Sony Pictures Television Networks lansează o campanie internațională de CSR, desfășurată pe televiziunile proprii, în 177 țări, implicând telespectatorii în soluționarea problemelor de mediu, a anunțat astăzi Andy Kaplan, președinte, rețeaua globală Sony Pictures Television (SPT). Proiectul, intitulat Imaginează-ți asta!, va utiliza expertiza televiziunilor SPT de a spune povești, pentru a implica telespectatorii în soluționarea problemelor de mediu importante pentru piețele respective. Imaginează-ți asta! va combina eforturile locale într-o singură voce care își propune să protejeze resursele naturale ale tuturor.

“Cu ajutorul influenței rețelei globale și pasiunii pentru povești, televiziunile  noastre vor implica comunități și vor mobiliza oamenii la acțiune, imaginându-și cum pot crea o lume mai bună”,

spune Kaplan.

“Împreună, putem crea o voce puternică, ce poate fi auzită în întreaga lume, pe tema subiectelor importante pentru binele comun; și, desigur, o putem face într-un mod interesant. ”

Imaginează-ți asta! va include elemente on-air și online, evenimente și oportunități de implicare a telespectatorilor. În momentul lansării, câteva dintre subiecte vor include: reciclare în Rusia și Italia, eliminarea utilizării pungilor de plastic în Asia, eliminarea deșeurilor în India, salvarea rinocerilor în Africa de Sud, horticultura urbană în America Latină și despăduririle în România.

Canalele participante la acțiune sunt:  AXN, Sony Channel, Sony One, AXN Black, AXN White, Sony PIX HD, Sony SIX HD, AXN Sci-Fi, AXN Mystery, Animax, Sony Sci-Fi, Sony Movie Channel, Canal Sony, Crackle, SET, Turbo, getTV și CineSony.

Imaginează-ți străzi fără gunoaie, oaze urbane, păduri frumoase. Imaginează-ți asta!

În ultimii zeci de ani, pădurile din România sunt luate cu asediu: doar un sfert din suprafața țării este acoperită de păduri, în timp ce media europeană ajunge la o treime. Trei hectare de copaci sunt rase de pe fața pământului, pe oră. Presiunea economică tot mai mare, lipsa unei infrastructuri adecvate pentru administrarea pădurilor, dar și anumite concepte și practici greșite de management forestier „moștenite” din vremea comunismului creează probleme majore în gestionarea acestei resurse naturale extrem de valoroase, pădurea.

Sony Pictures Television Networks, alături de WWF-România și Asociația EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei Plantăm fapte bune în România, trage un semnal de alarmă pentru conștientizarea momentului critic în care ne aflăm. Inițiativa de strângere de fonduri pentru punerea în valoare, în folosul comunității, a unei păduri cu arbori seculari (Pădurea Crăiască din Maramureșul istoric – WWF-România), precum și cea mai mare acțiune națională de împădurire demarată de voluntari (Plantăm Fapte Bune în România) vor fi promovate pe canalele AXN.  Sony Pictures Television Networks dorește să facă cunoscută nevoia de a oferi mai multă atenție acțiunilor pe care le putem demara fiecare dintre noi – de la plantarea unui copac sau participarea ca voluntar în acțiuni de protejare a pădurilor până la a recicla hârtia utilizată.

“AXN crede cu tărie în acțiune. Pasionați de povești, ne dorim să educăm și să încurajăm telespectatorii noștri să fie parte a unei schimbări în bine, să ia acțiune ei înșiși și să creeze o lume mai bună, mai curată împreună cu AXN”,

a declarat John Rossiter, GM, SPT Networks, CE.

“În România, Imaginează-ți asta va descrie o lume în care pădurile, această comoară atât de prețioasă, sunt crescute și protejate de noi toți. ”,

a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.