Alb-Negru – Transformers

0
1708
Ascultă acest articol


Transformers. Cine nu a auzit de Autoboți și Decepticoni?!

transformers_xlg

Deci să începem… Timp de secole la rând, Autoboții și Decepticonii duc o luptă continuă în care la mijloc se află soarta universului. Când Pământul devine câmpul de luptă, totul are să se schimbe și o luptă fără precedent stă să înceapă.

Doar că nu se putea o luptă pe Pământ fără ca un exemplar al speciei noastre să nu i-a parte, că na… un om poate face față unui robot uriaș. Asta din start mi s-a părut o idee destul de neinspirată. Dar ma e și chestia că pe la începutul peliculei Autoboții dau de pământeanul nostru (Shia LaBeouf) și le trebuie doar câteva ore să se adapteze noilor condiți, ceea ce este din nou o gaură în scenariu sau o chestie lipsită de logică. Și să numai zic cum l-au găsit autoboții pe Sam (Shia LaBeouf) că deja mă cam întind.

Sam este un tip normal cu preocupăriile unui adolescent: mașini, fete, școală, prieteni etc. Dar toate acestea până când pe Pământ ajung Autoboții și Decepticonii care au de continuat o ”micuță„ luptă neterminată.

Și să numai zic că Sam are și o colegă care el speră să o cucerească dar cum poți să cucerești o fată mai bine decât atunci când salvezi lumea?! Soluția multor probleme! Deci ca să cucerești fata viselor tale pur și simplu salvați lumea de câteva ori și totul e aranjat.

Acum, după ce am trecut prin noroi cam tot ce era legat de scenariu și nu scap această ultimă ocazie să zic, că el este inexistent, revenim la altele mai bune.

Se pare că există un capitol major la care acest film excelează, acesta este: efectele speciale. Michael Bay este un zeu în carne și oase, ca și majoritatea filmelor sale în care aruncă efecte speciale și scenariu cât mai puțin, așa este și în cazul Transformers. Unde sunt aruncate efecte speciale, dar măcar sunt bune și cu atât se poate lăuda filmul.

Bineînțeles este și Megan Fox care e pusă acolo ca să atragă privirea prin formele ei decât prin jocul actoricesc.

Per total este un film de vară, nu trebuie să aveți pretenții de la el că o să rămâneți cu ele. Un film care omoară timpul și nimic mai mult. Sau cum îmi place mie să îi zic un film de duzină care nu o să îl țineți minte peste ani și o să se piardă în anonimat. Tot ce o să rămână după el este doar numele lui Michael Bay și efectele speciale.

[rating:3/5]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.