Ascultă acest articol

The Condemned este printre puținele filme vizionabile din vasta ”carieră” cinematografică a lui Steve Austin.

thecondemned

Acest film reia subiectul văzut și revăzut de atâtea ori în filme mai bune dar și mai proaste ca acesta. Subiectul este simplu și liniar despre un multimilionar care are chef de distracții mai neortodoxe. Cumpără câțiva deținuți periculoși care își așteaptă condamndarea la moarte; acest Bill Gates din lumea imaginată de Scott Wiper, adună 10 condamnații și îi pune să se lupte pe viață și pe moarte și ca să nu fie așa de ușor îi duce pe o insulă pustie unde natura este un inamic de luat în seamă. Premiul trebuie să fie pe măsură și ce își poate dori un condamnat la moarte?! Exact! Libertatea, dulce libertate!

Multimilionarul nostru le promite celor 10 că acela care o să rămână ultimul în viață va putea pleca liniștit spre casă. Este o miză destul de mare și importantă pentru oricare dintre ei. Și acum probabil vă întrebați ce are de câștigat acest miliardar în urma cumpărări unor deținuți. Ei bine aici intervine un alt clișeu des întâlnit și în alte filme, totul este filmat și pus live pe net. Nimic nou sub soare.

Acest film este unul mediocru dacă mă întrebați pe mine. Scenariul, dacă a existat vreodată unul, este mai subțire decât ultimul fir de păr de pe capul bunicului. De joc actoricesc nici nu poate fi vorba pentru că nu găsești măcar vreun cascador care să iși merite atenția.

Însă acest film face un singur lucru bine, livrează o doză de acțiune acceptabilă și mai ales când este livrată de Steve Austin și Vinnie Jones. După cum ziceam o acțiune OK și care nu plictisește și mai pot menționa și acea insulă ca fiind un micuț plus deoarece mai degrabă m-aș uita la insula aceea decât să văd aceleași clișee (să nu se înțeleagă că acțiunea a fost proastă, a fost singurul lucru bun).

De actori nu prea am multe de zis, doar că îi remarc pe Steve Austin (care după cariera din wrestling s-a gândit să mai adune niște bănuți la pușculiță) și Vinnie Jones care îl mai vedem prin roluri secundare de bad boy sau de vreun ajutor al vreunui gangster, dar nu a avut vreun rol după care să îl ținem minte.

Pe ansamblu este un film acceptabil de la care nu poți avea mari așteptări și dacă vrei să pierzi timpul cumva și nu știi cum atunci The Condemned îi răspunsul perfect pentru tine.

[rating:3/5]

Ionuț

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.