Ascultă acest articol

Jason Kelly (Zac Efron) se află la doar o săptămână distanță de nunta cu fiica răsfățată a șefului său, deci cu un pas mai aproape de visul lui de a deveni partener la firma de avocatură unde lucrează de mult. Abia târziu, tânărul va realiza că toate planurile îi sunt periclitate de bunicul guraliv, cu care pleacă în vacanța de primăvară la Daytona.

Regizor: Dan Mazer

Scenariu: John Phillips

Gen: Comedie

Lansare: 05 februarie

Durata: 102 min

Studio: Lionsgate, QED International, Josephson Entertainment

Distribuitor: Freeman Entertainment

Clasificare: N.15

Actori:

Robert De Niro … Dick Kelly
Zac Efron … Jason Kelly
Zoey Deutch … Shadia
Aubrey Plaza … Lenore

Sinopsis:

Jason Kelly (Zac Efron) se află la doar o săptămână distanță de nunta cu fiica răsfățată a șefului său, deci cu un pas mai aproape de visul lui de a deveni partener la firma de avocatură unde lucrează de mult. Abia târziu, tânărul va realiza că toate planurile îi sunt periclitate de bunicul guraliv, cu care pleacă în vacanța de primăvară la Daytona. Între petreceri scandaloase, conficte aprinse în bar și o noapte epică de karaoke, bătrânul Dick (Robert De Niro) pare de neoprit. Încearcă cele mai provocatoare experiențe și face tot posibilul să-și convingă nepotul să i se alăture. La finalul acestui concediu incredibil, bunicul dezlănțuit și formalul său nepot descoperă că există multe lucruri pe care le pot învața unul de la celălalt și leagă o relație mai strânsă ca niciodată.

Recenzie:

Citesti pe faȚa lui: Ce caut eu aici?

Salutare “tovarăși cinefili”!

Ne aflăm în fața unei noi recenzii, cea a filmului “Dirty Grandpa/Bunicul dezlănțuit”.  O comedie de situație în care regăsim doi actori importanți ai Hollywoodului. Este vorba de Robert De Niro și Zack Efron.

Înainte de a scrie despre film trebuie să vă spun câte ceva despre unul din actorii mei preferați, și anume despre Robert De Niro.

Robert De Niro şi-a lansat cariera extrem de prolifică odată cu filmul lui Brian de Palma „Petrecere de nuntă” în anul 1969. În 1974, a câştigat New York Critics Award pentru cel mai bun actor în rol secundar ca o recunoaştere pentru extrem de apreciata sa interpretare din „Bang the Drum Slowly” şi de la National Society of Film Critic pentru „Crime în Mica Italie”, al lui Martin Scorsese. În 1974, De Niro a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru întruchiparea lui Don Corleone în „Naşul II”. În 1980, a câştigat al doilea Premiu Oscar, pentru cel mai bun actor în rolul lui Jake LaMotta, în „Taurul fioros” al lui Martin Scorsese. De Niro a primit nominalizări la Premiul Oscar pentru rolurile sale din alte cinci filme: Travis Bickle din „Şoferul de taxi” al lui Scorsese, veteranul al războiului din Vietnam în „Vânătorul de cerbi” al lui Michael Cimino, pacientul catatonic readus la viaţă în „Revenire la viaţă” al lui Penny Marshall, în 1991, pentru rolul Mac Cady, un fost condamnat care voia răzbunare în filmul lui Scorsese „Promontoriul groazei”, din 1962 şi pentru rolul tatălui unui copil bipolar în „Scenariu pentru happy-end” al lui David O. Russell. De Niro a primit Premiul Cecile B. DeMille la ceremonia de decernare a Globurilor de Aur din 2011. De asemenea a fost preşedinte al Juriului de la Cannes la a 64-a ediţie a Festivalului.

Asta este doar o parte din CV-ul impresionant al actorului, în vârstă de 72 de ani.

Revenind la film, De Niro joacă rolul unui bătrânel caruia îi moare soția și se vede singur, după 40 de ani de căsătorie și implicit de fidelitate. Nu vă luați după aparențe că s-ar putea să vă ardeți. Filmul este regizat de Dan Mazer, cunoscut pentru producțiile în care apare Sasha Cohen, atât ca scenarist cât și ca producător.

Filmul de față nu este ceva scos din tipare, nu aduce nimic nou, dar te ține pentru aproximativ două ore pe scaun și pe alocuri chiar râzi. Întrebarea, pertinentă aș adăuga eu, este ce caută un actor ca Robert De Niro într-o astfel de producție? De ce întrebarea asta? Pentru că, să fim sinceri, până la capăt, atât regizorul cât și șcenaristul filmului, John Phillips, încearcă un fel de Vacanță cu peripeții, la care mai adaugă deja rețeta unui Hangover și, din păcate, nu prea le iese nimic. Dialogurile sunt pline de cuvinte pe care nu le putem reproduce aici, din această cauză filmul este interzis copiilor sub 15 ani. De Niro încearcă cu personajul pe care îl joacă, Dick Kelly, să ducă filmul în spate până la capăt, cu greu. Singurele scene în care pot spune că nu s-a străduit prea mult, sunt cele în care mai apare și personajul jucat de Aubrey Plaza, LenoreNu pot spune că nu există și scene mai comice, dar sunt puține, dar și alea se termină în gaguri răsuflate și pe alocuri exagerate.

Zack Efron încearcă să fie comic în jocul său dar din străduința lui, din păcate, rămâne doar atât, străduința. Efron ar trebui să aibă chimie cu De Niro, dar singura scânteie din film provine din flirtul lui De Niro cu Aubrey Plaza.

Nimic din acest film nu te duce cu gândul la altceva decât la aceeași întrebare… ce caută un actor ca Robert De Niro într-o astfel de producție? În orice caz, dacă aveți chef de ieșit intr-o seară la film, să vă relaxați, puteți merge la filmul de față. În cele din urmă merită cei 30 de roni pe care i-ați da pe bilet.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, la Radio 1 România.

Filmul „Dirty Grandpa/Bunicul dezlănțuit” este distribuit de Freeman Entertainment şi va avea premiera pe 05 februarie 2016, fiind distribuit în format 2D.

Postere:

Bunicul-ro

Trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.