Shaun the Sheep Movie – Recenzie

0
3604
Ascultă acest articol


Când Shaun se decide să-şi ia ziua liberă şi să se distreze, are parte de mai multă acţiune decât spera. O încurcătură ce-i implică pe Fermier, o caravană şi un deal foarte abrupt îi conduce în Marele Oraş, iar povara întoarcerii în siguranţă la iarba căminului lor rămâne acum pe umerii lui Shaun.

RegizorMark Burton, Richard Starzak

Scenariu :  Mark Burton, Richard Starzak

Gen: Animaţie, Aventură, Comedie

Lansare : 27 februarie 2015

Durata : 85 min

Studio :  Aardman Animations

Distribuitor : Forum Film

Clasificare : A.G

Actori :

Justin Fletcher  …    Shaun and Timmy (voce)
John Sparkes   …     The Farmer and Bitzer (voce)
Omid Djalili   …   Trumper (voce)
Richard Webber   …     Shirley
Kate Harbour    …     Timmy’s Mum and Meryl (voce)

Sinopsis: De la Aardman Animations, noi aventuri cu oaia Shaun! După ce a fost starul unui serial animat, iată că Shaun îşi vede din nou de blestemăţii pe marele ecran. Din cauza trăsnăilor puse la cale de Shaun, stăpânul său ajunge la oraş, iar eroul şi suratele sale trebuie să pornească în căutarea sa. Vor supravieţui ele în metropola unde pericolele pândesc la tot pasul?

RECENZIE:

Serialul „Shaun the Sheep” a avut şi încă are un succes incontestabil. Au fost create peste 130 de episoade, care au în jur de 7 minute fiecare. Primul episod a fost difuzat în anul 2007 şi a fost o reuşită în ceea ce priveşte audienţa. În prezent, serialul se difuzează în 170 de ţări şi continuă să capete fani pe zi ce trece. Compania faimoasă care produce serialul – Aardman – a decis să investească într-un film în care se utilizează aceeaşi tehnică: stop-motion.

shaun gifShaun este cea mai deşteaptă şi năzdrăvana dintre oiţele aflate în grija şi în posesia fermierului din Ferma Mossy Bottom. Acestea sunt supravegheate atent de către un căţel incapabil – Bitzer, mâna dreaptă a stăpânului. Oiţele respectă zilnic un program, scris de către fermier. Dar Shaun s-a săturat de această viaţa şi decide împreună cu turma de oi să îşi ia o zi liberă. Din cauza unor evenimente care scapă sub control, fermierul ajunge în Marele Oraş. Oiţele împreună cu Bitzer vor trebui să-l readucă acasă şi viaţa să continue aşa cum era înainte.

Animaţia este regizată şi scrisă de Mark Burton („Shaun the Sheep Movie” reprezintă debutul său regizoral) care este cunoscut pentru scenariul la „Gnomeo and Julieta” şi „Aliens in the Attic”. Alături de Burton se află în calitate de regizor şi Richard Starzak, care la rândul său este la debut în lucrul din spatele camerei. „Shaun the Sheep Movie” este exact ca serialul: nu există dialoguri între personaje (doar gesturi mimice), este regizat ca la carte, tehnica stop-motion este utilizată cu perfecţiune. Animaţia are şi mesaje educaţionale pentru copii cum ar fi spălatul pe dinţi înainte de culcare, dar şi negative, animalele făcând un dezastru în casa fermierului.  Dacă nu aţi urmărit serialul şi credeţi că nu o să înţelegi mare lucru din film, staţi fără griji, la început avem o scenă care prezintă o scurtă istorie a fermierului şi a oiţelor. Deşi este dedicat unei anumite categorii de vârstă, copiii cu vârste mici, animaţia va stârni râsete din partea adolescenţilor, chiar şi a adulţilor.

Probabil multă lume nu ştie cât de greu este să utilizezi tehnica stop-motion. Este un proces intensiv de shaun the sheepmuncă, foarte greu, care necesită un personal capabil şi cu multă răbdare. În acest film au fost folosiţi 20 de animatori şi peste 30 de creatori de modele. În spatele producţiei au stat 100 de oameni.

„Shaun the Sheep Movie” este o animaţie nostimă cu mesaje educative, de care copiii se vor îndrăgosti imediat şi vor avea o stare de bucurie după vizionare. Stop-motion-ul utilizat de către Aardman este folosit din nou, cu cea mai bună atenţie.

Postere:

mielulTrailere: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.