Alb-Negru – Pirates of Carribean

0
2209
Ascultă acest articol


“[…] Pelicula sa bucurat de câteva nominalizări la cele mai importante premii ale industriei cinematografice Oscar, Golden Globes şi BAFTA.”

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl/Piraţi din Caraibe: Blestemul Perlei Negre

Acest film deschide franciza Piraţii din Caraibe. Filmul ne poartă în locuri exotice şi personajele bine interpretate care alături de comedia combinată cu aventură fac din acest film unul excelent şi plăcut.

Primul film al francizei Piraţii din Caraibe care se învârte în jurul poveştii corabiei Perla Neagră şi a echipajului care o conduce, o bandă condusă de piratul Jack Sparrow, un adevărat aventurier şi un mare iubitor de rom şi altor băuturi spirtoase, după ce la conducerea corabiei vine căpitanul Barbossa un adversar al lui Jack Sparrow totul pare a merge din ce în ce mai rău pentru corabie şi echipaj, care sub comanda căpitanului Barbossa ajung să fie blestemaţi pentru că au furat comoara aztecilor şi dacă doresc să redevină oameni ei trebuie să verse sânge nobil. În urma unui atac asupra unei insule piraţii capturează o fată pe nume Elizabeth Swann care se pare că este exact ce le trebuia piraţilor de a redeveni oameni, dar ei nu ştiu ca Will Turner alături de Jack Sparrow şi noul sau echipaj sunt pe urma lui Barbossa în speranţa recuperări corabiei şi a lui Elizabeth de care Will începe să se îndrăgostească.

Nume mari se regăsesc în aceasta peliculă, cum ar fi: Johnny Deep, Georgeffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley şi alţii.

Părerea mea este ca acest film s-a ridicat la valoare actorilor care au fost în distribuţie şi în plus a generat şi câştiguri destul de însemnate ceea ce a dus la o continuare. Această peliculă sa bucurat de câteva nominalizări la cele mai importante premii ale industriei cinematografice Oscar, golden Globes şi BAFTA.

[rating:5/5]

Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest/Piraţii din Caraibe: Cufărul omului mort

În ceea de-a doua parte a francizei Piraţii din Caraibe ne revedem cu Jack Sparrow, Will Turner, Elizabeth Swann şi Captain Barbossa, dar de această dată îşi unesc forţele contra unui duşman comun, Davy Jones căpitanul temutei corabi “Olandezul Zburător ” şi cel care la propriu nu are inimă, ea este cea care îl ţine pe Davy Jones captiv şi blestemat pe Olandezul Zburător, una dintre cele mai de temută corabie şi doar cel care v-a reuşi să distrugă inima lui Davy Jones v-a reuşi să preia controlul asupra Olandezului Zburător. Jack Sparrow îi este dator lui Davy Jones şi ca să nu îi devină slujitor lui Davy, Sparrow încearcă să își achite datoria cât mai repede şi îi implică şi pe Will şi Elizabeth în această aventură chiar în prag de nuntă.

Acest film, față de anteriorul, nu este prea diferit doar că în partea secundă s-a lucrat mult mai mult la capitolul efecte speciale ceea ce i-a adus şi câteva premii Oscar şi BAFTA pentru efecte vizuale. Jocul actorilor este la fel ca şi în prima parte, adică impecabil de la cap la coadă, peisajele devin mai dinamice, totul se petrece pe marea învolburată şi punctul culminant al acestui film este lupta pe viaţă şi pe moarte dintre Jack Sparrow şi Davy Jones care a fost făcut în proporţie de 90 % pe calculator, doar jocea a fost a lui Bill Nighy.

Acest film se menţine pe aceeaşi lungime de undă cu primul doar că are un mic plus, efectele speciale care au fost foarte bune.

[rating:5/5]

Pirates of the Caribbean: At World’s End/Piraţii din Caraibe: La capătul lumii

În această a 3-a parte a francizei, Jack este salvat de la moarte de către Will, Barbossa şi Elizabeth de monstrul Kraken şi este adus din lumea de dincolo şi trebuie să se unească cu toţi marii piraţi ai lumi şi să-i oprească odată pentru totdeauna pe Davy Jones şi Lordul Cutler Beckett care a pus mâna ape inima lui Davy Jones şi are control asupra Olandezului Zburător şi îşi poate pune în aplicare planul de a distruge pe oricine şi orice îi stă în cale. Acum, Jack, Barbossa, Will, Elizabeth, Tia Delma şi echipajul trebuie să-i adune pe toţi căpitanii piraţilor din cele patru colțuri ale Pământului, incluzându-l pe vestitul Sao Feng (Chow-Yun Fat) şi să îl oprească pe Davy Jones.

Acest film mi s-e pare undeva la egal cu primul, dar sub al doilea, adică are acţiune, umor, actori carismatici şi bine aleşi, dar la fel ca şi prima parte aceasta nu a pus prea mare accent pe efecte speciale şi mai mult pe poveste, de aceea nici nu a fost premiată la nici un festival important de film, obţinând doar câteva nominalizări.

Părerea mea despre acest film este bună mai ales pentru faptul că s-a menţinut la nivelul primelor două, din punct de vedere al distribuţiei, al acţiunii/aventurii, al umorului şi carismei înăscute a lui Johnny Deep şi al personajelor bine structurate de la un pirat nepăsător şi mare iubitor de rom până la fata guvernatorului Weatherby Swann, care devine în cele din urma ceea ce ura cel mai mult.

[rating:5/5]

[rating:overall]

Ionuț

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.