„Universitatea Monştrilor”/”Monsters University”, noua animaţie Disney•Pixar, rulează din 20 iunie pe marile ecrane din România în format 3D şi 2D, atât în versiunea dublată cât şi în cea subtitrată.  Filmul cucereşte prin umorul ingenuu, dar autentic şi personajele extrem de haioase, oferind astfel o doză sănătoasă de bună dispoziţie, recomandată spectatorilor de toate vârstele.

Universitatea Monştrilor îi readuce în faţa publicului pe cei doi monştri năzdrăvani, Mike şi Sully, cunoscuţi de public din animaţia mult aclamată şi premiată “Compania Monştrilor”/”Monsters Inc”, care trebuie să se alieze, în ciuda unor resentimente, pentru a câştiga Campionatul de Ţipat.

Excluşi din Programul de Ţipat tocmai din pricina rivalităţii dintre ei, aceştia se văd nevoiţi să se înscrie la concursul celor mai înfricoşători monştrii din Universitate pentru a fi primiţi din nou în program. Obligaţi de circumstanţe, cei doi îşi formează repede o echipă care să concureze împotriva celor mai populare frăţii din campus, trecând printr-o mulţime de peripeţii, timp în care prieteniile dintre simpaticii monstruleţi se consolidează puternic.

Fermecător prin amestecul ideal dintre momentele hazlii şi cele emoţionante, filmul are în prim-plan construcţia personajului Mike Wazowski, după cum explică şi regizorul filmului, Dan Scanlon:

“Am vrut de la bun început ca “Universitatea Monştrilor” să fie povestea lui Mike şi am rămas concentraţi pe povestea lui pentru că este foarte emoţionantă şi personală”.

Varianta dublată în limba română include voci cunoscute din lumea teatrului, precum: Pavel Bartoş (Randy), Ruxandra Sireteanu (Decan Hardscrabble), Ciprian Cojonel (Squishy/Chifli), Alexandru Georgescu (Don) sau Viorel Ionescu (Terri).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.