The Man from U.N.C.L.E. – Recenzie

4
3463
Ascultă acest articol


Nevoiţi să lase deoparte vechile conflicte, cei doi agenți KGB și CIA trebuie să facă echipă pentru a opri o organizaţie criminală internaţională.

RegizorGuy Ritchie

Scenariu Guy Ritchie

Gen: Acțiune, Aventură, Comedie

Lansare : 21 august 2015

Durata : 116 min

Studio :   Warner Bros.

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare : A.P.13

Actori :

Henry Cavill     …     Solo
Armie Hammer     …     Illya
Alicia Vikander     …     Gaby
Elizabeth Debicki     …     Victoria
Hugh Grant     …     Waverly

Sinopsis : Plasat la începutul anilor 60’, în plin Război Rece, „Agentul de la U.N.C.L.E.” evidenţiază concurenţa dintre cei doi agenţi de top CIA şi KGB. Nevoiţi să lase deoparte vechile conflicte, cei doi trebuie să facă echipă pentru a opri o organizaţie criminală internaţională, care vrea să destabilizeze fragila ordine mondială folosind arme nucleare şi tehnologie avansată. Singura pistă către organizaţia secretă este fiica unui om de ştiinţă german dispărut, prin intermediul căreia cei doi se pot infiltra în organizaţie.

Recenzie

Când lumea se află sub ameninţarea unui atac nuclear, la cine să apelezi mai bine decât la Superman şi un geamăn Winlevoss?

Bazat pe serialul  de televiziune din 1960 cu acelaşi nume, „The Man from U.N.C.L.E” este ultimul film realizat de Guy Ritchie şi îl are ca actor pe Henry Cavill, având rolul personajului Napoleon Solo, un ex-con CIA agent transformat care urmăreşte o misiune pentru a o  localiza pe Gabby Teller (personaj jucat de actriţa Alicia Vikander) al cărei tată, un fost nazist care lucra pentru guvernul Statelor Unite, a dispărut. În timpul acestei misiuni, el îl întâlneşte pe Illya Kuryakin (personaj jucat de actorul Armie Hammer), un agent KGB foarte instruit care încearcă să-l oprească din a-şi închiea misiunea. Totuşi, cei doi agenţi află mai târziu că trebuie să colaboreze împreună în scopul de a opri o ameninţare mult mai mare.

2015 a avut cu siguranţă partea sa de filme cu spionaj, începând surprinzător cu filmul „Kingsman: The Secret Service”, cu a cincea parte din seria filmelor „Mission: Impossible”, şi un nou film James Bond în curând. În timp ce „The Man from U.N.C.L.E” nu este aşa de tras de păr ca şi restul filmelor din competiţie, filmul are succes în furnizarea unor momente comice, obraznice şi pline de spirit. Filmul a inceput cu un “BANG”.

Se conturează perfect cele trei personaje principale:

  • Henry Cavill este relaxat, un agent secret care este descurcăreţ.
  • Personajul Aliciei Vikander poate sa îşi întreţină farmecele şi spiritele chiar şi când este aruncată în mijlocul unei situaţii periculoase.
  • Armie Hammer este agentul KGB, simplu şi mortal.

Această secvenţă de deschidere a avut un mix extraordinar de bun de amuzament, umor şi acţiune incitantă care m-a prins imediat. Imediat după, a devenit aparent că filmul a suflat sarcina sa mult prea devreme. Acest lucru s-a datorat faptului că aceasta este o poveste care a fost pusă pe ecrane, mari şi mici, de mii de ori în urmă. De câte ori aţi văzut un film de spionaj în care protagoniştii au de oprit un război nuclear iminent? Este un concept foarte familiar care a fost îndeplinit până la moarte, cu un mic aparent rămas pentru a oferi termenii unui lucru nou. Din acestă cauză, calitatea filmului este lăsată în intregime direcţiunii, şi, din fericire, aici străluceşte „The Man from U.N.C.L.E.”.

Henry Cavill a fost la fel de grozav ca Napoleon Solo. Până acum, singura mea impresie despre el mi-am făcut-o din „Man of Steel”, un film lipsit de orice fel de farmec, dar aici, a fost total opusul. Cavill a adus multă energie şi stil în performanţa sa, atât de mult încât m-a facut să îl respect mai mult ca actor. A fost evident că el a fost dornic să încerce ceva nou şi a fost foarte distractiv pentru el să joace acest rol.

Câteva dintre cele mai bune scene în film au fost între Cavill şi Hammer. Deoarece filmul are loc în timpul erei Războiului Rece, tensiunile erau în special mari între agentul american CIA al lui Cavill şi spionul rus KGB al lui Hammer. Acest lucru a făcut câteva scene bune între cei doi, în orice moment în care ei erau supuşi să lucreze împreună pentru a-şi îndeplini sarcina. Amândoi au împărtăşit o chimie excelentă, iar acest lucru a făcut minuni în creşterea valorii de divertisment al filmului.

Hammer a fost surprinzător de bun în pielea personajului Illya Kuryakin. El a fost de asemenea capabil să vorbească şi să întreţină un accent rusesc pe toată durata filmului. Deşi aceste lucruri nu sunt performanţe de carieră definitorii, amândoi actorii au fost foarte incitanţi, singuri dar şi împreună.

Cireaşa de pe tort a distribuţiei este Alicia Vikander, fiica unui nazist care este obligat să intre în această misiune de mize mari pentru a salva lumea. În timp ce majoritatea oamenilor vor vorbi despre munca lui Cavill şi Hammer în acest film, pentru mine, Vikander a furat atenţia show-ului. Nu spun asta datorită performanţei sale incredibile mai devreme de acest an în filmul „Ex Machina”, care este şi acum filmul meu favorit de până acum. Vikander a fost extrem de genială în acest rol. Ea a dus cel mai mult umorul şi energia, cum nimeni altul nu a adus în această distribuţie, în ciuda faptului că n-a fost apropiată de acţiune cum a fost Cavill şi Hammer. Totuşi, dacă ea poate să ţină piept împotriva celor doi actori care au primit clar mai mult material de lucru, atunci acest lucru este de ajuns să mă impresioneze. A fost ea prea nefolositoare? Probabil, dar a lucrat cu magie în acest rol şi a muncit mai mult decât poate spune cineva. Restul distribuţiei este utilizabil.

Elizabeth Debicki, principalul adversar, şi-a jucat bine rolul, dar n-o să-mi amintesc de ea în film aşa cum îmi voi aminti de Vikander, Cavill sau Hammer.

Hugh Grant a fost insuficient exploatat  pentru rolul lui, chiar dacă ar fi fost bun. Dacă ai de gând să angajezi un star atât de popular ca şi Grant, dă-i măcar mai multe de făcut în loc să stea şi să vorbească pentru zece minute. Unde cred că filmul într-adevăr avansează, chiar dincolo de performanţele celor trei conducători, este direcţia lui Guy Ritchie. Nu am fost o fană înfocată a ultimelor două filme ale lui Sherlock Holmes, dar acest film mi-a dovedit că încă are multe de oferit. Acest film este atât de bine regizat, cu culori vibrante şi încadrare excelentă, cu compoziţie a imaginii, ajutor oferit de John Matheison. Serviciul camerei este creativ, cu Ritchie folosind o pledoare de diferite trucuri şi tranziţii pentru a oferi filmului un sens unic de stil. Acţiunea a fost foarte bună, folosind imagini tremurătoare pentru a surprinde avantaje ce au servit pentru a ajuta filmul, în loc să-l strice. In loc să facă acțiunea de neînteles şi de a te introduce în stări de confuzie, cameramanul care a fost ales de Ritchie a oferit acţiunii o cantitate explozivă de adrenalină. Nu sunt sigură daca filmul ar fi fost la fel de bun daca nu se afla în regia lui Ritchie. Este doar foarte rău faptul că scenariul n-a fost la fel de grozav ca şi cei trei conducători sau regia. Este o poveste familiară faptul că nu schimbă ceva simplu de dragul de a plăti omagiu filmelor spion din anii 1960. Dincolo de asta, nu este ca şi cum filmul a fost mai bun sau mai rău din cauza fundalului unui Război Rece. Regia, aşa bună cum a fost, nu a reflectat destul stilul clasicului James Bond aşa cum sunt sigură că a intenţionat. Aceasta este o intrigă care a fost dovedită că va lucra bine în aproape orice perioadă. Din nefericire, au fost folosite o grămadă de oportunităţi stilistice care au fost pierdute degeaba. Filmul este de asemenea putin prea increzator în sine, încercând să fie mai amuzant decât este rezultatul final. M-am văzut chicotind de câteva ori, dar cele mai multe glume au sfârşit căzând fără vlagă. Este acțiunea şi chimia în distribuţie care fac ca filmul să iasă în evidenţă, nu umorul.

Per total, “The Man of The U.N.C.L.E” nu este cel mai original film sau cel mai unic film cu spioni pe care l-aţi văzut vreodată, este doar foarte bine realizat, clasic şi totuși foarte distractiv. Dacă sunteţi un mare fan al filmelor de spionaj (în special filmelor anterioare James Bond 007) cu siguranţă o să vă placă. Dar, în acelaşi timp, cred că toată lumea va fi încântată de el. Dacă se va întâmpla vreodată, sper ca acest film să aibă parte de o continuare.

„The Man of The U.N.C.L.E.” va avea premiera în România pe 21 august, în cinematografele din toată ţara, în IMAX şi 4DX distribuit de Freeman Entertainment.

Imagini:

Postere:

uncleTrailere:

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.