Poveste de dragoste” a fost lansat din 27 noiembrie 2015 și este un love story autentic, care spune povestea Apriliei (Raluca Aprodu) și a lui Sebastian (Dragoș Bucur), doi tineri artiști care își trăiesc povestea de dragoste dincolo de greutățile vieții și presiunile societății.

Prin revista noastră, @FiLM, am reușit să vorbim puțin cu Raluca nu numai despre filmul în sine, dar am aflat și mai multe despre ea, câteva din preferințele ei, cum a decurs colaborarea cu Dragoș și multe altele:

@FiLM: Spune-ne, te rog, când ți-ai început cariera profesională și în ce domeniu.

Raluca Aprodu: Am început să muncesc (pentru că nu o pot numi carieră profesională) când aveam 17 ani. Am început ca fotomodel. Industria noastră era cumva pe la început. După 6 ani de plecat în toată lumea am decis să încerc să fac actorie “pe bune”. Așa că am dat la facultate și am intrat. Restul e istorie.

@FiLM: CV-ul tău este destul de impresionant. Ai făcut modeling, ai jucat în reclame și ești o actriță de teatru și film cu câteva piese, respectiv filme, la activ. Este diferență mare între modeling și actorie? Care dintre cele două ți-a plăcut cel mai mult?

Raluca:  Nu cred că am un CV impresionant. Sunt oameni care până la 30 de ani au făcut de 100 de ori mai multe lucruri decât mine. Dar parcursul meu a fost unul constant. Asta mi-am dorit și asta îmi doresc în continuare. Nu am căutat niciodată succesul care să apară peste noapte. Am vrut să fiu sinceră și in confort cu alegerile pe care le-am facut. Și până acum am reușit. Cât priveste modelingul nu mi-a plăcut niciodată în mod special. Am simțit că nu era pentru mine. Dar îmi oferă o anume libertate financiară pe care, recunosc, mi-am dorit-o mereu.

@FiLM: Poți să ne spui câteva piese de teatru în care ai jucat?

Raluca:

  • Avalanșa – regia Radu Afrim
  • Spitalul comunal  – regia Felix Alexa
  • Yentel și Steaua fără nume – regia Erwin Simsensohn
  • Iluzii și “Brooklyn boy “ – regia Cristi Juncu
  • Yom Kippur – regia Alex Jitea

@FiLM: În ce filme ai apărut până acum?

Raluca: Am jucat în mai multe filme de televiziune (Contratimp 1 și 2); am jucat în scurt metraje, în 5 lung metraje și în serialul “În derivă” de la HBO.

@FiLM: Care a fost cel mai greu rol de interpretat în filmele și piesele în care ai fost distribuită?

Raluca: Nu știu să răspund la întrebarea asta pentru că eu nu gândesc niciodată că un rol este greu sau ușor. Este în primul rând necunoscut pentru mine în momentul în care încep să lucrez (e valabil și la film și la teatru). Din punct de vedere artistic cu toate am avut bătăi de cap și pe toate le-am îndrăgit la fel.

@FiLM: Cu Dragoș Bucur ai jucat prima oară în “Contra timp” sau ați mai colaborat anterior?

Raluca: Am jucat prima dată cu Dragoș într-o reclamă, la 18 ani.

@FiLM: Cum a decurs colaborarea voastră?

Raluca: Eu cred că decurs frumos. Așa cum ar trebui să decurgă orice colaborare între doi actori. Ne-am respectat, ne-am ajutat, ne-am înțeles și toate astea au fost susținute mereu de umor. Îmi permit să spun că umorul este o calitate pe care o avem amândoi. Și atunci lucrurile nu au cum să meargă prost.

@FiLM: În noiembrie a fost lansat “Poveste de dragoste” în care ați avut din nou șansa de a juca împreună. Ai dat probă pentru rol sau ai fost aleasă direct de Cristina Iacob în rolul Apriliei?

Raluca: Am dat probe. Muuulllteeeee. A fost un casting lung. Cristina știa foarte clar ce caută și a trebuit să facă un casing destul de riguros ca să fie sigură că actorii pe care îi alege îndeplinesc toate lucrurile de care ea avea nevoie. Conta EA, Conta EL. Contau EI.

@FiLM: Spune-ne, te rog, câte ceva despre Aprilia.

Raluca: Aprilia e o fată a generației noastre. O fată ambițioasă, o fată cu căutări, atât profesionale cât și personale. Este o fată tânără în drumul ei spre maturizare. Cu momente de rătăcire și cu momente de maxim curaj. Ca noi toți de altfel. În filmul ăsta nu există super-eroi. Există oameni.

@FiLM: Există asemănări între Aprilia și tine? Aveți ceva în comun?

Raluca: Avem, desigur. Mereu găsești niște puncte comune cu personajul pe care-l interpretezi. Altfel nu cred că aș putea să joc. Asta nu înseamnă că toate personajele trebuie să semene cu tine. Asta înseamnă că încerc să înțeleg cât pot de bine motivațiile unor acțiuni pe care personajul meu le face.

Vrea să fie iubită și să iubească. Și eu la fel. Cred că toți ne dorim asta. Și plecând de la premisa asta, eu ca actor, mă las să descopar.

@FiLM: Ne poți spune mai multe despre povestea din film.

Raluca: Este o poveste de dragoste frumoasă, care se desfășoară în Transilvania, în perioada Crăciunului. Este despre doi oameni, doi artiști, care se întâlnesc într-un moment important al vieții lor. Este despre dragoste, speranță ,alegeri importante și maturizare. Sper ca oamenii să vină în număr cât mai mare la cinema să îl vadă.

@FiLM: Romanța dintre Aprilia și Sebastian (interpretat de Dragoș Bucur) are loc în Transilvania. Filmările au avut loc acolo sau în alte locații?

Raluca: Filmările au avut loc la Brașov și în București.

@FiLM: Cât timp au durat filmările? S-au tras multe duble?

Raluca: Filmările au durat 21 de zile. Nu știu dacă sau tras multe duble sau puține. Au fost secvențe mai dificile care au avut nevoie de mai multă atenție, și au fost secvențe unde s-au tras maxim cinci. Depinde.

@FiLM: Suntem siguri că a avut loc cel puțin un moment amuzant pe platourile de filmare ale “Poveste de dragoste”. Care a fost acela?

Raluca: 10 grade, eu și Dragoș aveam o scenă în care el trebuia să își arunce bocancul și să alergăm desculți prin zăpadă. Doar că Dragoș a nimerit un reflector. Povestește el mai multe aici despre asta:

@FiLM: Când încep filmările la „#selfie 2: Cum să te măriți în trei zile”, unde vei interpreta rolul Laurei?

Raluca: Filmările la #selfie2 s-au încheiat la începutul verii, iar filmul urmează să se lanseze în primăvara anului următor. Rolul meu este foarte mic în film, dar m-am bucurat să fac parte și din echipa lui 🙂 .

@FiLM: Ne poți spune ceva despre Laura și film?

Raluca: Laura, alături de celelate personaje noi apărute în film, are rolul de a ajuta la procesul de maturizare al personajelor pe care le cunoașteti deja din #Selife.

@FiLM: Ce proiecte de viitor ai?

Raluca: Am câteva piese de teatru pe care le repet și pe care sper să le finalizez la începutul anului viitor.

@FiLM: Ce părere ai despre presa și blogosfera cinefilă din România?

Raluca: Nici una 🙂 .

@FiLM: La încheiere ne poți oferi un detaliu legat de “Poveste de dragoste” care nu a mai fost divulgat până acum?

Raluca: Cred că poveștile de dragoste trebuie trăite și trebuie privite. Ele ne inspiră să mergem mai departe. Detaliile nu mai contează, am să vă las pe voi să le descoperiți 🙂 .

poveste-de-dragoste-793900l

Poveste de dragoste” este un film despre iubirea dintre doi tineri artiști din zilele noastre. În preajma sărbătorilor de iarnă, într-un oraș vechi și fermecător din Transilvania, Sebastian și Aprilia încep o frumoasă poveste de dragoste. Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă. E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească. Dragostea învinge întotdeauna, sau nu?

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob și Dan Chiriac. “Poveste de dragoste” a avut parte de o echipă de excepție. Imaginea îi aparține lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papură, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru și Cătălin Cristuțiu, iar muzica originală aparține HaHaHa Production. Sunet, Dragoș Stanomir, iar mixajul, Cristinel Șirli (Creative Sound). Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment și Zazu Film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.