The Hobbit: An Unexpected Journey – Filmul cel mai vizionat de români

0
1279
Ascultă acest articol


“Hobbitul – O călătorie neaşteptată”, prima parte a trilogiei bazată pe celebrul roman al lui J.R.R. Tolkien, a fost filmul cu cele mai multe bilete de cinematograf vândute în România până în prezent. Peste 378.000 de români au urmărit povestea simpaticului hobbit Bilbo Baggins, în primele cinci săptămâni de la lansare.

hobbit

 „Hobbitul” este prologul poveştii prezentate în seria Stăpânul Inelelor şi a fost regizată tot de Peter Jackson, mult apreciat şi aclamat pentru regia trilogiei Lord of The Rings. În “Hobbitul”, Jackson a dus povestea la un nivel remarcabil din punct de vedere vizual, realizând scene spectaculoase, redate în imagini tridimensionale care au proiectat spectatorii şi mai aproape de universul fascinant creat de J.R.R. Tolkien. Regizorul prezintă cu acurateţe lumea complexă construită de scriitor şi, mai mult decât atât, reuşeşte să incite imaginaţia spectatorilor şi să îi poarte într-un tempo alert pe târâmuri misterioase, din casa confortabilă a hobbitului direct în lupte încrâncenate cu creaturi înfricoşătoare.

Împreună cu Bilbo Baggins, spectatorii pornesc către regatul pierdut al gnomilor, Erebor, care trebuie să îl redobândească de sub stâpânirea dragonului Smaug. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup vesel de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, wargi, orci şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa… Gollum. Singur cu Gollum, pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins descoperă că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el şi intră şi în posesia „preţiosului“ inel al lui Gollum, cu calităţi neaşteptate şi foarte utile. Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.

Lansare următoarei părţi a trilogiei „Hobbitul” este aşteptată la finalul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.