The Great Wall/”MARELE ZID” este povestea unor forțe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii într-unul din cele mai legendare locuri din lume.

Regizor: Yimou Zhang

Scenariu: Max Brooks, Edward Zwick

Gen: Acțiune, Aventură, Fantastic

Lansare: 23 octombrie

Durata: 1h 43m

Studio: Legendary

Distribuitor: Ro Image

Clasificare: AP.13

Actori:

Matt Damon     …     William Garin
Pedro Pascal     …     Pero Tovar
Willem Dafoe    

Sinopsis:

The Great Wall/”MARELE ZID” este povestea unor forțe de elită care se luptă cu bravură pentru soarta omenirii într-unul din cele mai legendare locuri din lume.

Recenzie:

Salutare ”tovarăși cinefili”!

China este o adevărată minune a lumii, din multe puncte de vedere, dar cel mai important din punctul de vedere al civilizaţiei şi a istoriei tumultoase. Printre aceste istorii se număra şi construcţia Marelui Zid Chinezesc, construit pe durata a 1.700 de ani, în timpul a două dinastii distincte. Filmul de față ne propune o călătorie pe marginea acestui subiect, bazat, într-o anume proporţie, pe fapte istorice dar şi pe legendele ce s-au ţesut de-a lungul timpului pe marginea lui şi a justificării construcției unui astfel de zid de apărare.

The Great WallAvându-l în distribuție pe superstarul internațional Matt Damon, și la direcția artistică pe unul din cei mai speciali stiliști vizuali ai momentului, Zhang Yimou (Hero, House of Flying Daggers), Marele Zid, produs de Legendary, este povestea unor forțe de elită care se luptă pentru soarta omenirii, într-unul din cele mai legendare locuri din lume.

Cei doi protagonişti ai filmului, sunt doi mercenari porniţi într-o călătorie prin China, de a găsi “pulberea neagră” (praful de puşcă şi dinamita) şi ajung, la început, să devină prizonerii unor trupe de elită ce păzesc meterezele Marelui Zid, ulterior alături de gardienii Zidului pregătindu-se pentru o luptă pe viaţă și pe moarte cu nişte monştri apăruţi după ce, cu câteva mii de ani în urmă, un meteorit loveşte teritoriile Chinei.

Avem parte de situaţii tensionate, de pilde morale şi, bineînţeles, de acţiune, dar toate bine dozate şi aduse în faţa ochilor privitorului exact atunci când trebuie. Jocul actoricesc făcut de Matt Damon şi Pedro Pascal (glumeţul, realistul şi profitorul partener de drum), ne mulţumeşte pe deplin şi, în ceea ce-l priveşte pe Matt Damon, putem spune că rolul jucat aici chiar l-a prins bine. El vine după ultimul film din seria Bourne, film primit cu jumătate de măsură, atât de critici, cat şi de publicul general.

great-wall-2Ceea ce impresionează este acurateţea istorică a locațiilor şi a costumelor. Este un adevărat festin pentru ochiul mai puţin avizat. Culorile vii sunt o adevărată minunăție. Cadrele filmate în interiorul zidului nu au cum să nu te impresioneze şi să nu te facă să nu te gândeşti că, poate, chiar au existat. Regizorul, Zhang Yimou, în acest moment cel mai bun regizor chinez, ne propune prin viziunea sa un film cu greutate şi nu vorbim aici neapărat de subiectul tratat, ci de acurateţea istorică a costumelor purtate de personajele de origine asiatică din film, pentru că este o colaborare chinezo-americană. Cu alte cuvinte, inclusiv aici, în lumea filmului de la Hollywood, China a invadat piaţa cu acest film.

Momentele de acţiune reală din film, mai exact luptele cu monştrii, sunt foarte bine regizate şi foarte spectaculos filmate, ca de altfel în toate mega-producțiile chinezeşti. Imersiunea este asigurată prin modul în care au fost gândite, regizate şi filmate, cu toate că ştii clar că sunt pură ficţiune… sau nu?!

The-Great-Wall-3

“The Great Wall” este un film, pe alocuri istoric, pe alocuri de acţiune, ce-ţi propune un altfel de univers, mai puţin accesibil până acum publicului european şi american; film ce te încântă într-un sfârşit de weekend, alături de prieteni.

Acestea fiind zise, vă salut “tovarăși cinefili”, să vă curgă filme bune prin fața ochilor și ne auzim, în fiecare dimineață, de luni până vineri, de la 07:30, și sâmbăta, în cadrul emisiunii ”Movie News”, de la ora 11:00, la Radio 1 România.

Cu aceste gânduri și rânduri vă invit să urmăriți The Great Wall / “Marele Zid” disponibil în cinematografe, distribuit în România de Ro Image.

Poster:

the-great-wall

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.