Ascultă acest articol

În 1970, agentul FBI John Connolly reuşeşte să îl convingă pe temutul gangster James „Whitey” Bulger să colaboreze cu biroul federal de investigaţii pentru a elimina un duşman comun: mafia italiană din Boston.

Regizor : Scott Cooper

Scenariu : Mark Mallouk, Jez Butterworth

Gen : Biografie, Crimă, Dramă

Lansare : 2 octombrie 2015

Durata : 122 min

Studio : Warner Bros.

Distribuitor : Freeman Entertainment

Clasificare : I.M.

Actori :

Johnny Depp     …     James ‘Whitey’ Bulger
Joel Edgerton     …     John Connolly
Benedict Cumberbatch     …     Billy Bulger
Dakota Johnson     …     Lindsey Cyr
Kevin Bacon     …     Charles McGuire

Sinopsis: În 1970, agentul FBI John Connolly reuşeşte să îl convingă pe temutul gangster James „Whitey” Bulger să colaboreze cu biroul federal de investigaţii pentru a elimina un duşman comun: mafia italiană din Boston. Drama surprinde povestea acestei alianţe atipice care a scăpat de sub control, permiţându-i lui Whitey să evite legea, să-şi consolideze puterea şi să devină unul dintre cei mai periculoşi criminali din istoria oraşului.

Recenzie: 

“Thank God for Whitey Bulger”,

spune, la un moment dat, personajul lui Joel Edgerton, John Connolly. L-aș putea acompania, având în vedere că, dacă acesta n-ar fi existat, nici cel de-al treilea lungmetraj al lui Scott Cooper n-ar fi fost Black Mass. Deși nu este cel mai bun film al lui, are un atu pe care puține filme reușesc să-l aibă: castul aproape perfect. Rory Cochrane, Jesse Plemons, David Harbour și W. Earl Brown reușesc să portretizeze incredibil acoliții lui James Bulger, chiar dacă show-ul le este furat, la un moment dat, de un altul, intrepretat de Peter Sarsgaard, care reușește să impresioneze teribil în scurtul timp în care îi e dat să apară. Totuși, adevărata vedetă a filmului este Johnny Depp, care face cel mai bun rol al carierei sale interpretând cel mai temut gangster din istoria recentă a Americii, simpla lui expresie fiind îndeajuns să te sperii. Să precizez și apariția, supriză pentru mine, a legendarului tattoo artist Mark Mahoney?

blackmass6

Construit, asemenea primului sezon al serialului True Detective, din mărturiile celor apropiați lui James Bulger, sau mai bine zis ale complicilor lui, Black Mass istorisește, într-o manieră nu chiar atât de reușită ca materialul comparativ, povestea rău famatului gangster, din 1975, la zece ani după ieșirea din Alcatraz, până în 2011, când, după 16 ani de căutări, a fost, în cele din urmă, capturat. Cu toate că se ajută de muzica lui Tom Holkenborg aka Junkie XL, care a compus recent și pentru Mad Max: Fury Road, și, mai ales, de imagine, câteva cadre fiind numai bune de pus în ramă, scenariul reușește “performanța” de a scârțâi și plictisi pe alocuri, în ciuda bogăției materialului pus la dispoziție.

blackmass12

Cu toate că cele câteva gloanțe trase și micile impulsuri de umor și emoție nu transmit atât de mult pe cât ar trebui, filmul merită văzut, dacă nu pentru povestea destul de sec spusă a lui James Bulger, măcar pentru prestația de zile mari a lui Johnny Depp, care se simte ca o gură de aer proaspăt după atâtea roluri slabe în filme și mai slabe calitativ, și cea a mai puțin cunoscutului Peter Sarsgaard.

Postere:

BlackMass

Trailere:

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.