Juriul celei de-a treia ediții a Festivalului de Film We Are Water a anunțat câștigătorii competiției în cadrul unei festivități de premiere care a avut loc pe 2 iunie la Galeria Roca din Madrid.

Competiția internațională de scurt-metraje organizată de Fundația We Are Water a strâns într-o ceremonie de premiere toți finaliștii pentru cele trei categorii: micro-documentar, micro-animație și micro-ficțiune. A fost acordat și premiul publicului câștigătorului cu care s-a realizat o conexiune video. Câștigătorii celei de-a treia ediție sunt:

  • Micro-documentar: Pevek, de Evgeny Makharadze (Rusia)
  • Micro-ficțiune: Maximize, de Bertrand Ndukong (Camerun)
  • Micro-animație: Childish blue, de Azadeh Deghani (Iran)
  • Premiul publicului: Happy World, de Hasan Jubair (Bangladeș)

Toate scurt-metrajele câștigătoare pot fi vizionate pe: http://filmfestival.wearewater.org/en/winners_314441

„A fost minunat să privesc toate scurt-metrajele. Am petrecut o zi într-o altă lume”, a declarat Juan Campanella, regizor de film și televiziune, membrul al juriului. Acesta a adăugat că „am oferit un punctaj mai mare celor care au combinat informațiile cu latura emoțională, celor care au folosit informație de impact, originalitatea și dorința de a surprinde o poveste într-un mod cinematografic”. Marc Clotet, celebru actor spaniol, a adăugat că „această inițiativă oferă posibilitatea de a cunoaște foarte multe persoane talentate și de a le cunoaște poveștile”.

Xavier Torras, directorul fundației We Are Water a subliniat că cinematografia este cea mai bună cale pentru a transmite un mesaj către o audiență internațională. Totodată, acesta a subliniat participarea impresionantă la această ediție unde s-au înscris 1.473 de participanți din 88 de țări, de la Columbia, Anglia, Spania, India, Venezuela, Argentina, Bulgaria, Peru dar și Bangladeș, Bolivia, Canada printre alții.

La ceremonie au participat membrii juriului Albert Solé, producător de filme documentare; Rocío García, jurnalist El País specializat pe cinematografie; Carlos Jiménez Renjifo, Desk Officer al UNRIC (Centrul de Informații Regional al Națiunilor Unite pentru Europa de Est); Xavier Torras, directorul Fundației We Are Water; Daniel Sánchez Arévalo, producător de film; David Camps, reprezentându-l pe Jordi Folgado, director al Fundației Vicente Ferrer; Juan Campanella, producător de film și câștigător al unui premiu Oscar, și Judith Colell, producător de film și curatorul celei de-a treia ediții.

Festivalul de Film We Are Water 3 a fost organizat cu susținerea Națiunilor Unite, cu UNRIC (Centrul de Informare Regional al Națiunilor Unite pentru Europa de Vest) și revistele iAgua, Cine Informe și Cine & Tele.

Despre Fundația We Are Water

Fundația We Are Water este o inițiativă a Roca și are două obiective principale. Primul este acela de a atrage atenția și de a încuraja opinia publică și instituțiile să reflecteze cu seriozitate asupra nevoii de a crea o nouă cultură a apei, care să permită administrarea corectă și durabilă a resurselor de apă din întreaga lume.

Cel de-al doilea obiectiv este implementarea a diverse acțiuni menite să atenueze efectele negative ale lipsei de resurse adecvate de apă. Ariile de activitate ale Fundației includ intervenții în dezvoltarea infrastructurii, educație, sănătate și cercetare în cele mai defavorizate zone ale lumii. Fundația are în prezent în desfășurare patru proiecte în Ecuador, India, Brazilia și Bolivia și colaborează cu prestigioase organizații internaționale, precum Educație Fără Frontiere, Intermón Oxfam, Unicef și Fundația Vicente Ferrer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.