Ascultă acest articol


Iată-ne ajunşi la mijlocul sezonului cinci din “The Walking Dead”, trupa fiind iar pe drumuri, fără un scop şi cu doi membri în minus, mediul post-apocaliptic făcând alte victime. Fanii deja s-au obişnuit cu un soldat căzut la finalul sau la jumătatea de sezon, însă nimeni nu se aştepta la ce a urmat.

Primele opt episoade din sezonul cinci ne-au dus înainte şi înapoi prin Georgia, canibalii din Terminus fiind o nimica toată pe lângă pierderea speranţei – rezultat al dezvăluirii pretinsului om de ştiinţă, Eugene Porter: nu există un antidot, o rezolvare precum nici vreo echipă de experţi gata să lupte focul cu foc.

După reîntregirea grupului cu Carol, Tyrese şi micuţa Judith, aceştia ajung la o biserică din apropiere, unde îl întâlnesc pe Gabriel, un părinte ce ascunde un caracter construit pe o abundenţă de remuşcări şi secrete “sângeroase”. El se alătură eroilor noştri însă nu este complet asimilat, aflându-se sub constanta privire îndoielnică a lui Rick. După un popas de câteva zile în “sfântul locaş”, grupul se destramă încă o dată, Carol şi Daryl plecând după Beth, Abraham, Rosita, Eugene, Glenn, Tara şi Maggie spre Washington, ca Rick, Carl, Michonne, Sasha, Tyrese şi Gabriel să rămână în urmă. În urma unei lovituri, Carol ajunge pe unul din paturile de la Grady Memorial Hospital – acelaşi loc în care Beth era ţinută ostatic – iar cei rămaşi pleacă să le salveze pe cele două. Doi poliţişti din colectivul ce proteja spitalul sunt luaţi prizonieri, Rick stabilind astfel posibilitatea unui schimb. Bineînţeles, lucrurile nu decurg conform planului.

beth

Tragem linia şi ce obţinem? Doi morţi, doi nou-veniţi. Bob moare în urma unei muşcături, iar Beth împuşcată de Dawn, ofiţerul de poliţie care o ţinuse forţat în mediul grotesc al spitalului. Noah, fosta mână dreaptă a lui Dawn se alătură grupului lui Rick, alături de Gabriel. Schimbarea este permanentă în cadrul echipei acestui serial. Apar persoane noi, iar prietenii vechi ne părăsesc. Însă atunci când le vine vremea, serialul ştie cum să ofere personajelor un punct terminus de efect.

Vorbind de vechi prieteni, în scena post-credits îl putem vedea iarăşi pe Morgan. Acesta citeşte biletul pe care Abraham i-l lăsase lui Rick, oferindu-ne o promisiune – cea că îşi poate face simţită prezenţa în partea a doua a sezonului.

Aveţi mai jos un promo pentru ce va urma pe micile ecrane din februarie. Poate grupul să fie în drum spre Alexandria Safe-Zone, un alt sanctuar problematic asemănător cu cel al lui Philip Blake (The Governor)?

https://www.youtube.com/watch?v=vABX2MVocEk

În încheiere:

You’re gonna miss me so bad when I’m gone, Daryl Dixon.

daryl

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.