Ultimul episod din sezonul patru ne-a lăsat cu sufletele la gură. Deşi capturaţi de locatarii aşa-zisului sanctuar Terminus, Rick, Michonne, Daryl şi Carl (a.k.a Liderul, Arcaşul, Samuraiul şi Copilul) se reunesc cu Glenn, Maggie, Sasha, Bob, Tara, Abraham, Rosita şi Eugene într-unul din vagoanele în care erau ţinuţi prizionierii/viitoarele feluri de mâncare.

Suntem astfel lăsaţi în hiatus prin schimbul de replici dintre Rick şi Abraham:

R: “They’re gonna feel pretty stupid when they find out.”

A: “Find out what?”

R: “They’re screwin’ with the wrong people.”

Ever the optimist.

Şi cu toate acestea, Gareth şi oamenii lui ar fi trebuit să aibă mai multă grijă. Nici canibalii nu pot să-l mănânce pe Rick Grimes.

Odată cu începutul celui de-al cincilea sezon, aflăm un pic din istoria oamenilor de la Terminus. Gareth nu a fost întotdeauna “măcelarul” – aşa cum îl denumeşte şi el. Acesta, mama sa şi alţi apropiaţi au fost la rândul lor încarceraţi, chinuiţi, trataţi de parcă ar fi fost animale.

Încercările echipei de a evada eşuează, iar Rick, Daryl şi Glenn sunt duşi “la tăiere”. După ce trei tipi sunt loviţi şi omorâţi, îl întâlnim pe Sam, jumătatea masculină a cuplului pe care Carol şi Rick l-au găsit într-una din casele cercetate din sezonul patru, însă nu e timp de salutări, căci i se taie şi acestuia gâtul şi este lăsat să sângereze într-o cadă de metal. Vine rândul lui Glenn şi, în timp ce toată lumea îşi ţine respiraţia, are loc un schimb de replici între tipii care se “ocupau” de personajele noastre şi Gareth, ca mai apoi Bob să se roage de acesta să-i cruţe. Bineînţeles că nici nu se punea problema. Gareth îşi îndreaptă atenţia spre Rick, întrebându-l de conţinutul genţii pe care au ascuns-o înainte de intra în Terminus. După mai multe ameninţări la viaţa lui Glenn, Rick dezvăluie numărul şi tipul armelor, printre care o macetă cu mâner roşu pe care promite că o va folosi pentru a-l omorî pe Gareth. Se aud explozii în fundal.

Max-3-max-irons-30667808-466-700Tyreese, Carol şi “Little Ass Kicker” reuşesc să treacă neobservaţi de un grup de morţi vii, se întâlnesc şi au o altercaţie cu un locatar al Terminus-ului din care ies victorioşi. Carol decide să plece într-o misiune de salvare, răzbind şi de această dată. După ce Rick ne arată latura sa de Rambo, înlăturând mai mulţi ocupanţi ai pretinsului refugiu şi eliberându-şi prietenii, drumul lui se încrucişează cu cel al lui Carol, care luase arbaleta lui Daryl şi ceasul pe care Rick i-l dăduse lui Sam. Imaginea de ansamblu formată este una completă, simpla regăsire a ceasului marcând un nou început pavat cu pericole mai mari decât zombies.

3

Pe lângă omagiul adus filmului “CREEPSHOW” (1982), după credite urmează o scenă notabilă ce nu a fost inclusă în premieră pentru a fi păstrată secret: Morgan se întoarce şi este pe urmele trupei. Dă peste nişte X-uri cioplite în trunchiurile copacilor, despre care s-a speculat că ar fi semne asemănătoare celor pe care le lasă vagabonzii, indicând locuri sigure pentru campare. Însă cel mai important moment a fost dezvăluirea lui Eugene în privinţa mult-discutatului antidot (Fight fire with fire): planul acestuia este să creeze un virus ce poate fi fatal “umblătorilor” şi îi poate cruţa pe cei vii.

luk

The Walking Dead se întoarce şi în această duminică pe micile ecrane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.