Îl vedem de această dată pe Jason Statham în rolul unui bodyguard din Las Vegas dependent de jocurile de noroc şi cu un set de abilităţi letale. Când îşi creează probleme cu mafia, mai are o singură şansă… e totul sau nimic.

RegizorSimon West

Scenariu : William Goldman

Gen: Dramă, Acţiune, Crimă

Lansare : 30 ianuarie 2015

Durata : 92 min

Studio : Current Entertainment, Quad Films, SJ Pictures, Sierra / Affinity

Distribuitor RoImage 2000

Clasificare :  N. 15

Actori :

Jason Statham    …    Nick Wild
Michael Angarano    …     Cyrus Kinnick
Dominik Garcia-Lorido     …    Holly
Hope Davis    …     Cassandra
Milo Ventimiglia    …     Danny DeMarco

Sumar: “Îl vedem de această dată pe Jason Statham în rolul unui bodyguard din Las Vegas dependent de jocurile de noroc şi cu un set de abilităţi letale. Când îşi creează probleme cu mafia, mai are o singură şansă… e totul sau nimic.” IMDB

Despre: Las Vegas, cu trei zile înainte de Crăciun, când orașul e mort și deprimant… O fată bătută și plină de sânge – pe care o vom cunoaște în curând sub numele de HOLLY (Dominik Garcia-Lorido) – e aruncată dintr-o mașină la o curbă și lăsată să moară. Dar ea se încăpățânează să ajungă la urgențe, unde tot ce mai poate spune e “Nick”… Nick să fie individul care i-a făcut asta? Când îl vedem prima dată pe NICK (Jason Statham) într-un bar, suntem înclinați să credem că el e vinovatul. E un bețiv cu un comportament intimidant care se dă la DD (Sofia Vergara), apoi se ia de iubitul ei OSGOOD (Max Casella), când își face și el apariția.

RECENZIE:

Wild Card” sau „Joc periculos” este un remake al filmului lui Burt Reynolds – „Heat” din anul 1986. Ambele filme sunt bazate pe romanul „Heat” scris de William Goldman. Goldman a scris scenariul pentru filmul din 1986 şi pentru „Joc periculos”. Jason Statham a devenit faimos datorită francizei „The Transporter” şi a continuat cu trilogia „The Expendables”, „Safe”, „Parker”. În luna aprilie o să-l vedem în „Fast and Furios 7” şi în luna mai în „SPY” – jucând alături de Melissa McCarthy.

wild card 1 [800x600]Statham îl joacă pe Nick Wild, un bodyguard solid (fost soldat) şi un împătimit al jocurilor de noroc. Nick este plătit pentru a face diverse sarcini şi pentru a proteja anumiţi clienţi. În prima scenă o putem observa pe frumoasa Sofia Vergara, selectată în distribuţie special pentru a ne distrage atenţia către bustul ei generos. Din păcate, ea are parte doar de o scenă. Nick încearcă să strângă o anumită sumă de bani pentru a se muta în Corsica, Italia. El va deveni un fel de dădacă pentru un puşti de 22 de ani Cyrus Kinnick (Michael Angarano) care bea numai apă plată de fiţe. Într-o zi neplăcută, Nick primeşte un telefon de la o prietenă, Holly (Dominik Garcia-Lorido) care se vaită că a fost bătută de un mafiot – Danny DeMarco (Milo Ventimiglia). Nick o va ajuta până la urmă să se răzbune.

Scenariul este enervant, neatractiv, cu o intrigă slabă. Multe scene sunt axate pe dependenţa lui Nick pentru jocurile de noroc şi nu are o idee care să te atragă. Nick împarte pumni în stânga şi-n dreapta, și suntem șantajaţi cu mult sânge şi cam atât. Personajul lui Statham este diferit faţă de ce ne-am obişnuit până acum, are un caracter anost şi neverosimil. Statham putea să joace mult mai bine dacă scenariul era unul puternic. Michael Angarano seamănă cu un puşti aflat încă la pubertate la vârsta de 22 de ani (aşa cum e în film), care este iritant în toate scenele. Iar Dominik Garcia-Lorido nu oferă o performanţă credibilă, interpretarea ei este un dezastru pentru scenariu.wild card 2 [800x600]

Regizorul Simon West („Lara Croft: Tomb Raider”, „Con Air”) a mai lucrat cu Jason Statham în proiectul „Mechanic”. West plasează în „Wild Card” nişte flashback-uri cu Nick aflându-se pe o barcă,  lângă Corsica. Acestea sunt sâcâitoare şi nu-şi au rostul. Deşi filmul are puţină acţiune şi nişte lupte sângeroase, tot rămâne un remake care nu-şi avea rostul. Eu sunt fan Jason Statham şi aveam mari aşteptări de la acest film…

„Wild Card” oferă puţină acţiune, un scenariu neatractiv şi un Jason Statham care merita mai mult. Dacă sunteţi mari fani Statham, nu vă recomand să vedeţi acest film. Veţi fi dezamăgiţi.

Postere:

Wild Card

Trailere:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.