captain America: Brave New World. Ador când găsești în cinema de Valentine’s/Dragobete câte un film pentru ea și pentru el.
Bridget Jones: Mad About the Boy/”Bridget Jones: Topită după el” se vede la cinema din 14 februarie, distribuit de Ro Image.
-
- Regizor: Michael Morris
- Scenariu: Helen Fielding, Dan Mazer, Abi Morgan
- Gen: Comedie, Dramă, Romantic
- Lansare: 14.02.2025
- Durata: 2 ore 04 minute
- Studio: Universal Pictures, Miramax, StudioCanal
- Clasificare: AP-12 – Acordul Părinţilor 12
- Distribuitor: ROIMAGE
- Actori: Renée Zellweger … Bridget Jones
Hugh Grant … Daniel Cleaver
Colin Firth … Mark Darcy
Chiwetel Ejiofor … Mr. Wallaker
- Sinopsis: “Renée Zellweger, de două ori câștigătoare a premiului Oscar®, revine la rolul care a consacrat o eroină de comedie romantică, o femeie a cărei abordare inimitabilă a vieții și a iubirii a redefinit un întreg gen cinematografic.
Bridget Jones a apărut pentru prima dată pe rafturile bibliotecilor în fenomenul literar Jurnalul lui Bridget Jones de Helen Fielding, care a devenit un bestseller mondial și un film de succes. Bridget Jones, o femeie singură cu o carieră, care locuiește în Londra, nu numai că a prezentat lumii aventurile sale romantice, dar a adăugat în lexicul global „Singletons”, „Smug-Marrieds” și „f—wittage”. Capacitatea lui Bridget de a triumfa în ciuda adversităților a făcut-o să se căsătorească în cele din urmă cu avocatul de top Mark Darcy și să devină mama băiețelului lor. În sfârșit, era fericită.Dar în Bridget Jones: Topită după el, Bridget este din nou singură, fiind văduvă în urmă cu patru ani, când Mark (Colin Firth, câștigător al premiului Oscar®) a fost ucis într-o misiune umanitară în Sudan. Acum este mama singură a lui Billy, în vârstă de 9 ani, și a lui Mabel, în vârstă de 4 ani, și este blocată într-o stare de purgatoriu emoțional, crescându-și copiii cu ajutorul prietenilor ei loiali și chiar al fostului ei iubit, Daniel Cleaver (Hugh Grant).Presată de familia ei urbană – Shazzer, Jude și Tom, de colega ei de serviciu Miranda, de mama ei și de ginecologul ei, Dr. Rawlings (Emma Thompson, laureată cu Oscar®) – să își croiască o nouă cale spre viață și dragoste, Bridget se întoarce la muncă și chiar încearcă aplicațiile de întâlniri, unde este curând urmărită de un tânăr entuziast și visător (Leo Woodall din White Lotus). Acum, Bridget jonglează cu munca, casa și dragostea, se confruntă cu criticile mamelor perfecte de la școală, își face griji pentru Billy, care se luptă cu absența tatălui său, și se implică într-o serie de interacțiuni stânjenitoare cu profesorul de științe al fiului ei, un profesor excesiv de rațional (Chiwetel Ejiofor, nominalizat la Oscar®). Distribuția care revine îi include pe câștigătorul Oscar® Jim Broadbent și câștigătoarea BAFTA Gemma Jones în rolul părinților lui Bridget și, ca personaj nou, pe Isla Fisher (Now You See Me, The Great Gatsby) în rolul Rebecca, vecina lui Bridget.” – ROIMAGE