Ascultă acest articol

“Prinsă între două tărâmuri și între două facțiuni, ambele la fel de ostile, Selene are de înfruntat forțe nebănuite și trebuie să fie mai necruțătoare ca oricând pentru a-și proteja stirpea.”

Regizor: Anna Foerster

Scenariu: Cory Goodman, Kyle Ward

Gen: Acțiune, Groază

Lansare: 2 decembrie

Durata: 1h 31min

Studio: Screen Gems

Distribuitor: InterCom Film

Clasificare: AP.13

Actori:

Kate Beckinsale     …     Selene
Theo James     …     David
Charles Dance     …     Thomas

Sinopsis:

Au trecut deja 1000 de ani de când eroina-vampir Selene (interpretată de Kate Beckinsale) își caută liniștea într-o lume zbuciumată, Lumea de dincolo. După ce vampirii au trădat-o, Selene se vede nevoită să lupte pentru viața ei și a fiicei ei,  Eva – un hibrid între vampir şi lycan. Lycanii îi vor sângele pentru a căpăta puteri nelimitate și nu se vor da în lături de la nimic pentru a-l obține, mai ales de când il au la cârmă pe Marius (Tobias Menzies), un nou lider pe cât de puternic, pe atât de malefic. Prinsă între două tărâmuri și între două facțiuni, ambele la fel de ostile, Selene are de înfruntat forțe nebănuite și trebuie să fie mai necruțătoare ca oricând pentru a-și proteja stirpea. Singura șansă: să oprească războiul veșnic dintre lycani şi vampiri, chiar și cu sacrificiul suprem. Alături de aliații săi, David (Theo James) şi tatăl acestuia, Thomas (Charles Dance), Selene caută adăpost în Eastern Coven – tărâmul vrăjitoarelor din est, condus de Semira (Lara Pulver), iar apoi spre miazănoapte, în misteriosul meleag Nordic Coven, dar… zadarnic! Confruntarea dintre vampiri și lycani o urmărește pretutindeni. Oare va reuși să-i pună capăt?

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

Hollywood-ul are prostul obicei să strice ceva ce a fost la început bun, mai ales când vine vorba de francize originale şi cu un relativ succes de casă.

Underworld: Blood Wars
Underworld: Blood Wars

Filmul despre care vorbim astăzi, Underworld: Blood Wars/”Lumea de dincolo: Războaie sângeroase” face parte dintr-o astfel de franciza originală care, de-a lungul timpului, de la primul film apărut şi până acum, si-a creat un public fidel şi care a avut destul de multe pretenţii de la producători când vine vorba de subiectele alese pentru următorul film şi tot aşa.

Underworld: Blood Wars, cel mai recent film din franciza de mare succes, ne-o prezintă pe Selena, o femeie-vampir războinică încercând să respingă atacurile feroce ale clanului Lycanilor şi ale facţiunii vampirilor care au trădat-o. Ajutată doar de David şi de tatăl acestuia, Thomas, ea trebuie să pună capăt războiului nesfârşit dintre Lycani şi Vampiri, chiar dacă aceasta i-ar cere sacrificiul suprem.

Kate Beckinsale revine în rolul Selenei în acest ultim film din franciză, hăituită de semenii ei, clanul vampirilor, dar şi de haita de Lycani pentru un singur motiv. Vor cu toţii să afle unde se ascunde fiica ei, un hibrid puternic între vampiri şi lycani. Toată acţiunea filmului se învârte în jurul acestui subiect dar, pentru că binele învinge, dacă putem vorbi de bine în acest film, învinge şi reuşeşte să stabilească, în cele din urmă, un fel de echilibru în societatea în care Selena este văzută ca un paria.

Underworld: Blood Wars
Underworld: Blood Wars

În noul film, de nicăieri, apare un nou personaj ca şi lider al clanurilor de Lycani, Marius, misterios, puternic şi cu resurse militare şi logistice destul de puternice şi devastatoare în lupta împotriva vampirilor. Aflăm spre final cine este defapt Marius, dar nici atunci lucrurile nu sunt clare şi logice.

Actriţa ce-i da viaţa Selenei, îşi face rolul aşa cum ar fi trebuit să îl facă, bine, dar de data asta scenariul, poate şi viziunea regizorală, nu ne ajută foarte mult şi nu se mai pune accent pe dezvoltarea de personaje, ca în celelalte filme, ci ne aruncă direct în frenezia luptei dintre clanuri dar şi împotriva ei.

Regia este atribuita unei domniţe, Anna Foerster, despre care vă pot spune că a mai regizat Outlander, film din 2014, şi poate şi de aici lipsa de accente pe dezvoltarea personajelor şi a relaţiilor dintre personaje.

Acţiunea frenetică, uneori haotică, duce filmul către un film făcut clar pentru câştigul imediat la casele de bilete şi nu te lasă să respiri. Finalul ne găseşte într-o dilemă permanentă şi ne lasă loc de un nou film care va apărea când or vrea producătorii. Este previzibil, plin de efecte speciale, bune pe alocuri, aşa cum ne-au şi obişnuit până acum producătorii francizei, dar… cam atât.

Imaginea, sunetul şi muzica întregesc acest mic fiasco, dacă îi putem spune aşa, dar nu excelează şi nu te ajuta foarte mult. Este un film de văzut într-un weekend cu prietenii, film care nu îţi întipăreşte în memorie vreo scenă deosebită, memorabilă.

Kate Beckinsale stars in Screen Gems' UNDERWORLD: BLOOD WARS.
Kate Beckinsale stars in Screen Gems’ UNDERWORLD: BLOOD WARS.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, și sâmbăta, de la ora 11:00, la emisiunea ”Movie News”, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit în cinematografe din data de 2 decembrie să vedeți Underworld: Blood Wars/”Lumea de dincolo: Războaie sângeroase”, distribuit în România de InterCom Film.

Poster:

underworld-blood-wars-ro

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.