Michael Clarke Duncan cunoscut și nominalizat pentru rolul său de pușcăriaș în filmul lansat în 1999 “The Green Mile” a decedat luni 03.08.2012 la vârsta de 54 de ani, din declarația logodnicei sale Omarosa Manigault-Stallworth.

Duncan a fost internat într-un spital din Los Angeles din data de 13 iulie datorită unui atac de cord iar după două luni de tratament acesta a murit luni dimineață.

Înalt de aproape 2 metri și cu o greutate de aproximativ 136 kg, Duncan a fost nominalizat pentru Academy Award și Golden Globe pentru rolul său de prizonier (John Coffey) în drama “The Green Mile,” în care joacă alături de Tom Hanks. Duncan a câștigat acest rol datorită recomandării de către Bruce Willis cu care a lucrat pentru filmul lansat în 1998 “Armageddon.” Duncan a mai apărut alături de Willis în alte trei filme: “Breakfast of Champions,” “The Whole Nine Yards” și “Sin City.”

Înainte de a deveni actor Duncan a lucrat ca bodyguard pentru staruri ca Will Smith, Martin Lawrence, Jamie Foxx, LL Cool J și The Notorious B.I.G. a cărui ucidere în 1997 la făcut să renunțe la a mai presta ca gardă de corp.

Cariera în cinematografie a lui Duncan a durat peste trei decade ce includ roluri în seriale și filme precum “The Fresh Prince of Bel-Air,” “Married with Children,” “The Jamie Foxx Show,” “Living Single,” “Bulworth,” “Arli$$,” “A Night at the Roxbury,” “Sister, Sister,” “Planet of the Apes,” “CSI: NY,” “Talladega Nights,” “Two and a Half Men,” “Bones” și cel mai recent “The Challenger” ce urmează să fie lansat.

Duncan și-a împrumutat vocea în mai multe animații precum “Kung Fu Panda,” “King of the Hill,” “Family Guy,” “Green Lantern” și multe altele. Actorul de origine african-americană a jucat și-n rolul The Kingpin în filmul din 2003 “Daredevil,” alături de Ben Affleck  și Jennifer Garner.

The Green Mile” a fost nominalizat la patru Oscaruri în 2000 și a câștigat încă 15 premii inclusiv pentru Cel mai Bun Actor în Rol Secundar la Black Reel Awards și Broadcast Film Critics Association Awards.

Născut și crescut în partea de sud a Chicago-ului și crescut decât de mamă, Duncan a depășit tentații precum alcolul și drogurile concentrându-se pe școală și actorie. El a început să lucreze ca gropar după ce a frecventat colegiul de stat apoi a renunțat la job și sa mutat la Hollywood unde și-a lansat cariera în actorie. Cu mai mult de trei ani în urmă Duncat a declarat că a devenit vegetarian iar acum aproape un an a apărut într-un clip ce sprijină organizația pentru drepturile animalelor PETA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.