Dacă Batman vrea să salveze oraşul de teribilul Joker, va trebui să înveţe să renunţe la postura de erou solitar, să încerce să colaboreze cu alţii şi poate, doar poate, să se mai relaxeze puţin.

Regizor: Chris McKay

Scenariu: Seth Grahame-Smith, Chris McKenna

Gen: Animație, Acțiune, Aventură

Lansare: 10 februarie

Durata: 1h 44m

Studio: Warner Bros.

Distribuitor: Freeman Entertainment

Clasificare: AG

Actori:

Will Arnett     …     Batman / Bruce Wayne (voce)
Michael Cera     …     Robin / Dick Grayson (voce)
Rosario Dawson     …     Batgirl / Barbara Gordon (voce)
Ralph Fiennes     …     Alfred Pennyworth (voce)
Zach Galifianakis     …     Joker (voce)

Sinopsis:

Aceeaşi bună-dispoziţie care a transformat „Marea aventură Lego®” într-un fenomen mondial, îl aduce acum pe LEGO® Batman în propriul film animat pe marile ecrane. O mulţime de lucruri rele sunt pe cale să se întâmple în Gotham, iar dacă Batman vrea să salveze oraşul de teribilul Joker, va trebui să înveţe să renunţe la postura de erou solitar, să încerce să colaboreze cu alţii şi poate, doar poate, să se mai relaxeze puţin.

Recenzie:

un film Batman excepţional !

Voi începe cu ceea ce unii dintre voi probabil nu se aşteaptă să citească, dar vor să afle. The LEGO Batman Movie este un film Batman excepţional… pentru toată familia. Şi sper că nu v-am dezamăgit cu această scurtă remarcă, mai ales pentru că filmul merită din plin văzut de toată lumea, indiferent că te duci cu ea pentru o seară romantică, cu cel mic la o porţie de hohote sau pur şi simplu singur(ă) după o zi năucitoare de muncă. Este într-atât de haios încât oricum te-ai duce şi oricum ai intra în sală, nu ai cum să ieşi fără să fii bine dispus.

lego-batman04

Vă recomand să mergeţi pe cât posibil să vedeţi versiunea subtitrată a filmului pentru că veţi auzi vocile superbe ale un actori buni precum Will Arnett, Rosario Dawson, Michael Cera sau Ralph Fiennes. Filmul are de toate, de la acţiune la muzică şi de la umor la dramă, presărat cu o serie de momente penibile dar necesare sau emoţionale, dar pline de substanţă.

The LEGO Batman Movie îl are în centru pe Batman, ceea ce nu cred că este foarte greu să vă imaginaţi. Iar Batman suferă în primul rând de el însuşi. Mai suferă şi de altele pe care le veţi descoperi pe parcurs, însă tipu’ trece printr-o criză emoţională, iar parcursul lui în film este unul pozitiv. El, Eroul, neînvins şi neînfricat, nu are nevoie de nimeni. Nici măcar de cel mai mare duşman al său căruia îi răneşte puternic sentimentele. Şi după cum îl ştim noi pe Joker, căci despre el este vorba, ne aşteptăm la o răzbunare de zile mari.

lego-batman08

Pe de altă parte, Bruce Wayne face cunoştinţă cu cea care îi va lua locul comisarului Gordon şi surprizele de aici înainte se ţin lanţ. Nu vă mai dau şi alte detalii pentru că mi-aş dori să vă surprindă și pe voi, chiar dacă nu avem de-a face cu cea mai elaborată poveste posibilă. Este totuşi un film LEGO, dar avem dialoguri savuroase şi glume la fileu, unele mai subtile, a la Alfred, altele mai din topor, a la Batman.

Filmul începe în forţă, deci vă recomand să ajungeţi din timp la scaunele voastre, să va înfigeţi bine în popcorn şi nici să nu respiraţi după ce se termină trailerele. Secvenţele de acţiune pot fi năucitoare la început şi îţi va fi puţin dificil să urmăreşti toate mişcările personajelor, dar te vei obişnui pe parcurs. Ritmul alert în care se succed secvenţele la început contrastează puternic cu ceea ce vei primi mai apoi, însă tocmai aceasta alternanță îţi oferă momente de respiro de care sincer mai ai nevoie din când în când.

lego-batman-image04

Tema principală a filmului este prietenia şi nevoia de a avea încredere în cei din jurul tău. Din acest punct de vedere, filmul este perfect pentru cei mici, în timp ce noi, cei mai înaintați în vârstă, vom percepe aluzii şi glume care lor nu le sunt accesibile. Referinţele la Dr. Who, Lord of the Rings, Harry Potter şi alte opere valoroase vor fi extrem de apreciate de către cei cu o oarecare cultură în acest sens, iar ele sunt atât de bine integrate încât te întrebi de ce nu s-a mai făcut ceva la acest nivel până acum.

Dacă ar fi totuşi să menţionez şi un aspect care m-a deranjat puţin, atunci ar trebui să spun că filmul pare să fie puţin mai mult PC decât m-aş fi aşteptat. La un moment dat aveam impresia că îl văd pe PC Principal din South Park în locul lui Batman, ceea ce a fost puţin exagerat. Dat fiind însă genul şi faptul că filmul trebuie să impresioneze o lume întreagă, am sărit uşor peste acele câteva aspecte deranjante şi m-am mulţumit cu faptul ca Robin a rămas totuşi băiat, ceea ce nu pot să afirm în legătură cu Joker de care nu prea mai sunt aşa de sigur.

lego-batman01

La final nu pot decât să vă recomand The LEGO Batman Movie ca pe un film sănătos, corect, plăcut şi haios la care puteţi merge în orice compoziţie şi stare. Şi nu uitaţi parola. Să o ţineţi minte, da? Piu, piu… piu… piu, piu, piu!

The LEGO Batman Movie / “LEGO Batman Filmul” va intra în cinematografe din 10 februarie în 3D, IMAX 3D, atât dublat cât și subtitrat și este distribuit în România de Freeman Entertainment.

Poster:

tmp_32124-LegoBatman_FPCmapMic_pre1189032332

Trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.