After We Collided – Recenzie

"A fost oricum ceva mistic, ceva parcă din altă lume să mă aflu într-o sală de cinema din nou după atâtea luni şi cu siguranţă nu ar fi fost la fel dacă era alt film. Faptul că primul film după această grea perioadă de carantină şi toate cele a fost After We Collided pot spune că a fost PERFECT."

0
3618
Ascultă acest articol


“Pe scurt pot spune că a fost o experienţă. Din toate punctele de vedere.”

Regizor: Roger Kumble

Scenariu: Anna Todd, Mario Celaya

Gen: Dramă, Romantic

Lansare: 11.09.2020

Durata: 1h 45min

Studio: Constantin Films

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: A.P.13

Actori:

Josephine Langford – Tessa Young
Hero Fiennes Tiffin – Hardin Scott
Dylan Sprouse – Trevor Matthews

Sinopsis:

În DUPĂ CE NE-AM CERTAT, povestea lui Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) și Tessa Young (Josephine Langford) parcurge urmările despărțirii lor. În timp ce Hardin cade pradă unor obiceiuri proaste, Tessa, înarmată cu o nouă încredere de sine, primește stagiul visurilor sale la Vance Publishing Company. Odată sosită la Vance, ea este remarcată de colegul său, Trevor (Dylan Sprouse), care este exact genul de tip cu care Tessa ar trebui să fie. Dylan e inteligent, amuzant, chipeș și responsabil; cu toate acestea, Tessa nu și-l poate scoate pe Hardin din cap. El este, până la urmă, iubirea vieții ei. Chiar și cu toate neînțelegerile și greutățile lor, Tessa nu poatenega atracția pe care o resimte față de Hardin. Și-ar dori să poată scăpa de obsesia lui, dar… nu este chiar atât de ușor. Vor trece prin momente bune și momente rele, vor avea suișuri și coborâșuri, vor face greșeli și le vor repara, dar Hardin și Tessa nu se vor lăsa, și vor lupta pentru a fi împreună … chiar dacă universul pare să conspire ca ei să nu fie împreună.

Recenzie:

Şi după o perioadă lungă şi aş spune că… deosebită, specială sau foarte grea s-au redeschis cinematografele. Şi s-au redeschis cu continuarea “hit”-ului cinematografic şi literar, After, de anul trecut. Pe scurt pot spune că a fost o experienţă. Din toate punctele de vedere.

Pe lung, în schimb, m-am gândit în fel şi chip ce să spun despre After We Collided/”După ce ne-am certat”. Simt că pot să fac mişto de el de la început până la sfârşit. Simt că este cel mai fierbinte şi activ film din 2020 care poate fi comentat cap coadă pentru tot ce se întâmplă şi tot ce încearcă să facă. Evident After We Collided este continuarea “dragostei” cu năbădăi ale personajelor principale, Hardin Scott, interpretat din nou de Hero Fiennes Tiffin şi Tessa Young, de Josephine Langford. Se ceartă şi se împacă de la o scenă la alta, dar drama acum apare atât prin noi personaje şi un nou job cât şi din partea altor personaje secundare care revin şi singurul lor scop este să existe ca nişte caricaturi.

Personajul principal este Tessa Young, care este recipientul gol pe care spectatorul, mă rog, spectatoarea, se identifica care pornește în această călătorie într-un carusel plin de momente foarte high şi momente mai puţin “high” care se dovedește a fi de fapt un power fantasy mai ceva ca cel mai tensionat joc de rol de Dungeons and Dragons. Actriţa principală, în doar câteva zile, nu doar că obţine job-ul mult visat ci şi avansează şi este plimbată gratuit prin diferite locaţii, party-uri; îi sunt cumpărate haine, toate pe banii firmei. Restul personajelor, în special Hardin Scott, acum în partea a doua, este o caricatură a unui băiat rău, dar perfect și sexy. Chiar la un moment dat a fost o comparaţie între relaţia lor şi consumul de droguri şi relaţia lor era mai periculoasă, cumva.

Nu pot spune că din punct de vedere cinematografic, cadre, imagine, muzică sau sunet filmul are vreo problemă anume, are un buget decent, are un cast care arată decent însă scenariul este de tot râsul. Nici măcar editarea nu ar fi greşită, pentru că se simte că aşa a fost conceput, ca o grămadă de scene care lipite una de alta dau senzaţia de film. Ridicol, dar nimic ce nu am mai văzut până acum. Actorii dau tot ce au mai bun însă pedalează în gol pentru că lucrează cu un scenariu care, vreau eu să cred, deja la punctul ăsta îşi dă seama că este ridicol şi totuși merge mai departe. Este ca atunci când mergi la baie şi îţi sare apa pe blugi şi totuşi mergi afară cu riscul ca lumea să creadă că ai făcut altceva pe tine, dar nu îţi pasă, tu ştii că e doar apă.

A fost oricum ceva mistic, ceva parcă din altă lume să mă aflu într-o sală de cinema din nou după atâtea luni şi cu siguranţă nu ar fi fost la fel dacă era alt film. Faptul că primul film după această grea perioadă de carantină şi toate cele a fost After We Collided pot spune că a fost PERFECT. M-am simţit relaxat, am râs, m-am simţit jenat, am râs mai mult și am comentat mai mult decât îmi doream (lucru pe care-l urăsc de făcut într-o sală de cinema – dar eram decât câteva persoane). Aia a fost cheia, faptul că, poate pentru un adolescent, sau pentru cine este scris şi făcut acest film, pare o “romanţă” de proporţii epice, pentru mine – un adult cinic trecut prin nenumărate momente “amărui” în viaţă pare ceva atât de deplasat că este comic. Nu am voie să spun că este previzibil pentru că sunt “mândru” deţinător al colecţiei de cărţi AFTER din motive pe care nu le voi a destăinui, dar din când în cad, cel mai bine este să vezi un film atât de diferit, atât de dezlipit de orice realitate şi posibil problematic pe alocuri, care prezintă situaţii comportamentale grave sau neacceptate în societatea noastră schimbătoare, este cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla. Să intri la un film că After We Collided fără nici un fel de aşteptare îţi va transforma experienţă în ceva cu totul şi cu totul special.

Rămâne, așadar, să mergeți să-l vedeți și să decideți singuri dacă vă este pe plac sau nu și vă așteptăm să discutăm despre el. After We Collided/”După ce ne-am certat” rulează la cinema din 11 septembrie și este distribuit în România de Ro Image.

Poster:

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.