Numele Wes Craven este asociat filmelor de groază, personajelor teribile, imaginilor șocante. Viziunile sale îndrăznețe provoacă constant publicul adept al genului horror, Craven demonstrând de-a lungul timpului că este un regizor cu suflet, curaj și umor. Iar imaginația lui nu are limite atunci când vine vorba de filme, televiziune sau literatură. Canalul Paramount oferă publicului român șansa de a intra în lumea lui Craven în acest weekend. Fenomenala trilogie Scream poate fi vizionată pe 1 august (Scream, de la ora 23:00, Scream 2 de la 01:05) și pe 2 august (Scream 3, începând cu ora 23:00). Red Eye, un thriller psihologic regizat de Craven, poate fi vizionat duminică, 2 august, de la 01:10. Cariera lui Craven este marcată de două planuri: cel creativ și cel comercial. A reinventat stilul cinematografic horror pentru publicul tânăr și este responsabil pentru descoperirea mai multor talente actoricești, printre care se numără Johnny Depp, Sharon Stone sau Bruce Willis.

Scream îi aduce regizorului un nou nivel de succes și notorietate. Lansat în 1996, Scream a primit premiul pentru Cel mai bun film în cadrul MTV Movie Awards și a avut încasări domestice de peste 100 milioane de dolari, la fel ca și Scream 2.

Amestec de umor negru și mister, Scream spune povestea lui Sidney, o elevă de liceu care devine ținta unui criminal misterios cunoscut sub numele de Ghostface. Filmul îi aduce lui Neve Campbell primul său rol principal, rol pe care de altfel l-a îndrăgit, afirmând că “Sidney este un personaj fantastic pentru orice tip de film”.

David Arquette, Courtney Cox și Drew Barrymore completează distribuția filmului. O mare parte din momentele terifiante (Empire) sunt prezente și în Scream 2, în care Sidney este de această dată studentă la Colegiul și trebuie să facă față unor noi amenințări. Cea de-a treia parte, Scream 3, a fost lansată în 2000, a primit multe recenzii, fiind numită printre altele sfârșitul perfect pentru trilogia Scream.

Momente de suspans sunt asigurate și în Red Eye, în care joacă actori precum Rachel McAdams, Cillian Murphy și Brian Cox. O femeie este răpită de un străin în timpul unui zbor. Amenințată cu posibila ucidere a tatălui ei, ea va trebui să se alăture unui complot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.