Este cel mai curajos experiment de supraviețuire încercat vreodată. Zece bărbați vor pleca în sălbăticie doar cu ce pot duce într-un mic rucsac. Vor fi singuri în mijlocul naturii neiertătoare, cu o singură misiune – să rămână în viață cât mai mult posibil.

Gen:  Adventură

Lansare : 21 iunie 2015, ora 23.00 – History România

Durata : 43 min

Studio : Leftfield Pictures

Protagonişti :

Josh Chavez, Dustin Feher, Alan Kay, Sam Larson, Brant McGee, Lucas Miller, Mitch Mitchell, Wayne Russell, Chris Weatherman, Joe Robinet

Sinopsis: Este cel mai curajos experiment de supraviețuire încercat vreodată. Zece bărbați vor pleca în sălbăticie doar cu ce pot duce într-un mic rucsac. Vor fi singuri în mijlocul naturii neiertătoare, cu o singură misiune – să rămână în viață cât mai mult posibil. Vor vâna, își vor construi adăposturi și se vor apăra de prădători. Protagoniștii se vor lupta cu izolarea extremă și cu suferința psihică generată de acest salt de necunoscut și își vor documenta chiar ei experiența trăită. Fără echipe de filmare. Fără producători. 500.000$ sunt puși la bătaie pentru cel care rezistă cel mai mult. Acesta este testul suprem de supraviețuire.

RECENZIE:

„Alone” sau „Singuri” este cel mai curajos experiement TV creat vreodată. Zece oameni din diferite clase sociale sunt puşi să supravieţuiască în sălbăticia din Insula Vancouver, cu zece obiecte personale care pot să încapă într-un rucsac. Cel care rezistă cel mai mult în mijlocul naturii primejdoase, primeşte marele premiu de 500 de mii de $.

Protagoniştii vor fi singuri pe insulă, fără echipe de filmare, fără regizori, fără producători. Au primit camere de filmat şi vor trebui să documenteze experienţa trăită.  Vor trebui să-şi procure hrana singuri şi să-şi clădească un adăpost care să-i ferească de animalele sălbatice.  În caz de urgenţă sau de abandon, aceştia au primit telefoane prin satelit să poată contacta echipa de producţie.

Singuri (6) [800x600]În primul episod ne este prezentat o parte din protagonişti, precum şi o scurtă istorie a famiiilor acestora. Total izolaţi şi aflaţi la kilometri unul de celălat, supravieţuitorii dau dovadă de un curaj de invidiat şi câteodată avem parte de glume, nostime. Nu orice persoană este în stare să plece în sălbăticie fără o oarecare pregătire. Procurarea hranei este o provocare care trebuie îndeplinită zilnic. Noaptea vor trebui să înteţească focul pentru a ţine deoparte prădătorii. În Insula Vancouver este predominant un climat ploios, iar acest lucru îi va afecta pe supravieţuitori dacă nu-şi vor construi un adăpost solid şi ferit de ploaie. Aprinderea focului este dificilă fiindcă nu au chibrituri (trebuie să se descurce cu cuţitul şi puţină răşină).

„Alone” seamănă cu „Survivor”, dar diferă din multe puncte de vedere. Nu există niciun contact cu echipa de producţie sau alte persoane. Episoadele nu sunt narate şi ajută telespectatorii să afle locaţia protagoniştilor prin plasarea unor hărţi şi texte. Un proiect original, realist, care merită o atenţie deosebită. „Alone” te ţine captivat de acţiunile de pe micul ecran şi într-o tensiune continuă. Oare ce se va întâmpla? Vor ataca urşii şi lupii?

Lansarea va avea loc pe 18 iunie, în America, iar în România va avea loc la doar trei zile distanță, respectiv pe 21 iunie, la ora 23:00. Episoadele vor fi difuzate la nivel național în fiecare zi de duminică, la 23:00.

BIOGRAFIILE SUPRAVIEȚUITORILOR

Josh Chavez – Vârstă: 32

Profesie: Polițist

Alone_Josh_Chavez_Bio-BJosh se consideră un lider natural, iar în calitate de ofițer de aplicare a legii, abilitățile sale de conducere sunt puse la încercare în fiecare zi. Când nu este în uniformă, el excelează drept un vânător foarte pasionat, cu abilități de constructor și de supraviețuire dezvoltate prin practică și printr-o serie de cursuri. Pasiunea lui Josh pentru a se descurca singur în sălbăticie datează încă de când era copil, când era pasionat de vânătoare. În scurt timp a conștientizat cât de strâns legate sunt competențele de constructor în lemn de cele necesare vânătorii. Pentru Josh, înfruntarea sălbăticiei insulei Vancouver înseamnă mai mult decât un simplu premiu în bani – el o vede ca pe testul suprem al aptitudinilor pe care le dezvoltă de ani de zile. Chiar dacă cea mai mare frică a lui este lăsarea familiei în urmă (printre care soția lui însărcinată, fiica și fiul), Josh mereu a privit pericolul în ochi și este nerăbdător să vadă dacă formarea sa în calitate de polițist și de pasionat al activităților în aer liber îi vor fi suficiente pentru a supraviețui într-un mediu natural atât de ostil.

Dustin Feher – Vârstă: 38

Profesie: Tâmplar

Alone_Dustin_Fehrer_Bio-BDustin nu se consideră un „expert în supraviețuire”. În schimb, el se vede drept un expert în activitățile în aer liber – diferența dintre viața lui și provocarea aceasta fiind că în viața de zi cu zi, rareori este în pericol iminent, precum va fi în sălbăticie. Dustin a învățat pe cont propriu cum să trăiască și să se îngrijească în pustietate, mulțumită multor săptămâni petrecute în sălbăticia Americii. Chiar dacă de profesie este tâmplar, se bazează pe expedițiile făcute de unul singur din Montana până în Alaska, în care el a ajuns să se bazeze pe cât mai puține echipamente moderne pentru a se ghida și pentru a supraviețui. Dustin s-a împins în afara zonei lui de confort prin intermediul excursiilor făcute în ultimii ani. Acum știe că va trebui să își împingă limitele și mai departe, odată ce va fi singur pe insula Vancouver. Acolo, el plănuiește să se bazeze foarte mult pe forțele proprii și pe experiența sa reală acumulată în sălbăticie. Dustin i-a lăsat în urmă pe soția și pe cei doi câini, și în timp ce el încearcă să înțeleagă amploarea provocării pe care a acceptat-o, este în același timp încântat că va afla mai multe despre el și că își va testa rezistența sa mentală.

Alan Kay – Vârstă:  40

Profesie:  Ofițer de corecție/ Instructor de supraviețuire

Alone_Alan_Kay_Bio-BAlan a fost născut și crescut în Georgia, unde a petrecut aproape toată copilăria în pădure, construind adăposturi cu ajutorul securii sale mult iubite. Pasiunea sa pentru lemn s-a dezvoltat pe măsură ce timpul a trecut, iar până la vârsta de 20 de ani, Alan a dobândit abilitățile și gândirea necesare pentru a se adapta și supraviețui în orice fel de mediu. Într-un efort de a înțelege și a învăța cât mai multe plante comestibile și medicinale, Alan a căutat și a studiat cu ajutorul mai multor persoane în vârstă, care l-au ghidat spre a-și completa setul său de cunoștințe. De asemenea, el a petrecut timp dezvoltându-și competențele din domeniul artelor combative, înclusiv a celor cu mâinile goale, cu bețe sau cu un cuțit. În rolul său de ofițer de corecție, el a beneficiat de instruite în îngrijirea tactică medicală. Alan știe că este pe care să se întâlnească cu situații în afara controlului și imaginației lui pe insula Vancouver. El a lăsat în urmă o soție și copii pentru această oportunitate și este pregătit să își pună la bătaie toate abilitățile pentru a-și depăși limitele fizice, psihice și emoționale.

Sam Larson – Vârstă: 22

Profesie: Reprezentant Relații cu Publicul

Alone_Sam_Larson_Bio-BSam lucrează pentru o companie mare de echipamente sportive din Lincoln, Nebraska, unde locuiește cu soția sa, Sydney. Sam a studiat viața în sălbăticie și tehnici de supraviețuire de când se știe. Interesul său pentru viața în sălbăticie a început în școala generală când a văzut o expoziție de săgeți la un muzeu de istorie naturală. La vârsta de 14 ani, și-a vândut aproape toate bunurile pentru a face parte dintr-o expediție din nordul Ontario de canoe. După absolvirea liceului, Sam a călătorit până în nordul Maine pentru a experimenta și studia viața în mijlocul naturii și cioplirea lemnului. Deși i-a plăcut timpul petrecut acolo, Sam a simțit nevoia să experimenteze un mediu nou, așa că și-a vândut camionul pentru un bilet de avion către Arizona unde a trăit într-un adapost al Armatei și a învățat de la unul dintre mentorii săi despre viața în mijlocul naturii. În următorul an, Sam a mers în New Mexico, unde a străbătut sălbăticia Gila de unul singur, cu echipament minimal și s-a hrănit doar cu granola. Sam crede că această aventură este o oportunitate pentru a experimenta un nou mediu și pentru a-și testa aptitudinile. Va fi o călătorie personală, iar Sam nu a putut niciodată să refuze o aventură interesantă. Astfel, Sam se așteaptă ca insula Vancouver să fie cea mai captivantă experiență.

Brant McGee – Vârstă:  45

Profesie:  Contractor militar privat

Alone_Brantley_McGee_Bio-BBrant s-a născut în Carolina de Nord unde a crescut pescuind și vânând pe coasta Atlanticului, printre râuri și lacuri. În timpul carierei sale în Garda de Coastă a SUA, unde a activat ca salvamar, el a învățat atât tehnicile de supraviețuire pe uscat, cât și în apă. După acest tur cu Garda de Coasta, s-a angajat permanent pentru Garda Armatei, unde a servit drept membru pe elicopter și în artilerie. A fost, de asemenea, și cadru militar contractor în Africa. Brant și-a însușit tehnicile pe care le-a acumulat în cariera militară și a dobândit o înțelegere mai profundă asupra numeroaselor procedee de supraviețuire. Brant a călătorit de asemenea și la Cercul Arctic, pentru a oferi cursuri de supraviețuire aviatică, iar pe lângă lecțiile oferite, el a și învățat să supraviețuiască în unul dintre cele mai dificile medii din lume. Pentru el experiența din insula Vancouver nu este doar despre bani; premiul este o provocare și o luptă personală pe care vrea să o înfrunte. Brant a lăsat acasă o soție și pe cele 3 fiice și crede că dacă numeroasele experiențe l-au învățat ceva, este că supraviețuirea este un proces extrem de dinamic iar succesul sau eșecul depind de factori minori.

Lucas Miller – Vârstă: 32

Profesie: Ghid în sălbăticie/ Terapeut

Alone_Lucas_Miller_Bio-BDeși provine din Albuquerque, New Mexico,fiind crescut în Iowa, a fost „băiatul de la fermă” care s-a simțit mereu cel mai bine în natură. Când oportunitatea de a vedea lumea a venit, la 19 ani, Lucas a acceptat-o imediat, iar rezultatul a fost că acea călătorie l-a ajutat să înțeleagă subiecte precum: medicina tradițională, tehnici de trai ingenioase, ritualuri de trecere, agricultura de subzistență și supraviețuirea în sălbăticie. După ce a fost diagnosticat cu boala Lyme (muscătura de căpușă) el a început un regim de viață vegetarian, combinat cu yoga și terapii curative pentru a se vindeca. Imediat ce s-a vindecat, Lucas a pornit într-o călătorie către Rockies, fără hrană, întrând astfel într-o nouă experiență. A lasat în urmă părinții, patru rude apropiate, opt nepoate și nepoți, dar și pe iubita sa. Pregătindu-se pentru această experință în insula Vancouver de Nord de unul singur, Lucas crede că munca sa alături de terapeuții din natură va fi un avantaj care îl va diferenția față de ceilalți participanți. Este conștient că această experiență îl va testa spiritual, fizic și mental.

Mitch Mitchell – Vârstă: 34

Profesie: Ucenic măcelar

alone_mitch_mitchell_bio2-BPasiunea lui Mitch pentru activitățile în aer liber a început în mod natural: jucându-se în pădurea din apropierea casei sale din Massachusetts. A petrecut mult timp pescuind cu tatăl și bunicul său, care i-au insuflat pasiunea pentru modalitățile clasice de supraviețuire în natură, moștenite de la originile canadiene ale familiei. Aceste experiențe au fost primii pași pentru viitorul lui Mitch în sălbăticie. Mai târziu, Mitch s-a alăturat Cercetașilor din America, unde a înțeles, printre altele, fundamentele supraviețurii în pădure: aprinderea unui foc, noduri, lucrul cu lemnele, standardele pentru cățărare și trasee montane, tehnici de prim-ajutor, canoe, tragerea cu arma și navigația. La un moment dat, în timpul unei excursii cu cortul lungă de o săptămână, a fost prins într-un uragan, moment în care a realizat că are cu adevărat o pasiune pentru pădure, traiul în natură și pentru înglobarea unor tehnici primitive în viața de zi cu zi. Mitch este entuziasmat pentru orice îl așteptă în insula Vancouver. Chiar dacă le lasă în urmă pe soția și pe fiica lor, este dornic să își testeze limitele, priceperea și pasiunea pentru natură.

Joe Robinet – Vârstă: 30

Profesie: Asistent de cercetare

Alone_Joe_Robinet_Bio-BInteresul lui Joe pentru natură a început de la o vârstă fragedă. În aproape toată copilăria lui a petrecut mult timp afară construind adăposturi și având grijă de animale. Întotdeauna a fost hotărât să își îmbunătățească cunoștințele despre natură și să își perfecționeze aptitudinile. Joe a început prin a participa la diverse cursuri despre supraviețuirea în pădure, axate pe însușirea unor tehnici de bază pentru supraviețuirea în natură și terminând cu principii mai avansate ale alcătuirii unui foc. Cea mai importantă aventură pe care a trăit-o a fost atunci când a trăit pentru mai multe zile într-un iglu, îndurând temperaturile de sub 0 grade din Nordul Ontario. A lăsat în urmă o soție, o fiică și câinele familiei. Obiectivul său este de a rezista cât mai mult cu putință în insulă Vancouver și este conștient că aceasta este o oportunitate pentru a-și testa limitele, priceperea și spiritul, dar și pentru a vedea cât de „adânc” se poate aventura în sălbăticie.

Wayne Russell – Vârstă: 47

Profesie: Tâmplar/ Muncitor necalificat

Alone_Wayne_Russell_Bio1-BWayne are o pasiune pentru natură încă din copilărie, când el și frații lui mai mari petreceau ore în șir în construind adăposturi și învățând despre mâncare pe care o pot procura din mijlocul naturii. După construirea de adăposturi, au venit firesc și vânătoarea, pescuitul și arta de a prepara vânatul. La vârstă de 16 ani deja își testa limitele aventurându-se singur în pădure pentru a-și pune la încercare tehnicile de supraviețuire. Într-un scurt timp deja putea să își prepare singur mâncarea procurată din sălbăticie și petrecea nopți întregi în adăposturi construite de el și cu un minim de echipament. În cele din urmă au început expedițiile pe cont propriu. Lăsându-și în urmă soția și cei trei fii, Wayne este dornic să înfrunte provocările care îl așteaptă în insulă Vancouver. O vede ca pe o oportunitate de a împărtăși experiență sa cu alții, dar și o ocazie unică de a-și testa abilitățile pe care le-a dobândit încă de la o vârstă fragedă. De asemenea, Wayne este încrezător că abilitățile și cunoștințele sale îl vor face să reziste până la final.

Chris Weatherman – Age: 42

Profesie: Autor

Alone_Chris_Weatherman_Bio-BChris este autor de ficțiune post-apocaliptică și pasionat de o viață de tehnicile de supraviețuire începând cu cele urbane, suburbane și până la cele care țin de cele mai sălbatice și îndepărtate locații. El și-a dezvoltat aceste abilități în ultimele decenii petrecând un timp considerabil în pădure și printre apele din sud. Consideră acasă regiunea mlăștinoasă din sud și munții Appalachiei. A petrecut un an în nordul Carolina unde a aprofundat vânatul și pescuitul utilizând metode primitive. După ce a petrecut 20 de ani practicând arta de a supraviețui în pădure, Chris se consideră un mix între un supraviețuitor tradiționalist și un om mereu pregătit pentru orice.  Este avid după natură, vânător și arcaș, și are, de asemenea, vaste cunoștinte despre hrana pe care și-o poate procura din pădure și despre medicina naturală care îl vor ajuta să supraviețuiască în sălbăticie. Chris lasă în urmă o soție și trei fiice, dar vede această provocare că fiind monumentală. Este conștient că singur în sălbăticia din insulă Vancouver, cu puțin echipament, poate fi demoralizant, însă este sigur că are capacitatea de a supraviețui.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.