Debutul Hertei Müller în cinema, sub bagheta regizorului Stere Gulea, cu Oana Pellea într-un rol memorabil  – online pe CINEPUB.

Prea puțin înțeles, prea puțin văzut, prea despre securitate, prea devreme. Niciodată însă prea târziu…

Nu ratați filmul “Vulpe vânător”, de Stere Gulea, regizorul care rămâne în atenția noastră și în această săptămână.

Realitatea României din decembrie 1989 este (re)creată de laureata Premiului Nobel pentru Literatură din 2009, Herta Müller, care semnează, în colaborare cu Harry Merkle, scenariul filmului. Iar “Oana Pellea, remarcabilă, bolnavă de luciditate” (Magda Mihăilescu, aarc.ro), alături de Dan Condurache, Dorel Vișan, Adrian Titieni, Marian Râlea, Mara Grigore și Claudiu Istodor definesc o lume apăsătoare redată de Stere Gulea pe tot parcursul filmului.

vulpe_vanator2

Vulpe Vânător (1992)

Regia: Stere Gulea
Scenariul: Herta Müller, Harry Merkle
Distribuție: Oana Pellea, George Alexandru, Dan Condurache, Mara Grigore, Dorel Vișan, Claudiu Istodor, Adrian Titieni, Marian Râlea
An: 1993
Gen: dramă
Durată: 91 minute

Filmul este inspirat de evenimentele premergătoare revoltei timișorenilor din decembrie 1989. Irina, o profesoară tânără, nonconformistă și independentă, intră în vizorul Securității. Presiunile psihologice au scopul de a o intimida. Odată cu revoluția din 1989, Irina speră că situația se va schimba radical. Dar lucurile nu stau așa….

Unul dintre primele și puținele filme care prezintă viața din luna decembrie a anului 1989. Un film despre un trecut care ne determină prezentul.

Filmul poate fi urmărit integral via CinePub:

vulpe_vanator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.